Reklama

Reklama

Televarieté

(pořad)
Komedie / Hudební
Československo, 1970, 74x75 min

Scénář:

Vladimír Dvořák

Účinkují:

Vladimír Dvořák, Jiřina Bohdalová, Vladimír Krška, Naďa Urbánková, Marie Rottrová, Jana Kratochvílová, Jiří Korn, Eva Pilarová, Petra Černocká (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Recenze (126)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příšerná taneční čísla prokládaná varietními výstupy okresního formátu. 1) Do toho je opatrně vložen jeden až dva účinkující ze Západu (třetí kategorie) a, aby se neřeklo, i něco málo z československé pop music (což je dnes občas to jediné, na co se dá koukat)._____ 2) Průvodní slovo držely televizní hlasatelky či jiné další nevýrazné postavy. To se změnilo příchodem Dvořáka s Bohdalovou. Místo nanicovatého konferenciérství na scénu vtrhly zábavné scénky a humorné špilce povolené komunální satiry, jejímž mistrem se Vladimír Dvořák stal. Za moc to nestálo, ale zaplaťbůh za ty dary. Některé scénky se navíc Dvořákovi opravdu povedly a zařadily se do zlatého fondu televizní zábavy. Navíc zřejmě pod Dvořákovým vlivem se trochu (ne moc) začala zlepšovat i dramaturgie pořadu a objevovat se zajímavější hosté. Česká verze Ein Kessel Buntes byla na světě._____ 3) Je zajímavé, že na většinu hostů ze zahraničí (a že jich bylo) si dnes nikdo ani nevzpomene. Balet Československé televize odpočívá někde v uměleckém pekle. Občasnou vzpomínku věnujeme československým performerům. Ale Dvořáka s Bohdalovou si připomínáme stále (i když, pravda, ne všechna jejich čísla)._____ 4) Občas (zřídkakdy) se objevily i doslova skryté poklady. Minirecitál Hany Hegerová v roce 1975 nebo vystoupení Ljuby Hermanové budiž příkladem._____ 5) Hodnocení je velmi obtížné. Za období před D+B odpad - 1*, estrádní čísla a zahraniční hosté (až na vyjímky) 1*. Zbytek 2 - 3*. Dvořák a Bohdalová 3 - 5* (jak kdy). Takže jak to udělat? ()

oskiii odpad!

všechny recenze uživatele

Bolšan Dvořák (nechápu, jak někdo může napsat, že se trefoval do režimu, když on sám byl kovaný soudruh a věrný slouha bolševika) v kombinaci s vlezlou Bohdalovou. K tomu přehršel uvedomělých soudruhů. Odpadní estrádní zábava, která by měla být vymazána z archivu. Hitparáda pokřivených posluhovačů každého režimu. ()

Reklama

PowPow 

všechny recenze uživatele

Ústřední dvojice to ve srovnání s některými dnešními "komiky" vcelku uměla, ale o mistry řemesla zase rozhodně nešlo - humoristům jako Svěrák a Smoljak, Menšík nebo některým západním umělcům nesahaly tyhle prostoduché legrácky ani po kotníky. Za břicho jsem se u toho rozhodně nikdy nepopadal. Jinak je z celého pořadu hrozně cítit normalizační vyčpělost. Obsah (např. vystoupení zahraničních zpěváků) je něčím, co bylo v komunistickém Československu nedostupné, ale jinde úplně běžné. Čísla byla navíc vybírána ne zrovna šťastně, takže je tam třeba několik hudebníků za sebou. Nejsem zatížený nostalgií a dnešním pohledem je to prostě překonaná nudná blbůstka, které dávám 2/5 s velkým přihlédnutím k datu a okolnostem doby. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Inteligentní humor? S odstupem času (a reprízováním) si říkám, jak jsme se tomuhle mohli smát. Humor je suchý až trapný (i když nutno přiznat - v porovnání s dnešními "zábavnými" show je to humor alespoň nevulgární), celkově výstupy hlavní dvojice nudné. Oživení jsou umělecké vložky, jinak bych tomu asi musel dát o hvězdičku míň. Podobně pojatý "Kouzelník" byl oproti tomu úplně zlatý. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tento komentář má číslo 400. Takže je to takové malé jubileum, které by si zasloužilo přiťuknutí skleničkami s vychlazeným šampaňským. Televarieté: Veliká zábava, která by bavila i v dnešní době. Nechápu proč to ČT alespoň v nočním čase nereprízuje. Sledovanost by to mělo určitě dobrou, protože scénky zde byly opravdu na úrovni. Pan Dvořák a paní Bohdalová uměli dokonale pobavit. I když jsem viděl asi 7 celých dílů, tak na ně dodnes rád vzpomínám. Dokonce si pamatuji, jak jsem jedno ráno vstal do školy a pustil Novu a běžela Snídaně s.... a dole jak běži krátké zprávy, co se událo. Tak v jedné bylo, že zrovna zemřel pan Dvořák. Mě se to dotklo a asi dva dny jsem byl trochu posmutnělý. Také z toho důvodu, že s polu s paní Bohdalovou se už nikdy neobjeví v žádněm hledišti a neukáží jak se má dělat správná zábava, protože ty nesmysly, které točí NOVA, tak na ně se nedá dívat a scénky jsou více než trapné. Hodnotím kvalitními čtyřmi hvězdami. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (11)

  • Ač by se zdálo, že vystupování V. Dvořáka a J. Bohdalové je improvizace, není tomu tak. Scénář byl přesně napsaný a i ty nejhumornější situace, které se mohou zdát, právě jako improvizované, byly dlouho zkoušeny. (Elisebah)
  • Původní název pořadu měl být TV Varieté, normalizační vedení ČST ale tento "anglický" termín zamítlo. (Olík)
  • Prvých 25 dielov bolo vysielaných naživo a Vladimír Dvořák ich uvádzal sám. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama