Reklama

Reklama

Tím nejcennějším, čeho může kterákoliv země dosáhnout, je ovládání lidské mysli…  Čtyři dobrovolníci se s vidinou snadného získání peněz upsali k výzkumu na lidech. Má jít o test lidské výdrže a psychiky. Netuší, že studie je založena na drsných praktikách v nichž půjde o život. Smrtící soukolí se dává do pohybu a šance na únik je mizivá… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Okara 

všechny recenze uživatele

Killing Room mi velmi připomněla nedávno viděný snímek Cabin in the Woods - parta systematicky vyvražďovaných lidí se vsuvkami scén ve vědeckém centru, s tím rozdílem, že zde mi vadily. Líbil se mi náhlý zvrat v atmosféře na začátku a dokud tam byl Tony, na kterém scénář rozpracoval pěknou proměnu. Od jeho náhlého úmrtí to ale jde z kopce, bylo mi dost brutálně jedno jak ty mameluci skončí a nad závěrem jsem jen kroutil hlavou. Pozor, komentář obsahuje spoiler, sakra, to jsem měl asi napsat výše, ale to nevadí, o nic jsem Vás nepřipravil. 40% ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

X krát obměněný děj, tentokrát v podobě naprosto ulítlého pokusu. Tohle tady bylo fakt hodněkrát. Takže mě nepřekvapilo (jen ta vražda té dámy byla dost nečekaná) a jen zaplácne čas. Konec jasný jak facka. Takové zakončení je totiž u stovky dalších filmů, tomuto podobných. Herci průměrní - a kde se snaží film šokovat jen průměrně "baví". Zatím asi nemá nikdo "koule" ani mozek, aby natočil něco tak poutavého jako "SAW I." nebo "Experiment (2001)". Zatím jen koukám na odvary a vykradačky a doufám, že se někdo "pochlapí". ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zajímalo mě jak se zachová postava, kterou hraje Chloe Sevigny. Zachovala se přesně, tak jak jsem si myslela. Škoda, že se mnohem lépe nepodařilo vykreslit psychologii jednotlivých postav. Určitě by se tak dosáhlo i většího napětí. Takhle snímek nenabídl skoro žádné. V podstatě jsem se pronudila až do konce. Bohužel se s očekávaným koncem nedostavilo nic překvapujícího nebo snad i šokujícího. ()

Tred2 

všechny recenze uživatele

Filmem vládne napětí a očekávání finálního rozuzlení. Bohužel to jsou jediná pozitiva. Celkový koncept je žánrový standard a vrchol zápletky je bohužel naprosto bez jiskry nebo překvapení. Film funguje dobře ve smyslu, že vás drží v napětí a nutí vás odhadovat jak a co se všechno ještě změní. Jenže ono se nic takového nestane, děj je jasně stanovený a tak jak si ho představujete, v té nejjednoduší podobě, ve skutečnosti je. S koncem se tak přitáhne velké zklamání. PS: slušná hudba/zvuková stopa. (Jestli se na to někdo dal stejně jako já kvůli Cleai, tak bude zklamaný) ()

Eratashi 

všechny recenze uživatele

Dobře zpracované a pochopitelné. Myslím, že se to bude příčit mnoha divákům, a proto budou hodnotit menším počtem hvězdiček. Je to velmi dobrá studie psychiky člověka. Účel světí prostředky. Až pochopíte, k čemu slouží celý experiment, pochopíte všechno. Je ale s podivem, jak brzy se subjekty odprostily od reality okolního světa. Přišly tam za určitým cílem, peníze. Bylo jim jedno, co se bude dít, hlavně aby dostaly zaplaceno. Bály se sebepoškození léky. Myslely si, že to bude jenom výzkum. Přijaly úkoly subjektů. Vůbec se nezamyslely, pro subjekt č. 1 vypadl. Proč subjekt č. 2 vypadl - v tu chvíli jim to už mělo vrtat hlavou. Jak správně odpovídat na otázky? Ti inteligentnější by měli začít vždy u toho. Amerika se rozhodně neumístila mezi nejchytřejšími ;-))) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Tony Mazzolla (Shea Whigham) ve filmu nosí tričko s nápisem Bayside Tigers, což byl název školního týmu v seriálu Saved by the Bell (od r. 1989). (FIBO)
  • Natáčelo se v Louisianě (USA). (griph)

Reklama

Reklama