Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaromír Nohavica zpívá a provází koncertem, na který pozval své přátele a kolegy, jejichž umělecká kariéra se váže k městu Ostrava. Buty, Věra Špinarová, Marie Rottrová, Kryštof, Citron, Pavel Novák, Rock and Roll Band Marcela Woodmana, Jaroslav Wykrent, Hana Buštíková a mnozí další se sešli na jednom pódiu, aby Ostravě - a prostřednictvím záznamu i zbytku republiky - připomněli její dávnou hudební minulost i žhavou současnost. Vychutnejte si vystoupení, které se obejde bez okázalosti, playbacku a prázdných efektů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Ostravaci, pod vedením republikového mistra ve scrablu, předvedli koncert napříč žánry, prošpikovaný hudební historií Ostravy a vzpomínkovými videoklipy (při "Jednou se mi vrátíš" se mi vždy zježí všech sedm chlupů na zádech). Nebýt častého přechodu do mnou nenáviděného dechovkového rytmu, tak by maximálnímu hodnocení nestálo nic v cestě. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jojo, Nohavica to se svyma Ostravakama >umi< . . . To ovšem myslím tak trochu jizlivě. Velký Jarek sice rozhýbe své stádo, které však v důsledku ani nechápe potměšilost jeho čutalistického šlágru... Svatá prostoto! Tak hlavně že je noha v nohavici... :-/ . . . Celá tahle taškařice s ostravskými vykopávkami pak je ve své podstatě - tak jako všechny podobné >multižánrové< výplody za každou cenu - až trošku směšná, přičemž samozřejmě neupírám nikomu právo na život a byznys je byznys, že... Mojí >kulturou< ovšem tyhle podbízívé megaakce nejsou a z Nohavici jako takového je mi už dávno zle. Proto ta jedna hvězdička za zcela rutinní televizní záznam. A nespasí to ani ty "Buty", kterým nakonec staré dobré bigbítové aranže slušely víc, než tenhle jejich momentálně >ajnkeslbuťácký< přednes... - - - - - (Poprvé viděno 5.10.2008 na ČT2, komentář zde jako třetí - 5.10.2008) ()

Reklama

sud

všechny recenze uživatele

Tu vystoupí zajímavý interpet, tu zase nezajímavý. Celkově stejně ale koncert, který plně docení nejspíš jen Ostraváci, nebo ti, kteří mají k tomuto regionu blízko. Já tudíž nehodnotím. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Tak já jsem tenhle záznam viděl už dvakrát. Podruhé jsem se díval právě proto, že těch, kteří jsou někým nazýváni vykopávkami, si z hudebního hlediska velmi vážím. A to nejsem ani stejná generace, ani nejsem z Ostravy. Stopáž mohla být opravdu klidně dvouhodinová a mohlo zaznít více krásných písní. 70% ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama