Reklama

Reklama

Tanec draků

  • Indie Kites (více)
Trailer 1

Mladík indického pôvodu Jay Ray (HRITHIK ROSHAN) je učiteľom tanca v Las Vegas. Musí sa oženiť, aby získal zelenú kartu a mohol zostať v USA natrvalo. Keď sa doňho zaľúbi Gina (KANGANA RANAUTOVÁ), bohatá dcéra mocného majiteľa kasína Boba (KABIR BEDI), zdá sa, že Jay môže prísť k bohatstvu a zabezpečenému životu. Zistí, že jeho budúci švagor, násilnícky Tony (NICK BROWN), sa má oženiť s krásnou Mexičankou Natashou (BARBARA MORIOVÁ), ktorú Jay pozná pod menom Linda. Noc pred svadbou Natashe a Tonyho, Linda a Jay spolu strávia romantický večer. Žiarlivý mafián Tony vrazí do jej bytu, chce soka zmlátiť, ale Linda ho impulzívne ovalí. Obaja ujdú a zamieria do Mexika. V pätách majú však nielen políciu, ale aj Tonyho. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (29)

emma53 

všechny recenze uživatele

Cíleně jsem šla do něčeho relaxačního a tohle splnilo všechny mé představy. Jay nejen s krásnýma kukadlama, Natasha, která to uměla rozbalit po všech stránkách, honičky, bouračky, střílečky, ale hlavně muchlovačky a toho všeho se mně dostalo tak akorát. Hrithik podupává před mojí topkou herců už delší dobu, tak si na něj ještě víc posvítím a kdo ví? :-) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Smíchejte typický Bollywood a telenovely jihoamerické produkce a máte výsledný produkt, který Tanec draků představuje. Tedy abych zase tomuhle snímečku nekřivdil, dostal ode mě jednu hvězdičku, protože podstatná část indické továrny na sny produkuje lidovější a naivnější filmy, než je Tanec draků, takže kdybych náhodou o nějaký z nich zavadil, dostal by ode mě odpad. To jediné, co může tenhle druh kinematorafie nabídnout, jsou krásné tváře obojího pohlaví. Je to sice hrozné, ale v zásadě souhlasím s tím, že je to ta přijatelnější tvář, kterou Bollywood vystavuje. Celkový dojem: 25 %. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet INR 600miliónov (približne $12milionov)Tržby USA $1,685,269Tržby Celosvetovo $15,203,809║ romantický film ako keby ho točil Michael Bay, na prekvapenie Indovia zas prekvapujú a ponúkajú svižnú akčnú romancu s nečakaným záverom ale v celku silným /70%/ ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nejhorší věcí na Kites je, že se jim nepovedlo trefit se do vkusu mainstreamového indického publika (taky v něm zazní jen velmi málo hindštiny) - takže zatímco od anglofonních recenzentů se na ně sype chvála, v zemi výroby se mluví o propadáku a výdělky jsou o hodně nižší, než by žádal poměrně vysoký rozpočet. _______________ K záporům pak lze ještě připojit slabší režii - na Anuragovi je hodně vidět nezkušenost s akcí a tak zatímco jiní indičtí režiséři dovedou i ten nejprimitivnější trik divákovi prodat s maximálním dopadem, v Kites několikrát uvidíme různá čtyřkolová vozidla létat vzduchem, dělat efektní kotrmelce, tříštit se a vybuchovat, ale vše to působí tak nějak nezajímavě a neatraktivně. Taktéž konec by si asi zasloužil pečlivější gradaci a méně okatou "inspiraci" jistou scénou z Road to Perdition. _______________ Ale to jsou jen malé vady na velké kráse, pokud nemáte problém s přijetím bollywoodských paradigmat - protože Kites nejsou nic jiného, než ten nejklasičtější a nejohranější bollywoodský příběh v kompletně novém kabátku. A v jakém! Jímavými exteriéry, luxusní výpravou, povedenými efekty a hyper-ultra-mega-eye-candy kamerou to zdaleka nekončí - způsob vyprávění a pojetí hudebních scén též patří do kategorie "kabátku" a odráží se v něm rovněž čerstvě zrozené bollywoodské trendy, namísto nějaké "osvědčené" klasiky._______________ A mimo to - Bárbara Mori je jako daleko méně okoukaná verze Megan Fox (a dokonce bych řekl, že ještě žhavější) a troufám si tvrdit, že Hrithik Roshan se po zhlédnutí stane častým protagonistou snů a tužeb nejedné dámy. Na začátku snímku také předvede něco ze svého dechberoucího tanečního umění. _______________ Dávám poctivé čtyři hvězdy a věřím, že mezinárodní sestřih to může vytáhnout i na pět. Těším se na něj. ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Tak například pro mě to mohlo skončit hned po úvodním tanečním čísle a jako bollywoodskou klasiku bych to tedy rozhodně nenazvala. ___Film byl o dost hnusnejch věcech a hlavní hrdinové (oba) byli nesympatický lidi, ze kterých se pak skrze lásku (jak to tak chodí) stali sympaťáci, ale ta láska jim nebyla přána... Hlavní herečka hrála dost divně, takže jsem jí nevěřila skoro nic, Hrithikovi zase všechno, ale je evidentní, čím to asi bude. Takže tak. __P.S. Kabira Bediho jsem nerozluštila ani náhodou. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Nové Mexiko, a tiež v známych mestách Los Angeles a Las Vegas. (MikaelSVK)
  • Film sa natáčal súčasne v dvoch verziách - prvá (pre ázijské publikum) prevažne v hindčine a "medzinárodná" verzia v angličtine. A hoci sa film natáčal súčasne v dvoch verziách, tak tieto verzie nie sú totožné. Verzia v anglickom jazyku má dĺžku 90 minút, kdežto verzia určená predovšetkým pre divákov v Indii má 140 minút a obsahuje viac akčných scén či zvukových efektov a je primárne určená pre mladších divákov. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama