Reklama

Reklama

Tím nejcennějším, čeho může kterákoliv země dosáhnout, je ovládání lidské mysli…  Čtyři dobrovolníci se s vidinou snadného získání peněz upsali k výzkumu na lidech. Má jít o test lidské výdrže a psychiky. Netuší, že studie je založena na drsných praktikách v nichž půjde o život. Smrtící soukolí se dává do pohybu a šance na únik je mizivá… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Eratashi 

všechny recenze uživatele

Dobře zpracované a pochopitelné. Myslím, že se to bude příčit mnoha divákům, a proto budou hodnotit menším počtem hvězdiček. Je to velmi dobrá studie psychiky člověka. Účel světí prostředky. Až pochopíte, k čemu slouží celý experiment, pochopíte všechno. Je ale s podivem, jak brzy se subjekty odprostily od reality okolního světa. Přišly tam za určitým cílem, peníze. Bylo jim jedno, co se bude dít, hlavně aby dostaly zaplaceno. Bály se sebepoškození léky. Myslely si, že to bude jenom výzkum. Přijaly úkoly subjektů. Vůbec se nezamyslely, pro subjekt č. 1 vypadl. Proč subjekt č. 2 vypadl - v tu chvíli jim to už mělo vrtat hlavou. Jak správně odpovídat na otázky? Ti inteligentnější by měli začít vždy u toho. Amerika se rozhodně neumístila mezi nejchytřejšími ;-))) ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu dávám pouze za to, že to byl film typu "lidé v místnosti". Jenže narozdíl od těchto filmů, které se specializují na psychologický teror (anebo jsou lidé ponecháni sobě navzájem napospas bojující s ponorkovou nemocí), toto je totální kravina. A ten nápad s vytvářením amerických sebevražedných atentátníků, to už musí být fakt super pako někdo, koho toto napadlo. A to vlastně ani nevím, proč tam vůbec účinkovala ta šestadvacetiletá pipina. No nic, myslím, že 53 % je velmi, velmi vysoké hodnocení. ()

Reklama

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Fůůha..Ani moc nevím,co o tomhle filmu říct..Je to dost zvláštní , vůbec mi to kostku nepřipomínalo..Sice byli lidé pouze v jedné budově,ovšem kostka byla známá svými 1000000 místnostmi , tohle byl obyčejný barák..Nebýt toho jak na začátku filmu zemřela tá slečna,tak bych ani neřekla že je to nějak brutální ap. čekala jsem od tohoto filmu určitě mnohem více..Napětí,drama,krev tam rozhodně nenajdete..Točí se to neustále kolem otázek o Američanech .. Film jsem dokoukala do konce ale víc bych se na něj rozhodně nepodívala.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Výborný námět, celkem solidní zpracování (tedy až na konec), ale bohužel to trpí špatným hereckým obsazením. Nemám tím na mysli Stormarea a Chloe Sevigny (ti byli výborní), ale jedná se o postavy testovaných - ani jeden z nich mi nebyl sympatický a ani jednomu z nich jsem jeho roli nevěřil. Navíc člověk začne po půl hodině tak nějak tušit, kdo to celé přežije. No a ten konec. Ono jsem se nějákého vysvětlení dočkal, ale když jsem si to pak všechno zpětně v duchu přehrál, tak jsem byl nucen usoudit, že je to totální hovadina a kdyby nic nevysvětlovali, bylo by to lepší. 50% ()

Tred2 

všechny recenze uživatele

Filmem vládne napětí a očekávání finálního rozuzlení. Bohužel to jsou jediná pozitiva. Celkový koncept je žánrový standard a vrchol zápletky je bohužel naprosto bez jiskry nebo překvapení. Film funguje dobře ve smyslu, že vás drží v napětí a nutí vás odhadovat jak a co se všechno ještě změní. Jenže ono se nic takového nestane, děj je jasně stanovený a tak jak si ho představujete, v té nejjednoduší podobě, ve skutečnosti je. S koncem se tak přitáhne velké zklamání. PS: slušná hudba/zvuková stopa. (Jestli se na to někdo dal stejně jako já kvůli Cleai, tak bude zklamaný) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Louisianě (USA). (griph)
  • Tony Mazzolla (Shea Whigham) ve filmu nosí tričko s nápisem Bayside Tigers, což byl název školního týmu v seriálu Saved by the Bell (od r. 1989). (FIBO)

Reklama

Reklama