Reklama

Reklama

Tím nejcennějším, čeho může kterákoliv země dosáhnout, je ovládání lidské mysli…  Čtyři dobrovolníci se s vidinou snadného získání peněz upsali k výzkumu na lidech. Má jít o test lidské výdrže a psychiky. Netuší, že studie je založena na drsných praktikách v nichž půjde o život. Smrtící soukolí se dává do pohybu a šance na únik je mizivá… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

divak84 

všechny recenze uživatele

odpad jsem nedal jenom kvůli standardnímu Stormarovi. bez jakéhokoliv nápadu, napětí nebo logicky. Např. frajer se na konci chce natřít krví aby klouzal, ale natře se jí asi 5 minut před "akcí" takže je jasné že ta krev uschne (což ví přece každy kdo někdy krvacel aspon z nosu). Filmů z tohoto žánru je jako maličkého šafránu a přesto není žádný, který by laťku nastavil pořádně vysoko.Začínám se tomuto izolovanému survival žánru vyhýbat. je to nuda a nic vám to nedá. *spoiler* :získat sebevražedné atentátníky, lze i dřív než za 8 hodin...zaplatit jejich rodinám "vybušné" a máte jich 30 za minutu a ne jednoho za xxx hodin. Velký omyl bez hereckých či filmových kvalit. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Tak upřímně, Kostku zbožňuju a je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů, takže všechny pokusy o něco podobného vřele vítám. A všichni tu na ni odkazovali, tak jsem to risknul. Jenže upřímně, z Kostky to v sobě má hodně, hodně málo. Kostka je totiž promyšlená jak od samotného systému Kostky až po postavy. Tady to není ani jedno. Tady se to odehrává v jedné velké vojenské základně (která vlastně pro nešťastné účastníky nemá úniku, jelikož je to všude nějaký hlídač), kde vypatlaní amíci testují lidi. Vždycky jim dají nějakou šílenou otázku o USA (jaké číslo od 1 do 30 američané vybírají nejčastěji), oni tipují a kdo tipne nejvíc mimo správné odpovědi, umře. Skutečný test je ale v tom, kdo se jako první bude chtít zabít, protože nakonec se dozvíme, že amíci hledají lidi, kteří by byli schopní umřít pro svoji vlast. Velkým kladem snímku je, že je sakra napínavý, aspoň pro mě. Ze začátku přijde hodně nečekaná scéna. Jenže pak tu jsou mínusy. Prý se je snaží psychicky zdeptat. Ok, dvě pitomé otázky, pár mrtvých, zavřeni v místnosti, ze které se sami nedostanou ven. A to je všechno, prosím pěkně. A mě se to zdá jako strašně málo. Chápu, že v realitě by to člověka fakt zdeptalo, ale kruci, to tam musí strávit celý den u jedné skupiny, když je pořád uspávají. Kdyby do toho přidali nějaké nápovědy k otázkám, kdyby jim dávali nějak paranoiu vyvolávající "rady", pak tu můžeme mluvit o skutečném psychickém teroru. Nakonec jsem byl i celkem zklamaný, že se těm lidem nesnažil vymýt mozek a udělat si z nich poslušné ovečky, jelikož nám to tu tvrdí obsah a chvílemi to k tomu fakt vybízelo. Postavy tu jsou zajímavé a sympatické, takže to je další klad. Pak jsou tu i nelogičnosti (by mě zajímalo, jak je do té základny vůbec dostali, na nějaký klasický výzkum to nevypadá), nesrovnalosti (proč do toho vůbec šli, na co potřebují peníze, vždyť odpověď je tam v podstatě jen u jednoho a ani není vyřčená) a celkově mezery ve scénáři. Není to špatnej film, napínavé to je dost, i ten konec je zajímavý (ačkoli je jasné, že nakonec nemůže utéct nikdo), ale to zpracovaní je takové odfláknuté. Vymyslet pořádnou psychiku a bylo by to o dost lepší. Spíš než Kostku to připomíná seriál Město ztracených (a ten je mnohem lepší, můžu doporučit). 3* ()

Reklama

MareT. 

všechny recenze uživatele

Toto se bohužel nevymanilo z podprůměru. Snaha se přiblížit k filmům jako je Exam, Kostka svým způsobem i Saw je neúspěšná a atraktivita pointy je ze všech těchto filmů mně nejvíce vzdálená právě u tohoto thrilleru. SPOILER: myslím si, že odstřelení jedné z nejznámějších tváři filmu hned na začátku už taky nikoho nezvedne ze židle či nepřekvapí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hrozně mi to připomínalo film Kostka. Jak nápadem, zpracováním tak koncem. Teď jsem Vám možná trošku zaspoileroval, ale seru na to. Pokud mi budete nadávat a pak se sami na film podíváte, tak mi dáte za pravdu, že byste se bez něj klidně obešli, takže si myslim, že pokud bych přecijenom v předešlý větě spoileroval, bylo by to za dobrým účelem. Pokud ne, tak mě pošlete do prdele, uleví se Vám, a život půjde dál. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Solidní námět, solidní zpracování, ale vcelku zmatené, téměř nic neodhalující vyšumění do ztracena... Jako by celá zápletka, pointa, vše okolo postrádalo nějaké úderné, logické vyústění... Jako by samy tvůrci tápali a nevěděli si s koncem rady. Škoda. Protože napětím a zajímavými obraty film překypuje. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Tony Mazzolla (Shea Whigham) ve filmu nosí tričko s nápisem Bayside Tigers, což byl název školního týmu v seriálu Saved by the Bell (od r. 1989). (FIBO)
  • Natáčelo se v Louisianě (USA). (griph)

Reklama

Reklama