Reklama

Reklama

Ty, jenž jsi na nebesích

  • Bulharsko Ti, koyto si na nebeto (více)
všechny plakáty
Bulharsko, 1990, 102 min

Obsahy(1)

Příběh českého houslaře, který v roce 1902 přijíždí do Bulharska, aby tam založil houslařskou školu. V padesátých letech však triumfující ideologie třídního boje vytlačuje na okraj hodnoty křesťanské morálky jako je láska, soucit, milosrdenství a na starého houslaře všichni zapomenou. Film je studií vztahu starého Georga a osmiletého Viktora, syna hudebníka z opery, stále silněji citově inklinujícího k laskavému starci, který v tomto nerovném přátelství najde tolik potřebnou sílu pro smysluplný život. (Febiofest)

(více)

Recenze (3)

lena60 

všechny recenze uživatele

Režie: Dočo Bodžakov. Český houslař Georg Henych (Jozef Kroner) přijíždí v roce 1902 do Bulharska, kde zakládá houslařskou školu. Na sklonku života se v osamění a bídě žijící stařec spřátelí s osmiletým Viktorem, synem muzikanta. Předává mu nejen své houslařské zkušenosti, ale též mu přibližuje křesťanské hodnoty (láska, soucit, milosrdenství). Přátelství s malým chlapcem naopak přiměje houslaře k vytvoření krásné leč nepoužitelné violy d´amour, na niž jednoho dne zahraje sám bůh...Zajímavý, poutavě natočený historický příběh. ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Pokud to někde uvidíte (což je nelehká záležitost), mějte připravený kapesník.... Kroner je v roli starého mistra houslaře převelice dojemný... Nádherný křehce lyrický příběh z poválečné Sofie... Jsem nesmírně rád, že jsme tento film pro Letní filmový maraton získali.... ()

Související novinky

Letní filmový maraton Vsetín

Letní filmový maraton Vsetín

07.06.2011

Letní filmový maraton 2011 (kino Vatra, 10. – 12. 6. 2011) bude největší souvislou přehlídkou bulharského filmu v České republice. Program nabídne 11 bulharských snímků. Hlavní téma BULHARSKÝ FILM… (více)

Reklama

Reklama