Reklama

Reklama

Láska z nebes

(festivalový název)
  • Indie Rab Ne Bana Di Jodi (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Stydlivý muž středního věku Suri (Shahrukh Khan) a jeho výrazně mladší manželka Taani (Anushka Sharma) spolu nežijí příliš šťastně, neboť Taani se za zamilovaného Suriho provdala jen aby splnila vůli svého otce. Když se Taani přihlásí do taneční soutěže Dancing Jodi, v níž chce najít únik z trpkého života, rozhodne se Suri jednat. S pomocí svého kamaráda kadeřníka radikálně změní image a podle bollywoodských filmů začne trénovat taneční kroky, aby se mohl taktéž zúčastnit soutěže. A tak se po boku Taani objeví energický Raj, do něhož se mladá žena zamiluje, aniž by tušila, že jde o alter-ego jejího manžela. (Niktorius)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Snímek prostý tak jak by romantika měla být. Dvě a půl hodiny, které úplně nestrhnou, ale zároveň nenudí. Mírným zklamáním je absence opravdu dobré choreografie, kterou jsem vzhledem k námětu a zemi původu bral skoro jako tutovku. Na druhou stranu je tu krásně podmanivá skladba Tujh Mein Rab Dikhta Hai, která je úchvatná v obou svých provedeních. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet INR 220miliónov ($4milióny)Tržby USA $2,078,956Tržby Celosvetovo $29,914,469║ Shahrukh Khan v takej dvoj úlohe, doma je zadumaným tichým manželom ale bez skutočnej lásky ku partnerke, vonku je pojašeným partnerom na tanečnom kurze. Dejovo pútavé, zábavné, stále sa niečo deje a Anushka Sharma ho nadmieru dobre dopĺňa, hlavne dobre to vzťahovo medzi nimi kryštalizuje. Príjemná oddychovka. /80%/ ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Taký trocha tradičnejší film, ktorý ale nejak výrazne neubližuje hlavnej príbehovej rovine. Tá je .ako to už u podobne ladených filmoch býva, velmi jednoduchá. Všetko to drží nad vodou tradične dobrý Sharukh Khan. Jeho dvojrola je zaujímavá, správne sa s ňou vyhral a každá jeho postava má svoje výrazné scény a vrcholy - scéna sumo pri úradníčkovi, a romantický deň v podaní jeho tanečnej alternatívy. Čo mi trochu vadilo, bola hlavná hrdinka Anushka Sharma, ktorá mi prišla oproti ostatným krásaviciam značne nevýrazná. Ale inak je to štandartne dobrá hudobná komédia. Síce aj napriek dlhej stopáži, na mňa nezanechala taký dojem, ako iné podobne ladené filmy, ale posledných 40 minút je výborných a tie vyslúžili filmu tu 4 hviezdu. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tujh mein rab dikhta hai, Anushka.... Od chvíle, kdy jsem poprvé spatřil Anushku, bezvýhradně věřím na lásku na první pohled. A je fajn, že tahle sympatická a krásná holka umí taky skvěle hrát a vůbec se neztrácí vedle extrémně zábavného Shahrukha a spousty svérazných vedlejších postav, z nichž je každá hodna maximální pozornosti. Chytrý příběh srovnávající skutečnou lásku s tou povrchní, načančanou a vídanou jen ve sladkých romantických filmech, je tím nejlepším Adityovým scénáristickým počinem, s nímž jsem měl zatím tu čest a jeho síla je navíc podtrhovaná spoustou milých detailů, neodolatelným humorem a skvělým vizuálním zpracováním. Mám k tomu filmu z nejrůznějších důvodů takřka osobní vztah a po třetí projekci prostě musím jít na plný počet. ________ P.S: Při výstupech kadeřníka Bobbyho jsem si prostě nemohl nevzpomenout na Zachariášova Mulita. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak to už hej! Shahrukh Khan ako muž dvoch tvárí - v jeho úlohe suchára Suriho ho asi málokto spoznal, no po jeho prerode na sebavedomého Raja je to už SRK ako ho poznáme. Úvod filmu bol poriadne melancholický, ale potom sa to postupne rozvinulo do takej veselohry, až sa to v určitom momente zas dostalo do fázy dojemnej melodrámy. Dva protipóly rovnakého muža poriadne zmiatli krehkú Taani, ktorá sa postupne ocitne v obrovskej dileme. Suri na tom nebol o nič lepšie, keďže postupne zisťuje, že jeho taktika s alter egom zaúčinkovala inak ako si asi predstavoval. Po scenáristickej stránke je to fakt vynikajúce. Film hodný 5*! Akurát tá postava excentrického sebavedomého Raja mi išla drvivú väčšinu času poriadne na nervy. Neznášam takéto teatrálne správanie :( A bohužiaľ, presne kvôli tomuto nie som schopný dať tomuto filmu plný počet... (Ale inak je to fakt krásny film) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Když se Suri (Shah Rukh Khan) poprvé mění v Raje, jeho kamarád kadeřník mu o kousek zkrátí vlasy a místy zesvětlí melírem. Správně by pak už Surimu proto neměl jít udělat jeho ulízaný účes a neměl by mít po celé hlavě havraní vlasy, přesto má Suri naprosto stejný účes jako před proměnou. O paruku přitom nejde, protože ta by byla umístěna na figuríně, kde jsou jen brýle, knírek a Suriho oděv. (Stupet)
  • Anushka Sharma je velice vysoká dívka, o dost vyšší než Shah Rukh Khan. Ten díky tomu musel celý film natáčet na špičkách. V průběhu celého filmu si pak lze všímat, že chvíli je Raj (Shah Rukh Khan) vyšší než Taani (Anushka Sharma), pak nižší a poté jsou oba stejně vysocí. (Stupet)

Reklama

Reklama