Reklama

Reklama

Jmenuji se Khan

  • Indie My Name Is Khan (více)
Trailer

Muslim a muž trpící Aspergerovým syndromem se zamiluje do indické emigrantky. Usadí se společně v San Franciscu a založí rodinu. Jenže po tragických událostech 11. září se rodina stává terčem anti-muslimského násilí. Rizvan Khan, muslim z Indie, se přestěhoval za bratrem do San Francisca a žije spolu s ním a jeho manželkou. Rizvan trpí Aspergerovým syndromem. Ve městě potkává Mandiru a zamiluje se do ní. Přes protesty rodiny se s ní ožení a společně si založí malý rodinný byznys. Žijí šťastně a spokojeně, ovšem pouze do té doby, než přijde 11. září a s ním teroristický útok na newyorská dvojčata – muslimové se z rázu stanou veřejnou hrozbou. Mandira je zděšená a svého manžela opouští. Rizvan je zmatený a nechápe, proč ho láska jeho života opustila. Ve snaze získat svou manželku zpět, se vydává na dojemnou a inspirující cestu napříč Amerikou. Toto je triumfální příběh o netradičním hrdinovi, jež se snaží překonat nesnadné překážky ve jménu lásky. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

nimueee

nimueee (hodnocení, recenze)

Ano ten konec byl takový přemrštěný, ale tenhle film, by měl vidět každý kdo hází muslima do jednoho pytle. Několikrát se mi zalili oči slzami....úžasný a dech beroucí snímek o lidském chápání k naší společnosti. Jo a ps: A asi pro mě prvni indický film, kde se netančilo ...

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Tak jsem si zrovna předvčírem pokecal se svým sousedem muslimem (přišel s celou rodinou popřát krásný Vánoce, který dělaj i voni svejm dětem, aby jim to nebylo v konfrontaci se spolužákama líto) o víře, bohovi, základních votázkách lidstva a tak vůbec. Byl to hezkej a plodnej rozhovor a tak jsme si s mámou řekli, že si tenhle film znovu po letech pustíme. Jo, je to ždímačka slz, která je ke konci až za hranicí vkusu. Za to je ta jedna hvězda dolů. Ale jinak jsem za tohle téma vděčnej. Já vím, že žádnýho zabedněnýho nácka nemůže nic přesvědčit (a tím míň film, kterej vypne v první minutě) o tom , že muslim je stejnej člověk jako von. Ale nejsou jenom "náckové" a "sluníčka", je velká masa mezi tím, která není úplně vyhraněná. Tahle masa se pak, když se dějinně láme chleba, přiklání na nějakou stranu. Nevím, jestli nás v budoucnosti čekají nějaký pogormy na muslimy či jejich vyhánění, ale čím větší je šance, že princip jakýkoli kolektivní viny neuspěje a neovládne většinu společnosti, tím líp. A jestli k tomu přispěje byť nepatrnou měrou tenhle film, díky za něj. Zahraný je to krásně, hudba taky skvělá, takže - velká radost.

Pethushka

Pethushka (hodnocení, recenze)

"Tady stojí, že Vám ten produkt dorazí za 7 dní...ale lžeme. Dorazí za 10 dní."

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Vlastně mi Khan připadal jako dva filmy, které se někde po oné tragédii protnuly. Jeden neměl konec a druhý začátek, tak jeden na druhý napojili, ač čekali, že to bude vyznívat, řekněme zvláštně.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Niktorius: Oh, díky za info. Ono tam to nevědění si rady bylo vidět. vystřihnutí hurykánové části si dokážu představit, ale to by se pak těžko dostal k prezidentovi. Aneb jak se psalo v komentářích, "Indický Forrest Gump".

Niktorius

Niktorius (hodnocení, recenze)

MartinezZ: Sám režisér později přiznal, že si s koncem příliš nevěděl rady a prostě mu jen šlo o to, aby se Khanovi dostalo tolik pozornosti a publicity, aby to mohlo vzbudit zájem prezidenta. Ve kratší verzi celá hurikánová sekvence chybí (a to byla původně natočena ještě delší, než se objeví v té 162 minutové).

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Bohužel jsem viděl onu 162 minutovou verzi a bohužel bollywoodská rozvlášnost ten film v mých očích zabila. Oba zahráli dobře, nápad se zasazením do světa "po dvojčatech" to nebyl špatný, ale toho patosu v poslední třetině bylo už moc, jak přeslazeností tak rozvláčností. Možná, kdybych viděl tu 128 minutovou verzi, byl bych shovívavější, takhle "jen" ***.

Reklama

Reklama