Reklama

Reklama

Láska z nebes

(festivalový název)
  • Indie Rab Ne Bana Di Jodi (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Stydlivý muž středního věku Suri (Shahrukh Khan) a jeho výrazně mladší manželka Taani (Anushka Sharma) spolu nežijí příliš šťastně, neboť Taani se za zamilovaného Suriho provdala jen aby splnila vůli svého otce. Když se Taani přihlásí do taneční soutěže Dancing Jodi, v níž chce najít únik z trpkého života, rozhodne se Suri jednat. S pomocí svého kamaráda kadeřníka radikálně změní image a podle bollywoodských filmů začne trénovat taneční kroky, aby se mohl taktéž zúčastnit soutěže. A tak se po boku Taani objeví energický Raj, do něhož se mladá žena zamiluje, aniž by tušila, že jde o alter-ego jejího manžela. (Niktorius)

(více)

Recenze (32)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet INR 220miliónov ($4milióny)Tržby USA $2,078,956Tržby Celosvetovo $29,914,469║ Shahrukh Khan v takej dvoj úlohe, doma je zadumaným tichým manželom ale bez skutočnej lásky ku partnerke, vonku je pojašeným partnerom na tanečnom kurze. Dejovo pútavé, zábavné, stále sa niečo deje a Anushka Sharma ho nadmieru dobre dopĺňa, hlavne dobre to vzťahovo medzi nimi kryštalizuje. Príjemná oddychovka. /80%/ ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Snímek prostý tak jak by romantika měla být. Dvě a půl hodiny, které úplně nestrhnou, ale zároveň nenudí. Mírným zklamáním je absence opravdu dobré choreografie, kterou jsem vzhledem k námětu a zemi původu bral skoro jako tutovku. Na druhou stranu je tu krásně podmanivá skladba Tujh Mein Rab Dikhta Hai, která je úchvatná v obou svých provedeních. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Láska z nebes je film plný hudby, tance a zpěvu a také pravd prostých a hlubokých jako noční nebe, nebo jako je láska sama. Přes veškerou rozmáchlost mnoha scén, navzdory rozmařilému plýtvání barvami, z nichž dobře půlku neumím ani pojmenovat (některé bych chtěla ochutnat), je tu skromně a neokázale sděleno to podstatné o vztazích, emocích, úctě, pokoře a samozřejmě o lásce. Hlavní hrdina se v dokonalé dvojjedinosti snaží svou ženu učinit šťastnou, promění sám sebe, aby ona se měnit nemusela, ona zas postupně a neuvědoměle dochází k tomu, jak skvělého člověka má po boku, protože ač to není typ, který by plakátech v životní velikosti zdobil dívčí pokojíčky, je trochu nudný a málomluvný, zároveň je velkorysý a andělsky hodný. A takhle prosté to je. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tujh mein rab dikhta hai, Anushka.... Od chvíle, kdy jsem poprvé spatřil Anushku, bezvýhradně věřím na lásku na první pohled. A je fajn, že tahle sympatická a krásná holka umí taky skvěle hrát a vůbec se neztrácí vedle extrémně zábavného Shahrukha a spousty svérazných vedlejších postav, z nichž je každá hodna maximální pozornosti. Chytrý příběh srovnávající skutečnou lásku s tou povrchní, načančanou a vídanou jen ve sladkých romantických filmech, je tím nejlepším Adityovým scénáristickým počinem, s nímž jsem měl zatím tu čest a jeho síla je navíc podtrhovaná spoustou milých detailů, neodolatelným humorem a skvělým vizuálním zpracováním. Mám k tomu filmu z nejrůznějších důvodů takřka osobní vztah a po třetí projekci prostě musím jít na plný počet. ________ P.S: Při výstupech kadeřníka Bobbyho jsem si prostě nemohl nevzpomenout na Zachariášova Mulita. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Tedy těžko uvěřit, že by se hlavní hrdinka zamilovala do toho hňupa, ve kterého se Shahrukh kvůli tancování proměnil. Trapák na entou. Ale bavilo mě to. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Garantuji vám, že film jako Láska z nebes jste ještě neviděli. Sharukh hraje ušlápnutého úředníčka, který na svatbě dcery svého učitele se vlivem okolností stane jejím novým manželem. Jenže oba dva jsou naprosto rozdílní, obrýlený pracovník elektrárny s knírkem přece nemůže uchvátit mladou krásnou Anushku Sharmu smutnou ze smrti svých blízkých. Jenže bláznivý tančeník Raj, který neumí ani flirtovat, ani tančit by přece něco zmohl ne? Film mě okamžitě přikoval do křesla nutil pokračovat ve sledování navzdory dlouhé minutáži. Hudební a taneční čísla povedené, stejně jako situační humor a romantické pokusy hlavního hrdiny. Navíc příběh není hloupý a hlavní hrdina ví, co chce, on se nechce změnit, on chce zlepšit život své ženy, dosáhnout jejího pochopení. Velmi vřelý a originální film. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá a moc sympatická romance s dvojicí, která k sobě dobře pasuje. Je to takový Kristián po indicku. KOUSEK DĚJE: Jen mám malou výhradu, totiž přesně tu, kterou Adina Mandlová řekla v Kristiánovi Oldřichu Novému: „Alois Novák je putička bez energie, zatímco Kristián jí překypuje. A oba dva nestojí za nic.“ Kromě dívčina prozření by mě potěšilo, kdyby na konci prozřel i Suri a převzal do svého civilního života trochu Rájova temperamentu. Jo, a kamarád holič - Vinay Pathak - mi neskutečně připomínal Alberta Sordiho! ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Indie dělá filmy pořád na stejné brdo, zpěv pěkné herečky, délka minimálně 2 hodiny a málo kdy vás prostě film osloví. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Taký trocha tradičnejší film, ktorý ale nejak výrazne neubližuje hlavnej príbehovej rovine. Tá je .ako to už u podobne ladených filmoch býva, velmi jednoduchá. Všetko to drží nad vodou tradične dobrý Sharukh Khan. Jeho dvojrola je zaujímavá, správne sa s ňou vyhral a každá jeho postava má svoje výrazné scény a vrcholy - scéna sumo pri úradníčkovi, a romantický deň v podaní jeho tanečnej alternatívy. Čo mi trochu vadilo, bola hlavná hrdinka Anushka Sharma, ktorá mi prišla oproti ostatným krásaviciam značne nevýrazná. Ale inak je to štandartne dobrá hudobná komédia. Síce aj napriek dlhej stopáži, na mňa nezanechala taký dojem, ako iné podobne ladené filmy, ale posledných 40 minút je výborných a tie vyslúžili filmu tu 4 hviezdu. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Na tak dlhý film by človek čakal poriadne rozvinutý dej a príbeh alebo detailne rozpracované nejaké myšlienky, či gradujúcu zábavu alebo možno ešte nejakú romantickú zápletku krásnu v maličkostiach, od ktorej by človek nechcel odísť, no nič z toho tu podľa mňa nie je. Tanec ešte ako tak je nahliadnutím do ich kultúry, no napriek tomu, že si chlapík zmení vizáž vo filme neverím, že by ho nepoznala. Pozeral som to síce na autobusovej zastávke v noci, kedy mi ani ten autobus neprišiel a mal som v sebe nejaké víno, takže som už bol dosť unavený, no toto ma veľmi neprebralo a to tieto farebné roztancované filmy mám rád. Nedokázal som sa vžiť veľmi do postáv a to som si myslel, že možno tu by to mohlo byť vo viacerých veciach, akurát tento film mi príde ako rozťahané nič. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Onehdy jsem přemýšlela čím to asi může být, že mě ty rozmáchlé barevné, zpěvy a tanci hýřící indické filmy občas donutí přimáčknou se ještě víc do křesla a s okouzleným úsměvem nebo naopak dojetím prožívat všechny ty pohádkově nereálné příběhy, obsahující ingredience, které bych u ostatních " regulerních " snímků nebolywoodské produkce normálně šmahem odsoudila jako brak. A uvědomila jsem si, že to je tou nefalšovanou radostí ze života, která je ve své upřímnosti tak bezprostřední a právě proto láme hroty všem výtkám veškerého cynismu mého západního myšlení. Bezpochyby je to součástí indické národní povahy, větší část obyvatelstva žije v opravdové bídě a přeci si dokáží užívat života a nestěžují si tolik jako my. A také jsou víc v pohodě a klidu, což se ovšem bohužel projevuje i v jejich filmech, čímž myslím ty přepálené tříhodinové stopáže, hezky pomalu, proč spěchat, že? Láska z nebes rozhodně není dokonalý film a třeba na Tři idioty nemá ani z daleka, ale je tam pár magických romantických okamžiků, hlavní hrdinka je moc roztomilá a sem tam krapet optimismu neuškodí. Alespoň do doby, než opět zvítězí má temnější stránka. ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Šaruk v obou svých "osobnostech" výborný zjev (doslova). P.S.: parádní ale bylo, že když došlo k odhalení a potvrzení lásky ke staronovému manželovi, ten si ponechal svou hňupskou tvář, byť měl volbu frajera :-) Bezva! ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak to už hej! Shahrukh Khan ako muž dvoch tvárí - v jeho úlohe suchára Suriho ho asi málokto spoznal, no po jeho prerode na sebavedomého Raja je to už SRK ako ho poznáme. Úvod filmu bol poriadne melancholický, ale potom sa to postupne rozvinulo do takej veselohry, až sa to v určitom momente zas dostalo do fázy dojemnej melodrámy. Dva protipóly rovnakého muža poriadne zmiatli krehkú Taani, ktorá sa postupne ocitne v obrovskej dileme. Suri na tom nebol o nič lepšie, keďže postupne zisťuje, že jeho taktika s alter egom zaúčinkovala inak ako si asi predstavoval. Po scenáristickej stránke je to fakt vynikajúce. Film hodný 5*! Akurát tá postava excentrického sebavedomého Raja mi išla drvivú väčšinu času poriadne na nervy. Neznášam takéto teatrálne správanie :( A bohužiaľ, presne kvôli tomuto nie som schopný dať tomuto filmu plný počet... (Ale inak je to fakt krásny film) ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Keď som videla prvé klipy k piesňam v tomto filme, ani sa mi nechcelo veriť, že Suri je SRK. Na takýchto rolách sa ukazuje, kto je skutočný herec a rovnako aj Anushka, vo svojej prvej roli a dokázala toto, človeku sa až veriť nechce, že sa k tejto roli dostala náhodou. Pôsobí skromne a nežne a myslím, že aj to v tejto úlohe zavážilo. Je to pekný film, ktorý som videla už mnohokrát a stále sa človeku nezunuje. Tento film má v sebe to čo robí z obyčajného filmu niečo čím sa stáva nadčasovým. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Namet je na prvni pohled naivni az hloupy. Ale tvurci z toho udelali zabavnou podivanou, ktera, troufnu si rict, divaka rozesmeje. Velmi napadita kamera, hlavni predstavitel nema chybu. Pekne choreo u pisnicek, velkorysa stopaz utece jako voda. ()

GrooveJump 

všechny recenze uživatele

Asi před týdnem jsem přemýšlel, co navíc, tvoří spojovací mezičlánek mezi mnou a obrazovkou, kde běží bollywoodskej doják (a to dlouhometrážní) a kde se vesměs podřizuji pohádkovému a přeexponovanému barevnému kýči. Vyjádřit to slovně je hazardování s mrzkými a matnými výrazy, ale v zásadě je asi jednodušší sledovat "nezápadní" romantickou a pohádkouvou utopii, než se babrat v realných či filmových partnerských pseudopožadavcích, které jsou jen obrazem moderně prozápadně orientovaných tendencí, které jsou vlastně ještě větší utopií. I proto by někdo mohl namítat, že je to nedospělé a pokrytecké, ale mě je to jedno, protože jen když jde skutečně do "tuhého", tak se ukáže vyrovnaná osobnost. A k tomu, aby šlo skutečně do "tuhého", jsou místní podmínky více než mírumilovné. "Skutečná" dospělost je blbost. a proto "východní" vcelku nesympatický "mačo", v hlavní roli, má větší obdiv, než já před sebou samým. To je možná ten důvod - záliba v exotické a pudové infantilnosti v jakkémkoliv věku... ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Jodi byl jeden z prvních ryze indických filmů, které jsem viděl. Po Devdasovi je to právě tento snímek, který mě utvrdil, že já a Bollywood si budeme rozumět. Příběhově v jádru jednoduchá romantika, avšak neodolatelná. Energie, pozitivní emoce, humor, postavy, báječná hudba a tanec, dávka tradiční Indie, SRK, Anuška (!!), všechno tohle dohromady mě odrovnalo. Necelé tři hodiny utečou jako voda. O něčem vypovídá i to, že během krátké doby si tento film pouštím docela často, především všecky hudební pasáže. Jó, tahle pestrobarevná nádhera si mě získala. ()

The_Second 

všechny recenze uživatele

Tenhle film škodí sám sobě, mohla to být zajímavá romantická komedie, ale roztahováním do zbytečných 170 minut vzniká spousta hluchých míst u kterých jsem docela nudil. ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

co se ostatnim nelibilo, me ano..libilo se mi Khanovo stvarneni Suriho, opravdu je to jeden z mala indickych hercu, kteremu verim herectvi..naopak jeho extravagantni protejsek me hodne stval, byl na me moc zbesily..nedokazu si predstavit, ze by s nim nezametla..:)docela dobre jsem se u tohoto filmu bavil, tanecni sceny nebyli tolik vychytane, ale soundtrack to vse vynahradil..docela dobry scenar (jeden z tech lepsich) a ustredni star dvojice - ctyri hvezdy:) ()

Fujara777 

všechny recenze uživatele

ÁNO: Ou-jé! Ani raz som si nepovedal, že je to dlhé. Ak som pozrel na časovú os prehrávača, tak len preto, aby som zistil, či sa to stihne vyriešiť. Príbeh je totiž zvratmi popretkávaný umne. Humor je to, čo sa v tomto filme veľmi vydarilo. Pre mňa konečne niečo, kde som sa nesmial iba na hlúpostiach typu vianie vlasov v romantikuš chvíli. Khanovi som žral aj Suriho, aj Raja, lebo som videl v každom niečo z toho druhého. Anushka u mňa tiež bez výhrad a pochybujem, že to u niekoho, kto túto produkciu pozná, bude inak. Nie sú tu výlety do minulosti, ani milión postáv, čiže sa v tom dobre orientuje. NIE: Ono to chce stále isté pochopenie zo strany diváka. Prijať fakt, že indický mainstreamový film typu romantický má isté parametre. Až potom sa môže tešiť. Inak nastáva veľký problém. Sám toho ešte nie som úplne schopný. Akokoľvek, jednoduchosť zámeny a odpustenia je príliš triviálna. A tie tance?? Veď keď sa príbehová línia okolo nich krúti, dám si na nich extra záležať. Tie ma najviac sklamali. .... "Putujeme po cestičkách lásky. Určite sa ešte stretneme." ()

Reklama

Reklama