Reklama

Reklama

Tím nejcennějším, čeho může kterákoliv země dosáhnout, je ovládání lidské mysli…  Čtyři dobrovolníci se s vidinou snadného získání peněz upsali k výzkumu na lidech. Má jít o test lidské výdrže a psychiky. Netuší, že studie je založena na drsných praktikách v nichž půjde o život. Smrtící soukolí se dává do pohybu a šance na únik je mizivá… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hrozně mi to připomínalo film Kostka. Jak nápadem, zpracováním tak koncem. Teď jsem Vám možná trošku zaspoileroval, ale seru na to. Pokud mi budete nadávat a pak se sami na film podíváte, tak mi dáte za pravdu, že byste se bez něj klidně obešli, takže si myslim, že pokud bych přecijenom v předešlý větě spoileroval, bylo by to za dobrým účelem. Pokud ne, tak mě pošlete do prdele, uleví se Vám, a život půjde dál. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film se zpočátku tváří jako dost "seriozní" a kvalitní "taskploitation" (takový to zavřou se lidi do místnosti, dávaj se jim čím dál šílenější úkoly, kdo zůstane..?). Jenomže pak tvůrci stočí děj do jisté interakce sledovaných se sledujícími, kdy i ti sledující přestávají vychytávat, co se to v té bílé místnosti děje. Lidský život zde nemá žádnou hodnotu a nějaké to ztotožnění s postavami moc nehrozí. Z toho důvodu divák nakonec vlastně nechápe, co tím chce básník říct a co je vlastně špatně a co je dobře ... a když je "jádro pudla" odhaleno, klepe si divák na čelo, jestli tohle mysleli tvůrci vážně ... Není to úplně zlé či špatné, ale není to ani kdo ví co, i když to působí zpočátku velmi zajímavě ... není. Ani démonický Peter Stormare to nezachrání, spíš jsem měl pocit, že to ještě víc kazí ... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Komorná záležitosť. Ja také rád a preto som sa dal zlákať. Presvedčil ma najmä P. Stormare, ale vždy ide najmä o príbeh a tomu som veru dosť dlho nerozumel a po hodine som už ani nechcel. Pointa prišla tesne pred záverom a náladu ani pocit sklamania nezvrátila. Dôvod, pre ktorý sa štvorica stretla a mnoho ľudí zomrelo, pôsobí aspoň na mňa veľmi nepresvedčivo. Politika zub za zub sa tu ešte dlho nebude robiť a v Amerike zvlášť. 60%. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Killing Room rozhodně nemá hloupou myšlenku; docela by mě zajímalo, jak by si s látkou poradili zkušenější tvůrci. V téhle podobě filmu chybí výraznější napětí a propracovanější psychologie, nemluvě o tom, že ústřední postavy moc rády dopodrobna rozebírají své plány, ačkoliv vědí, že jsou monitorovány. Závěr je uspokojivý, Peter Stormare se svým typickým "devil inside" potěšil. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Podobný kousky hodně rád vyhledávám, tenhle byl takový průměrný, celkem mě to bavilo, nijak zvlášť jsem z toho odvázanej nebyl. Určitě by s tímhle tématem šlo pracovat i líp, ale co víc taky od takovýho béčka s průměrnými herci a tvůrci čekat. Solidní snímek. 55% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Clea udělala to nejlepší, co mohla, když si hned na začátku tohohle shitu nechala provětrat mozek kulkou. A Chloë, ta by tu práci měla jednoznačně dostat, protože přihlížet takový kokotině až do samýho závěru, to opravdu vyžaduje těžce pokřivený charakter. A ostatní herci? No divím se, že je neodstřelili už při castingu. Všechny filmy uvedené v podobných jsou vydařenější, než tohle. FUUUU ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jedna uzavřená místnost. 4 účastníci, nebo chcete-li kandidáti experimentu pro výzkum lidské psychiky a ovládání mysli a spousta záludných otázek, jejichž odpovědi nezná skoro nikdo To, že se v tomto projektu vedeném šíleným vědcem Peterem Stormarem, nebude jen vyplňovat úvodní testovací formulář s množstvím otázek, je jasné hned poté, co je jedna z účastnic střelena do hlavy. A to je teprve začátek solidní a napínavé psycho jízdy s neodhadnutelným koncem. S každou další špatně zodpovězenou otázkou zemře další účastník. Zajímavé a neotřelé téma nelze jednoznačně žánrově zařadit a má ode všeho trochu. Jeho síla spočívá ve výborném hereckém obsazení a také v manipulaci s divákovým přesvědčením s následným až šokujícím vyústěním, které si neustále klade otázku, zda je něco takového možné v reálném životě. To, co se děje v uzavřené místnosti, je velmi zajímavé, a asi by se nikdo nechtěl dostat do podobné bezvýchodné situace a být v kůži kandidátů, kteří pro pár dolarů nevěděli, do čeho jdou a jak to s nimi dopadne. Ve filmu zní působivá hudba Briana Tylera a režisér Jonathan Liebesman umožnil divákovi se v tom velmi dobře orientovat. Jednoznačně zajímavý film. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Hlavne tam nikto nefňukal, nemal apokalyptické kecy, nikto nechytračil a nehral sa na hrdinu, takže mi to vôbec nepilo krv, ako býva zvykom u filmov s touto tématikou. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Killing Room mi velmi připomněla nedávno viděný snímek Cabin in the Woods - parta systematicky vyvražďovaných lidí se vsuvkami scén ve vědeckém centru, s tím rozdílem, že zde mi vadily. Líbil se mi náhlý zvrat v atmosféře na začátku a dokud tam byl Tony, na kterém scénář rozpracoval pěknou proměnu. Od jeho náhlého úmrtí to ale jde z kopce, bylo mi dost brutálně jedno jak ty mameluci skončí a nad závěrem jsem jen kroutil hlavou. Pozor, komentář obsahuje spoiler, sakra, to jsem měl asi napsat výše, ale to nevadí, o nic jsem Vás nepřipravil. 40% ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Srovnání s filmem Exam je na místě, protože námět a zpracování je téměř stejné. Exam mi připadal trošku zajímavější a hlavně zábavnější než KR13. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kopírka známeho Saw či Kocky s trochu inými hercami a zápletkou. Hra, ktorej rozuzlenie je na konci už prešpekulované a nepôsobí dôveryhodne. Zo začiatku dej pôsobil veľmi nádejne, no napätie postupne klesá. Očakával by som, že to bude presne naopak. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisér Liebesman totiž pojal svůj film poněkud komorněji a na diváka se nesnaží zapůsobit brutalitou, ale spíše zaútočit na jeho psychiku. Do jisté míry se mu možná skutečně povedlo, protože více než hodinový pohled na bílou místnost je už sám o sobě lehce depresivní, jenž děj sám o sobě nabídne spoustu hluchých a především nudných pasáží, které se nevýslovně táhnou až začnou některé jedince zcela jistě uspávat. I já sám jsem měl chuť několikrát dvd vytáhnout a pustit si raději něco jiného. Což o to herecké obsazení vypadá zajímavě, jenže když jim nedáte dostatek prostoru, aby se jejich přednosti mohli rozvinout naplno, tak je vám houby platné, že se tu objevilo hned několik známých tváří. Mimo jiné i Clea DuVall, která se tu však moc neohřála. Tvůrcům však nelze upřít, že se jim místy skutečně podařilo vytvořit docela zajímavou atmosféru, která několikrát doopravdy vygradovala ve velkém stylu. Jenže pořád se tyto momenty střídali s docela velkou dávkou nudy, která mě doopravdy občas doslova ubíjela. 5/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Výborný námět, celkem solidní zpracování (tedy až na konec), ale bohužel to trpí špatným hereckým obsazením. Nemám tím na mysli Stormarea a Chloe Sevigny (ti byli výborní), ale jedná se o postavy testovaných - ani jeden z nich mi nebyl sympatický a ani jednomu z nich jsem jeho roli nevěřil. Navíc člověk začne po půl hodině tak nějak tušit, kdo to celé přežije. No a ten konec. Ono jsem se nějákého vysvětlení dočkal, ale když jsem si to pak všechno zpětně v duchu přehrál, tak jsem byl nucen usoudit, že je to totální hovadina a kdyby nic nevysvětlovali, bylo by to lepší. 50% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film o programu CIA z názvem MK - ULTRA. Jedná se o výzkum ovládání mysli v šedesátých letech. Karrií ( Clea Du Val ) to začalo a nakonec vše dostane smysl. Čtyřem dobrovolníkům jsou kladeny otázky a za špatné odpovědi je čeká smrt, je jasné, že půjde o nervy. CITÁT : Jak se jmenuješ ? Karri... Tato odpověď začne sérii událostí, které se stanou v místnosti nazvané Killig Room 13. Zajímavá myšlenka, trochu trikově odfláknutá, ale má to slušné napětí a zajímavý konec. MK - PATRIOT. Hudbu k filmu stvořil Brian Tyler. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po psychologické stránce poměrně tíživý film. Krom toho ale místy i dost nudný a připomínající Kostku snad ve všech ohledech. A v těch ohledech je bohužel i mnohem slabší. Od scénáře až po herecké výkony. Na druhou stranu pomyšlení, že by se tohle někde mohlo dít, z toho mrazí hodně. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

The Killing Room je velmi jednoduchý film s děsně prostým scénařem, který hodně připomíná v základech kanadský Cube. Bohužel zůstává jen u nápadu uvěznit několik lidí do jedné místnosti, protože zbytek svému předchůdci nešlape ani na paty. Už samotný počet herců je tryzní a tak žádný vysoký počet originálních likvidačních pastiček, situací či scének nečekejte. Když už na ně po úherským roce přeci přijde řada, jsou nechutně odbyté a prakticky bez nějaké atmosféry. I ze samotných postaviček si budete horkotěžko hledat svého favorita. Závěr pak je něco tak debilního, že to nemá smysl ani komentovat. Dvě hvězdy dávám za né až tak moc debilní uvažování zavřených nešťastníků a pro mě nečekanou první popravu :) ()

Reklama

Reklama