Reklama

Reklama

Pohádka z větrného mlýna

(TV film)

Obsahy(1)

Byl jednou jeden královský větrný mlýn a v něm žili královna (V. Galatíková) a její syn, mladý král Sebastian (J. Schwarz). Ten už měl dávno čas na ženění, jenomže mnohem víc, než dívky a kralování jej zajímala jeho sbírka kuriozit. Jednoho dne prince na trhu zaujala prostá dívka (A. Černá). Jedině ta se stane královnou, pomyslel si Sebastian. To ještě netušil, že jeho vyvolená, hodná a pilná Mariana, má závistivou sestru Adrianu, a že obě dívky, v jedné hodině narozené, jsou si k nerozeznání podobné. (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Ona se trefila." To byl tedy zázrak, podle toho, jak holky házely, by netrefily ani vrata od stodoly. Doufám, že z těch jablek potom udělaly aspoň jablečný koláč, jinak by jich byla škoda na přestárlého "mladého krále". Pohádky Svatavy Simonové mám celkem rád (až na tu obvykle disharmonickou hudbu Ladislava Simona), "televizní výprava", jak si mnozí stěžují, mi vůbec nevadí, ovšem scénář musí stát za to. Což, nutno říct, není zrovna tento případ. Mimochodem, že Adriana ukradla sestře jablko je špatné, ale že Mariana čítovala s kouzelným jablkem, to je v pořádku :) Díky za Věru Galatíkovou a Andreu Černou, díky kterým je to celkem snesitelná pohádka. Ostatně i to Gastonovo "já si ji vychovám" má něco do sebe. P. S. na konci mě napadlo: "Mlýn zase mele, chachacha!" ()

honajz 

všechny recenze uživatele

To vám bylo ale tak neskutečně pitomoučké! Vyžilá Černá, která fakt nepůsobí jako princezna ze mlejna, ale jako rajda z nějakého vykřičeného domu, fakt nevím, čím jako okouzlila jak krále, tak admirála (protože tady holka hraje dvojroli - která je která, to se pozná podle pihy, ale pan král si to uvědomí až posléze, aby byla zápletka a aby se mohla projevit pitomoučká lasturová víla, která tady snad ani nebyla potřeba). Chudák Galatíková se to snaží uhrát se ctí, ale předepsány má tak šroubované a do pusy se nehodící repliky, že jí skutečně dělá problém, aby je nějak herecky vyjádřila. Btw, nějak netuším, co na rozmazlené fifleně ten námořník viděl, a vlastně kromě házení jabkem, co viděl král na té druhé. Cesta Marianny za kouzelným jablkem mi pak připomněla slavné filmy Ed Wooda, kde měli kulisu hřbitova metr krát metr, ale natočilo se procházení přes ně sedmkrát za sebou a bylo hotovo. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Když ona z té pohádky čiší televiznost na sto honů, včetně útrpné hudby (po opakovaném irituiícím flétnovém motivu tudůdů tudůdů a harfě mě v půli bolela hlava), ohnivých efektů za pár facek a tak nasvícených záběru ze tmy, že není nic vidět. A herecké výkony ani scénář nedokážou pohádku z té televiznosti zaboha vytáhnout. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Že jsou televizní pohádky nízko nákladové a že je to na nich vidět, by mi tolik nevadilo, ale proč musí už tak dost uboze zpracovaný námět utopit v plytkém scénáři, mizerném nasvícení, bezduchých dialozích a naprosto příšerné hudbě to nevím. Dokonce ani princezna princezen číslo 2 Sabina Laurinová to nevytrhla, a ani ostatní tak dobří herci neměli šanci. Jen díky jim to nešlo do kopru úplně. PS: dcera zmizla od pohádky po 15 min. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dvě sestry. Jedna hodná, jedna zlá a závistivá. A princ, který vymyslí neuvěřitelný způsob, jak získat nevěstu. Co kdyby shodila nějaká hloupá blbka? I to princ klidně riskoval. Navíc mě překvapilo, jak mohla by mohla kterákoli holka korunu shodit, když ta byla zaražená do čela. To asi někdo doufal, že princ bude trefen do hlavy a vzpamatuje se. Dvojí vydání mladé a krásné Andrey Černé ale beru. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Trh byl natáčen v klášteře Doksany. (rakovnik)

Reklama

Reklama