Reklama

Reklama

Želví nindžové

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinný film o čtyřech želvách a jedné kryse, kteří v kanále přijdou do styku s neznámou chmeikálií a zmutují. Nepřirozeně rostou a zvyšuje se jim i inteligence. Krysa byla mazlíčkem japonského mistra bojových umění a v klícce se naučil nejrůznější pohyby, které želvy naučil. Sám si říkal Mistr Tříska a své "děti" pojmenoval Leonardo, Michelangelo, Donatello a Rafaelo. Želvyčky jsou hodné a svou znalostí bojových umění pomáhají lidem. Spřátelí se s žurnalistkou April a podivínským ochránce zákona Casey Jonesem, který používá jako zbraně sportovní pomůcky. Společně želvy způsobují nemalé problémy asijskému gangu, který vede tajemný Trháč a ten se rozhodně želvy odstranit. Když ovšem Trháč unese Mistra Třísku, naši nindžové to nenechají jen tak a rozhodnou se ho zachránit. (Sharlay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Neodolal jsem, poté co poslední animák obnovil moji lásku k želvákům, a po letech jsem se podíval na film, který jsem jako malý tolik miloval. Z počátku jsem měl trochu obavy, že si tím možná zkazím dojem, který jsem si za ty roky přechoval. Ale to byl omyl. Bavil jsem se minimálně stejně jako před lety. Samozřejmě tomu pomohl příjemný pocit nostalgie, ale film obsahuje několik skvělých scén (Trhačův domov dětí a mládeže nemá chybu). Masky želváků jsou skvěle provedeny a možná je škoda, že se tvůrci nevydali touto cestou v posledním filmu, jen ten Tříska byl možná prašivej až moc. Choreografie bojových scén je také dobrá a správně nadnesená jako zbytek filmu. Velice dobrý dojem také udělala hudba, které podle mně správně podbarvuje jednotlivé scény a sama o sobě je dokáže udělat komickými. Škoda jen, že kamera nebyla vynalézavější a střih na lepší úrovni. Prostě si nemůžu pomoct, možná za to může cit k želvákům, protože je to opravdu moje dětství, ale já si ten film skvěle užil a mile rád se u něj zasmál. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Já půjdu asi důrazně proti proudu, ale první hraná verze legendárních "želvounů" mi přišla naprosto monumentální. Od vykreslení prachem, potem i párou nasátých temných ulic New Yorku, přes (jen v tomto filmu) opravdu charizmatickou April a hlavně Caseyho Jonese až po mírně mystickou atmosféru prošpikovanou "uměním nindžů". Želvouni samotní na svou dobu mimořádně zdařilí, Trhač patřične démonický, potěší i minirole tehdy neznámého "ucha" Rockwella a korunu všemu nasazuje fakt povedený dabing (hlavně Rafaelo v podání Gustava Bubníka je ten správný klaďas-outsider). Jasně, nezastírám, že u mě pátou hvězdu zaručuje nesmazatelná nostalgie. Tohle se zkrátka povedlo, ať si říká kdo chce co chce. ()

Reklama

Gig 

všechny recenze uživatele

Tyhle želvy miluji, ty mají vtip, nadsázku a ducha původního seriálu. Masky byly v plenách, i když v oné době bomba. Ale, co hlavně, je to moje dětství. Navíc Tříska Švehlík, to bylo geniální spojení. April byla ještě zrzka, Itálie všude dýchala. Dostali jsme kombinaci želv, Karate kid, které v té době letělo. Hudba osmdesátková ala Policajt z Beverly Hills mixnutou počátkem devadesátek a tehdejším rapem. Navíc sympaťák Casey Jones. Go, Ninja, go. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrnej akční filmek se slavnou želví partou a gaunerem Trhačem. Steve Barron bohužel celej film pojal nějak až moc dramaticky a ve výsledku mu to moc neprospělo. Všichni přece víme, že Leonardo, Michelangelo, Donatello a Rafael jsou akorát veselá parta pizzožroutských želv, co se umí rvát a dělaj si ze sebe prdel a navíc bojujou proti zlotřilému Trhačovi. Nač z toho dělat ukrutný drama.. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Jasná kultovní záležitost je tahle filmová želví variace. Přehnaně laciné efekty, mátonožná choreografie bojových scén, jednotvárné kostýmy, "aušusově plastykový" trhač a po radioaktivitě mluvící-myslící krysař Tříska jsou jasným filmovým krokem vedle.....když, ale jsou to přece Želvy....nostalgická vzpomínka = 60%! ()

Galerie (100)

Zajímavosti (8)

  • Věta z konce filmu "Check out East Warehause on Lairdman Island " v sobě skrývá více informací, než se zdá. Poukazuje na tvůrce želv Ninja Kevina Eastmana a Petra Lairda. (Džejkop)
  • Ve 38:20 minutě, kdy se Leonardo hádá s Rafaelem, je za stolem vidět jeden člen z filmového štábu. (Zek)
  • Film celých 9 let držel snímek první příčku nejvýdělečnějších nezávislých filmů. Z vrcholu ho sesadil až horor Záhada Blair Witch (1999). (ledzepfan)

Reklama

Reklama