Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Don (Shahrukh Khan) se vrací v pokračování filmu Don z roku 2006. Vychytralý zločinecký boss, který dokáže své protivníky přemoci nejenom zbraněmi, ale i mazanými podfuky, se tentokrát nechá zavřít do vězení, aby se setkal se svým bývalým zrádným spojencem Vardhaanem (Boman Irani). Vardhaan Dona nenávidí, protože kvůli němu se dostal za mříže. Nakonec se ale nechá přesvědčit ke společné akci, krádeži matric eurobankovek z přísně střeženého peněžního ústavu v Berlíně. Na misi nebude nouze o přestřelky, pěstní souboje, výbuchy a automobilové honičky. Don má stále v zásobě pořádnou dávku triků, které ho dokáží dostat i z neřešitelných situací. Navíc znovu potká Romu (Priyanka Chopra). Dívka se dala k policii, ale přesto se zdá, že pro sebe zločinec Don a představitelka zákona Roma mají jistou slabost. (rikitiki)

(více)

Recenze (16)

lenuse 

všechny recenze uživatele

Aktéři akčních filmů by měli méně mluvit a více střílet. Ale to by bylo po filmu hned v prvních 10 minutách. Také celkově upadající úroveň hudebních čísel, to není záležitost jen tohohle filmu. Shahrukh Khan se navíc v poslední době zabydlel v image autisty a nezdržel se a musel ho i tady použít. Nicméně film se mi sledoval asi tak 1000x lépe než Players.. Když přestali mluvit a začali se věnovat akci, bylo to zábavné. Navzdory tomu, že se střelci občas naprosto nepochopitelně netrefili. Asi nejdivnější bylo, když bankovní úředník vzal převzácné peněžní matrice na kontrolu a věc jindy tak pečlivě střeženou vezl bez ochranky autem. Snad jsem nevyzradila příliš. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Don 2 sa nesie v rovnakom duchu ako prvá časť, len sa zmenila lokácia a ubudlo piesni. Vlastne aj kvôli tým piesňam je tá hviezdička dole. Pravý dôvod je ale ten, že Don tentokrát neprekvapí vôbec ničím. A to z jednoduchého dôvodu. Drží sa úplne rovnakých pravidiel aké režisér a scénarista vytvorili v prvej časti a od prvých minút je jasné, že sa to bude držať konvencií mytológie tejto série. Lenže aj napriek tomu, že tu nebolo toľko neočakávateľných zvratov, ktoré by tomu pridávali na zábavnosti, jedná sa o našlapaný film z výborným tempom. Ústredná dvojica Shahrukh Khan a Priyanka Chopra dopomohli k pekne rozvinutej romantickej línií - ktorá ale znova zostala nedokončená. Ale asi jediné čo na film môžem povedať, že je zábavný, dobre natočený a má plno epických a nepriehľadných miest, ktoré mu dodávajú isté čaro - hlavne naháňačka v autách. Postavy sympatické a pevne presvedčené o svojich archetypoch. Preto si aj myslím, že to ako zábava skvelo funguje. Hrá sa to navážnosť a pritom si to vytvára svoj vlastný osvedčený štýl. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet INR 760miliónov ($12miliónov)Tržby USA $3,680,306 Tržby Celosvetovo $34,053,090▐ Shahrukh Khan v obdobe Jasona Bourna okupuje Nemecko, v pätách má Priyanku Chopra, kto by ju aj nechcel mať, že. Akčná stránka na úrovni, dej občas ponúkne aj dobré nápady ale celkovo to je len priemer. /55%/ ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně dlouhá nelogická variace na "Dannyho parťáky" z pohledu těch opravdových zlounů. Je vidět, že se do filmu vrazily peníze, jsou vidět efekty i nějaká ta akce, ale kupodivu to hlavní, příběh/scénář, by se stěží uchytilo na levných DVD. Ještě možná tak s dvoutřetinovou stopáží. ~ 1,5* ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Farhan Akhtar by si měl konečně přiznat, že na režii ani scenáristiku prostě nemá a nadále se věnovat jen produkci a herectví (v těchto oborech naopak odvádí dobrou práci). Don 2 je sice jeho bezkonkurenčně nejlepším filmem (mimo jiné disponuje solidním technickým zpracováním a na rozdíl od prvního dílu i profesionálně zvládnutými akčními scénami), ale Farhanova laťka je prostě položena tak nízko, že ani toto hodnocení neznamená, že jde od snímku očekávat opravdové napětí nebo alespoň smysluplný děj bez nepřehlédnutelných logických lapsů a postav, které se dle svého chování nejspíše vylodili z létajícího talíře. Don 2 v sobě skrývá určitou zábavnost, jenže svou nezáměrnou naivitou, absurdností a pozérstvím působí jako dílo, na němž sice pracoval zručný štáb (který ví jak efektně natočit výbuch auta nebo zřícení chatrče), avšak vedený cca dvanáctiletým fanouškem Mission Impossible bez filmařských zkušeností a talentu. 50% ___________ P.S: Shahrukh Khan (zřejmě ovšem na pokyn režiséra) hraje Dona tak šíleně přepjatě, až se divák ošívá, zda-li náhodou nesleduje nějakou parodii. Tfuj, takové plýtvání talentem! ()

Galerie (62)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natáčený v německém Berlíně, a to 9. října do 28. listopadu. (ČSFD)

Reklama

Reklama