Reklama

Reklama

Irčan

  • USA The Irishman (více)
Trailer 2
USA, 2019, 209 min

Režie:

Martin Scorsese

Předloha:

Charles Brandt (kniha)

Scénář:

Steven Zaillian

Kamera:

Rodrigo Prieto

Hrají:

Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Bobby Cannavale, Harvey Keitel, Ray Romano, Stephen Graham, Anna Paquin, Stephanie Kurtzuba, Jack Huston (více)
(další profese)

VOD (1)

V tomto kritiky uznávaném filmu Martina Scorseseho nájemný zabiják Frank Sheeran (Robert De Niro) vzpomíná na tajemství, která střežil jako věrný člen zločineckého klanu Bufalinových. (Netflix)

Diskuze

Tom Hardy

Tom Hardy (hodnocení, recenze)

Jako, pokud někdo vnímá jako gangsterský žánr čistě to, když se nikdo vypracuje v organizaci, ano, to je do jisté míry Scorseseho doména. Ale jinak v rámci "1993 a výš" Americký gangster, Road to Perdition, Východní přísliby, Veřejní nepřátelé, Podfu(c)k, Město bohů, Black Mass... to jen tak lehce lovím v paměti...

Phantasma

Phantasma (hodnocení, recenze)

Lacike

Co meleš? Ty sám jsi tady začal argumentovat "Scorsese a spol.", a pak mi sem začnete předhazovat filmy jako Donnie Brasco nebo Nelítostný souboj? A kdo tam asi hrál? No právě ten tebou zmíněný "spol." A nějak mi není jasné srovnání těchto dvou filmů se Scorsesem, když Scorseseho tvorba je často o příběhu obyčejného člověka, který přičichne s pár fuškami k mafii a pak se vyšvihne mezi prominenty a celý film je spíš takové vyprávění o hlavním hrdinovi. Brasco a Nelítostný souboj jsou tak trochu o něčem jiném. Ovšem názory do diskuze nijak nepřispěješ, je to spíš jen takový mozkový průjem. Cítím v tom takovou tu maďarskou podrážděnost ....

na příspěvěk reagoval Lacike, Brooks

Uživatel Phantasma smazal svůj příspěvek.

Hekman

Hekman (hodnocení, recenze)

Brooks

Jojo, jeho teorie ma zasadni mouchy :D Hlavne Nelitostny souboj a Sopranovi patri k tomu nej mezi gangsterkami.

Brooks

Brooks (hodnocení, recenze)

Phantasma

Beriem tvoj názor, ale len tak námatkovo ma napadá zopár kvalitných gangsteriek po roku 1990 na ktorých sa Scorsese nepodielal. Carlitova cesta, Krycie meno Donnie Brasco alebo okrajovo Nelútostný súboj.

na příspěvěk reagoval Hekman

Phantasma

Phantasma (hodnocení, recenze)

Brooks

To je přesně to, o čem píšu. Od posledního Kmotra a dál natáčel kvalitně jen Scorsese. Takhle na první dobrou mě napadne snad jen Příběh z Bronxu (1993)  ,na kterém se Scorsese oficiálně nepodílel, ale přesto s ním nějak pomohl. Úplně bych nechytal za slovo, že Goodfellas byli o 3 měsíce dříve než Kmotr 3 .... :-)

na příspěvěk reagoval Brooks, Brooks

Phantasma

Phantasma (hodnocení, recenze)

NightPorter

Oni furt berou jen v potaz, kdo natočil první film. Takové "prvenství" je nic nevypovídající údaj, protože žánr to nijak neposunulo a komerčně se to nijak zásadně neprosadilo a nebýt Scorseseho, tak je tento žánr mrtvý od posledního Kmotra ....

na příspěvěk reagoval Brooks, Lacike

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Krokov

to jim nic neříká, tak jako Ben Hecht a mnozí další, Scorsese prostě stvořil mafiánský žánr a nikdo před ním mafiánské filmy nedělal :)) 

na příspěvěk reagoval NightPorter

Krokov

Krokov (hodnocení, recenze)

Kluci, než začnete psát do diskusí, tak se dovzdělejte. Scorsese žánr nezaložil, ale spíše se podílel na jeho znovuoživení. 30. léta Vám nic neříkají? James Cagney se z vás v hrobě obrací!

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, NightPorter

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

Proc je pomerne dulezita, nebo minimalne zajimava veta: "Kdyz muzou sejmout prezidenta, muzou sejmout i prezidenta odboru." v ceskejch titulkach prelozena jako "Kdyz se jim zlibi, sejmou i prezidenta odboru."?? Dost to ubira na vyznamu :-)

Phantasma

Phantasma (hodnocení, recenze)

obregon

Tak zrovna v Coppolově Kmotrovi hrál taky ten Scorseseho "spol" jak tady chytře poznamenal ten frajer. Jsou to prostě filmy, na které už nikdo nenavázal a vlastně už nikdy nenaváže. Dneska jsou jiné trendy a Irčana si užijí především fanoušci žánru. Ale v žádném případě ho nelze brát jen takhle.

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

NightPorter

Nechapem naco mi to pises. O tom predsa nikto nepochybuje. Skus si najprv precitat debatu na ktoru vôbec reagujes punto.

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

Jinak tohle teda byla naprosta pecka a dal jsem to prekvapive na 1 zatah, ac u predlouhejch tarantinovek uz mivam problemy... asi zapusobila pesciho a denirova magie. Nej film roku, o tom neni zadnejch pochyb. Dost mozna i desetileti :-)

obregon

obregon (hodnocení, recenze)

Phantasma

Souhlas, Scorsese a De Palma, De Niro, Pacino a Pesci, lepší vhledy do mafiánské komunity v USA těžko najdeš.

Phantasma

Phantasma (hodnocení, recenze)

Lacike

Natočil snad někdo více z tohoto žánru než samotný Scorsese a spol? Vždyť ve většině dobře hodnocených filmech hrají Al Pacino, De Niro nebo rovnou i Scorsese za kamerou. Možná jen třepu voloviny, možná si jen tento žánr jinak definuji. A vůbec nejde o to, kdo natočí nebo vymyslí nový žánr, ale kdo ho dokáže vylepšit a posouvat neustále dopředu. Každopádně co si o tom myslíš ty, je mi upřímně úplně jedno. Ale jedno si musíme vyjasnit - Scorsese a spol jsou synonymem pro pořádný mafiánský film.

na příspěvěk reagoval obregon, Lacike

Související novinky

Scorsese vs. Marvel znovu

Scorsese vs. Marvel znovu

31.10.2023

Pár let staré komentáře Martina Scorseseho k Marvelu, vůči němuž se režisér ohradil a filmy studia označil za pouťové atrakce spíš než filmy, jsou dobře známé. Teď ale do kin zamířil snímek Zabijáci… (více)

Tvůrce Medvěda chystá krimi

Tvůrce Medvěda chystá krimi

29.06.2023

Autor populárního seriálu Medvěd Christopher Storer se upsal režii dlouho připravované adaptace knihy spisovatele Dona Winslowa The Winter of Frankie Machine pro studio Paramount. O zfilmování románu… (více)

Je Scorseseho novinka moc dlouhá?

Je Scorseseho novinka moc dlouhá?

21.02.2023

Režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) není rozhodně nováčkem v oblasti tříhodinových filmových kolosů. Vlk z Wall Street měl 180 minut a Irčan dokonce 209. Jeho novinka Killers of the Flower Moon… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama