Reklama

Reklama

Sweet Rain: Šinigami no seido

  • Japonsko 死神の精度 (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Takeshi Kaneshiro (FALLEN ANGELS, KLAN LÉTAJÍCÍCH DÝK) si tentokrát zahrál Shinigamiho (japonská verze naší Smrtky), jenž rozhoduje o tom, zda už je člověk připraven zemřít anebo má ještě dostat šanci žít. Film je rozdělen do tří částí. První, která se točí okolo OL (office lady) se odehrává v rovině romantické komedie. Druhá z prostředí yakuzy, je spíše akční, ale přesto si zachovává humor a nadhled. A závěrečná třetí spojuje předchozí dvě, aby nakonec přinesla poetický závěr. (Kocicka)

(více)

Recenze (10)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Meet Joe Black na třetí v japonském duchu. Populární Takeshi Kaneshiro se tentokrát představil v roli jednoho z Grim Reaperů, rozhodujících o životě a smrti, kteří ale lidi sami nezabíjejí, nýbrž jen dohlížejí a nakonec se přikloní k jedné ze stran životního cyklu. Snímek je rozdělen na tři příběhy v různých časových obdobích, z čehož je první spíše romantickou komedií, druhý je svým ražením akčnější, ale zároveň vtipná povídka o yakuze a poslední část vyústí nakonec v poetický závěr. Postavy jsou zahrané pěkně, i když se spíše jedná o výborné herecké sólo, které má jméno Mr. Chiba a díky místy velmi příjemné a sentimentální atmosféře jsem se nakonec přiklonil i k vyššímu hodnocení. (7/10) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Ze zdejšího infa by se zdálo, že tento film nebyl točen pro televizi, ale styl, zdá se mi, tvrdí opak. Levnost, uspěchanost a upachtěnost, ze které mě rozbolely oči. Špatně komponované záběry, prkenní herci (jak z průměrného j-dorama), mělké dialogy, růžovoučké "mudrování" o životě a smrti, osvětlení jak v reality show, kýčovité dojímaní... Film je v podstatě rozdělen na tři povídky, všechny velmi špatné, v nichž protagonista-smrťák řeší, zda-li ta či ona postava naplnila účel svého života a dle toho ji nechá žít či umřít. Čas od času si smrťák postěžuje, že pořád prší. Proto nikoho nepřekvapí, že na konci vyjde sluníčko. Film byl zřejmě natočen jen proto, aby si mohli fanynky Takeshi Kaneshira říkat: "Ty bílé rukavičky jsou taaaak sexyyyy." ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco ve stylu Fan yi cho, ale ono tomu nakonec tak moc neni, a to ani ne tak příběhem, jako spíš tim jak je to podaný. Působilo to na mě tak trošku chladně a odtažitě, asi zejména kvůli hlavní postavě Grim reapera(smrtka) ztvárněnou Takeshim Kaneshirem, kterej má za úkol sestupovat na zemi a rozhodovat jestli si ten či onen zaslouží zemřít náhlou smrtí a nebo ne, ale neustále působí absolutně bez citu, jako nějakej robot. V podstatě příběh skýtal docela slušnou možnost na rozehrání dobrý fatnasy romantiky, ale bohužel ji nevyužil a tak je film jen rozdělenej na tři příběhy (rozhodování), který se posléze spojí v jeden celek, ale tak nějak to je nakonec divákovi, lépe řečeno mě, jedno ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Dovolím si použiť slová užívateľa Blizzarda a mám nádej, že nebude rozhodovať za to o tom, či budem žiť, alebo zomriem :) . "...díky místy velmi příjemné a sentimentální atmosféře jsem " u tohto filmu neustále zaspával :( ()

pm 

všechny recenze uživatele

Ponurý sekáč by mohl být regulérní komik, podobně jako Anděl lásky se stejným hercem v levandulovém "Fan yi cho". "Sweet Rain" ovšem není vtipný, ani umělecký nebo moderní, jen sentimentální. Souhlasím s tím, že je to zbytečný produkt pro fanynky (vážně výborného) Takešiho Kaneširy. Nesmí jim být ale víc než třináct. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Hm. Takeshi Kaneshira jsem už viděl hrát líp. Problém tohoto filmu je, že tu příliš nemá co hrát. I když se mi nakonec docela líbil příběh, který celý film "rámuje", mám pocit smutku. Film měl potenciál, ale zůstal scénaristicky a režisérsky nevyužit. Nevýrazné. ■ P.S. Zdá se to jen mě, nebo byly některé vedlejší postavy zahrány vyloženě mizerně? ■ P.P.S. Před usnutím mě docvaklo, že i prostřední příběh s prvním a třetím zásadně souvisel. SPOILER!!! Mladý člen Jakuzy je vlastně synem oné mladé dívky ze začátku a v třetím příběhu se objeví už jako otec. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Líbilo se a to tak, že moc. Po Angelovi (Lavender) přišel Smrťák a byl úplně stejně roztomilý a dětsky naivní. Tři roviny filmu vůbec neuškodily a hlavně ta poslední byla nádherná. Ještě jsem neviděla film, kde by byla smrt tolikrát citována a přitom nebyl depresivní. Naopak, byl uklidňující, úsměvný a svým způsobem něžný. Nějak mi teď hlavou zní písnička Michala Prokopa "až si pro mě přijdou, až si pro mě přijdou funebráci" a říkám si, že by se mi líbilo týden před tím strávit s Takeshi Kaneshirem. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Copak to tu máme - podle posiku to vypadalo na působivýfilm a ve výsledku jsem se díval jen na lacinou cetku. Příběhově hodně nevýrazné a ploché, velký závěr je odhadnutelný už v půlce. Zpracováním skoro otřesné, vysloveně televizní. Přitom samotný nápad je dobrý, některé momenty mají potenciál, ale tvůrcům se toho nepovedlo využít. Lépe zpracované to mohla být pecka, takto však vznikl jen podprůměrný snímek, který si dovedu představit v nedělním odpoledni v TV. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Příjemný film se sympatickým Takeshi Kaneshiro. Vtipné situace jsou k zasmání a nikdy to neklesne do trapností. Celkově se mi to líbilo a kousek chyběl k plnému počtu. ()

Reklama

Reklama