Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedná se o parodii TV Nova na politickou scénu a veškeré její osobnosti, které byly předělány do podoby gumových postaviček. (duklak2)

Recenze (56)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Latexovým politikům jednozačně chyběl sofistikovanější humor, který by z nich udělal opravdovou hrubozrnou satiru a ne přihlouplou šaškarádu, v níž bylo možné spatřit cokoli, výjma trefného vtipu. (Kameňáky typu Miroslav Sládek v popelnici nebo Václav Klaus jako drsný rocker included.) Jako jízlivý komentátoři politického dění tedy neměli Gumáci šanci na úspěch, ale nad jejich pubertálním humorem se člověk přece jenom občas zasmál. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jako nápad bych Gumáky rozhodně neztracoval, mohla by to být slušná, odpočinková satira pro poklidný večer u nově se rozjíždějící stanice, ale... Je tu velké ale, humor měl k trefné politické satiře daleko, Nova se samozřejmě bála přitlačit na sofistikovanosti a zakomponování inteligence se vyhýbala jako čert kříži a tak z toho vznikl lehce pubertální paskvil ala Tele-tele. 3/10 ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Největší handicap seriálu stojící v cestě plně funkční satiře je průhlednost pointy většiny scén, jako jednorázové rýpnutí do politiky tehdy 90. let dostačující. Rozmanitost premis je úctyhodná, se scénářem bohužel slabším. Gumové loutky karikující známé politické tváře (a nejen je) jsou impozantní, nemluvě o hlasech. Už proto je to výrazně zábavnější než pitvoření Tele Tele kvartetu (zejména v čele s GS duem) v jinak velmi slibných kulisách. Ovšem Petr Čtvrtníček a politická střihová gymnastika v České sodě jsou v naplnění svého účelu úplně někde jinde. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Česká mutace v anglosaském zahraničí zavedeného a oblíbeného televizního formátu, která se ale v ,,nováckém" tvůrčím prostředí brzy vyčerpala a neměla co říci. Spoléhat pouze na směšnost gumových imitací politiků samu o sobě bohužel do nekonečna nejde... (Ukázka nekomického komična např. zde http://www.ceskavidea.cz/video/gumaci-vaclav-klaus/ ) ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Ač šlo o formát okoukaný v cizině, je třeba uznat, že začínající Nova do něj přinesla značnou dávku originálního přístupu a místo politické satiry předkládala divákům spíše gagy utahující si z osobnostních charakteristik našich politiků. A byl to šťastný nápad, však ono také osazenstvo politické scény bylo směšné i bez tohoto parodického ztvárnění. A tak jsme se mohli každý týden setkávat s troubou Havlem, narcisem Klausem, lidovým Zemanem či prostořekým Sládkem. Vrcholem pořadu byla hudební čísla, za což patří ještě větší uznání Václavu Faltusovi. Časem se však pořad přetransformoval v "Gumoviny", což byl vždy krátký skeč vysílaný Televizních novinách. V těch byl tehdy zesměšňován výhradně prezident Václav Havel (lze připomenout tehdejší úzké vazby Novy na tehdy jednu z velkých politických stran - ODS), a ač nejsem jeho fanouškem, byla to přehlídka ubohosti. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Formát pořadu patří firmě Spitting Images, v Rusku se podobný pořad jmenoval Kukly. (Karlos80)

Reklama

Reklama