Reklama

Reklama

Epizody(11)

Obsahy(1)

Natsume yūjinchō go je již pátým pokračováním seriálu Natsume yūjinchō a stejně jako všechny předchozí série se zaměřuje na mladého chlapce jménem Takashi Natsume, který již od narození dokáže vidět démony. Tuto schopnost zdědil po své babičce Reiko, která se stala ve světě démonů velmi slavnou a obávanou. Dokázala si totiž podrobit mnoho démonů a obrat je o to nejcennější, co démon má – o jméno. Tak vznikla "Kniha kamarádů", seznam jmen démonů, kteří spolu se svým jménem dali Reiko i svou loajalitu. Vlastník této knihy se stává velmi mocným, a tak po ní pase spousta velmi silných démonů. Stejně tak i někteří z těch, jejichž jména v knize jsou, touží se svého závazku vůči Reiko zbavit. Tak se Takashi, který knihu vlastní, dostává do různých zvláštních a často i nebezpečných situací a soubojů o moc nejen mezi démony, ale i organizacemi, které démony loví. Zároveň se Takashi snaží žít normální studentský život a přesvědčit své adoptivní rodiče, že je v jeho životě vše v pořádku... (Jeoffrey)

(více)

Videa (1)

Promo

Recenze (6)

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V piatej sérii Natsume Yuujinchou Go trocha spomaľujeme oproti najkvalitnejšej štvrtej sérii a viac sa aj sústredíme na niektoré kvalitné vedľajšej postavy a vysvetlíme ich zámery a trocha viac sa pokúsime pochopiť ich príbeh. Možno by sa zdalo, že týmto pádom Natsume stráca dych, ale opak je pravdou teda myslím tým toto anime, skôr sa prikláňam k tomu, že treba rozširovať svet a urobiť zaujímavé aj ostatné vedľajšie postavy, lebo je to potrebné pre ďalšie rozvíjanie sveta. Treba aj povedať, že to najlepšie čo sa dalo a to "tému" hlavného hrdinu sme vyčerpali tak trocha v štvrtej sérii. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anime zostáva, priebežne po celých osem rokov čo vychádza, nemenné ako kvalitou, kresbou, animáciou, hudbou, tak aj dejovo. Vždy je to o jednotlivých epizódkach, ktoré ma striedavo pri všetkých jednotlivých sériách buď nudili, pobavili alebo potešili nápaditým rozuzlením a pri piatej sérií som si už konečne zvykol na to a pripustil, že nejaká zápletka, ktorá by sa tiahla cez viac dielov, by bola vlastne pre Natsumeho len na obtiaž. Nyanko sensei perfektný ako vždy. 11/11 – 70% ()

Reklama

Larky 

všechny recenze uživatele

Další velmi dobrá série Natsumeho, která by mohla být ještě lepší, kdyby se scénář nezahazoval s válkami klanů a sledování nezajímavých postav s ještěřím youkaiem na těle. Každý přece ví, že Natsume yūjinchō bývá nejlepší a nejjistější v dílech, kdy Natsume pomáhá youkaiům od jejich porůzných útrap a hraje k tomu zcela báječná hudba. Právě tyhle díly jsou totiž v GO výborné a patří k tomu nejlepšímu co v prozatímních pěti sezónách Natsume divákům předvedl. Za slabší 4*. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Natsumeho kniha kamarádů je pořád stejně skvělá podívaná a to již pátou sezónu. Kromě neskutečně skvělého pocitu, který při sledování mám, dostanu skoro pokaždé hodně povedený příběh doprovázený vnitřními monology hlavního hrdiny, které jsou pokaždé velmi kvalitní a občas i donutí k zamyšlení. Zkrátka jsou tam emoce, je tam spousta zajímavých témat a nic nepůsobí jakkoli nuceně, spíš naopak, vše si velmi příjemně plyne... K tomu se přidává velmi dobře vybraná hudba, stále stejná a pro mě sympatická animace a samozřejmě jedna z mých oblíbených anime postav - Nyanko sensei! Zkrátka tohle anime má neskutečnou kvalitu v tom, jak příjemně a hluboce se dají jednotlivé díly prožít. 9/10 ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V páté sérii už to trošku začíná ztrácet dech a třeba ty epizody, které se opět zabývají vzpomínkami na Reiko, jsou téměř otravné. Naštěstí ale stále ještě zbývá dost povedených originálních příběhů. Například další, bohužel již poslední, setkání s klanem Matoba, jehož šéf tentokrát zvolil neotřelou taktiku: „potřebuji od tebe službičku hochu, takže tě teď budu chvíli přátelsky vydírat“. Nebo roztomilý a dojemný příběh se třemi duchy, kteří nešťastně zabloudí v domě Natsumeho spolužačky Taki, zasvěcený pohled do minulosti vymítačů nebo společný výlet se kamarády, který se pochopitelně neobejde bez setkání s nadpřirozenou bytostí. A pokud někdo potřebuje důkaz, že Natsume je opravdu dobrák od kosti, tak je tu vtipná, skvěle vypointovaná epizodka, ve které se nechá dobrovolně terorizovat maličkým houbovitým démonkem, který zatoužil povznést se do lepší společnosti. Uvádím tu některé svoje oblíbené kousky, s vědomím, že se samozřejmě někomu jinému mohou líbit úplně jiné. Ale vybere si myslím každý, protože toho, co opravdu potěší, je pořád dost. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama