Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává v roce 1920 v opuštěném domku, který se nachází v neobydlené oblasti. Už několik let se stává, že ten, kdo tu bydlel a následně se snažil dům opustit, zahynul za strašlivých a nevyjasněných okolností. (Nivenx)

Recenze (6)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Neznáma a úplne prehliadnutá hororová pecka z Indie. Samozrejme ako vo väčšine hororov z tejto krajiny sa dočkáme hudobných a tanečných vložiek, ale v tomto prípade ich hodnotím nadmieru pozitívne, pretože vidieť vrtieť zadkom sexy pipinku v červených šatôčkach sa mi nemôže nepáčiť. Atmosféra vynikajúca! Príbeh rozpráva o architektovi Arjunovi, ktorý sa so svojou krásnou manželkou Lisou presťahuje do obrovského vidieckeho sídla, ktoré sa plánuje zbúrať a postaviť tam hotel. V dome však straší - Lisa počuje divné zvuky, výkriky, škrípanie dverí, - predmety sa pohybujú, gramofón sa zapína sám od seba, kríž sa obracia naopak... atď. Jedná sa vlastne o haunted-house horror v štýle "Zámok hrôzy", z ktorého sa však neskôr vykľuje "Exorcista", pretože Lisu posadne zlý duch. Vizuálne efekty podarené, taktiež zaujala hudba (nemyslím teraz tie romantické vložky), ľakačky boli tiež výborné a bolo ich dosť. Po Fired je to pre mňa druhý najlepší indický horor, bez problémov to prevalcuje kvalitné ducháriny z tejto krajiny ako napríklad Help (2010) alebo 13B (2009)! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvápko z Indie. Nebýt rušivých elementů spojených především se zemí původu, bez váhání bych to osolil plným kotlem. Občasný vizuál bollywoodské telenovely včetně hlavních hrdinů a vyobrazení jakýchsi indických candrbálů nebo bordýlků jsou jediné vady na kráse, přičemž druhé jmenované bych vzhledem k dvouhodinové stopáži klidně oželel. Film začíná roku 1920 jako love story největšího kalibru, kdy indičtí Romeo a Julie opustí své rodiny, které brání jejich mezikastní svatbě pokusem o popravu mladé ženy Lisy. Po svatbě a začátku nového života dostane novomanžel za úkol připravit k demolici obří palác, který má uvolnit místo hotelu. Lisa tráví spoustu času sama v domě, kde se jí začnou po pár dnech dít divné věci, které vyústí v regulérní haunted house podívanou. Po první fázi, kdy jí nikdo moc nevěří, Lisa upadne do jakéhosi přechodného komatu, což dá filmu finálový kick na parádní vymítačský horor. Musím uznat, že poslední část filmu je opravu skvělá, pár scén mi zůstane pevně vrytých do paměti. 70 % ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec docela zklamání. Ne nečekal jsem moc přeci jenom na Indický horory jsem docela skeptický, zatím jsem nenarazil na nějaký sebelepší. Tohle sice patří k tomu lepšímu ale taky to není žádná sláva. Třeba co mě štvalo byla ta strašná délka která se prakticky nedala vydržet. A zpěvecké výkony a celkově všichni herci stály za prd. A já přímo nesnáším zpívání v hororu.(bůh žehnej vyjímka Little shop of horrors). Nicméně atmosféra ze začátku celkem ušla. A celkově efekty překvapily, narozdíl od sequelu 1920: Nightmare returns, tady jsou efekty a i lekačky poměrně povedené, ale celkově film za moc nestojí. Průměr. ()

Taron 

všechny recenze uživatele

Na Netflixu se to zrovna nehemží hororama, co za něco stojí, 1920 ale patří k těm světlým výjimkám. Sice by film mohl být klidně o hodinu kratší, ale scény s posedlou Lisou jsou fakt top a stojí to za to si na ně počkat. Pravdou ale je, že nic moc extra kromě těchto scén 1920 nenabídne, i to ale na 60% stačí. ()

Reklama

Reklama