Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film nás svým dějem přivádí na stejné místo, které nám již představil snímek Kidulthood. Vše začíná propuštěním o šest let staršího Sama z vězením, kde si odpykával svůj trest za smrt Trifea. To že to neměl již dospělý Sam v base jednoduché není potřeba připomínat, záleží ovšem na tom, jestli ho jeho činy z minulosti nechají začít nový život. Dospělost se s nikým nemazlí ani mimo brány věznice a tak se nesmí nikdo divit, že zbraně, drogy a násílí jsou každodenní součástí životní reality i ostatních hrdinů příběhu ze západního Londýna. (don.gatzzi)

(více)

Recenze (56)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zbytečně drsný s blbym dějem plným logických lapsů. V Anglii je dle všeho normální, že když zavoláte na policii, že vás někdo okradl, tak přijedou dvě dodávky policajtů se samopalama. Nebo drsnej mlaďoch má zabít hlavního hrdinu, a na pomoc si vezme jeho bráchu, ale chce to před ním utajit. WTF? Ty předrsněný ksichty už byly chvílema až směšný. Hlavní zloduch z jedničky je v roli polepšenýho dobráka sice fakt dobrej, ale to je tak všechno. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

V tom obrovském množství podobných filmů jako je Adulthood se už pomalu začínám ztrácet. Procházím z vězení do vězení a čelím neustálým nástrahám kolem mě. Ještě chvíli a začnu nosit kudlu po kapsách a na černo si pořídím nějakou bouchačku :-) Bundu s kapucí už mám, tak to by šlo. Sam byl výborný a sympaťák, ale to neustálé si vyřizování účtů, fuckování a do toho vložené emoční vsuvky, abych cítila empatii alespoň k hlavní postavě, mně už nějak unavuje a nebo to byl vysloveně film pro kluky a já neměla zrovna tu správnou náladu. Tak snad kluci zase příště to bude se mnou OK a dám do toho víc adrenalinu. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Vyspělejší film, než předchozí Kidulthood s volně navazujícím příběhem, který se odehrává po šesti letech,od tragické události na konci Kidulthoodu v čele se Samem, antihrdinou z předchozího filmu, který se vrací polepšený z lochu. Ovšem venku čeká pouze pomsta, zrada a lži. Drsnější, dospělejší, více napětí a emocí, díky ději který se odehrává během 24hodin po Samově propuštění, zrychlení času a opět výbornému soundtracku, se jedná o výborné britské drama. Občas hůře provedené filmové zpracování, ubírá snímku na kvalitě, což je škoda . 75 % ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tak ako mi KIDULTHOOD pripomenul KIDS, tak mi ADULTHOOD pripomenul AN AMERICAN HISTORY X, pretože druhá časť sa venuje hlavne postave Sama (výborný Noel Clarke zároveň režisér filmu) práve prepusteného z väzenia a je vlastne o spytovaní si svedomia. Záporák z jednotky sa stáva kladným hrdinom a kladný hrdina, ktorý chce pomstiť smrť kamaráta, záporákom. Ťažko povedať ktorá časť je lepšia, podľa mňa sú na výbornej úrovni oba filmy. Najlepšie je ich kombinované hneď po sebe, pretože to čo chýbalo jednotke mala dvojka a naopak. PS: Danny Dyer má vo filme len malú scénku a komu sa páčil výkon Ben Drewa (Plan B), rozhodne by si nemal nechať ujsť HARRY BROWNa. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Bastard z jedničky se po šesti letech vrací z basy, aby zjistil, že se ani na svobodě klidu nedočká. Adulthood je oproti svému předchůdci "dospělejší" a to především díky tomu, že se přestal soustředit na bezcílné, ačkoli pro někoho kontroverzní, zevlování jednotlivých (více méně nesympatických) postav a místo toho se zaměřil na v depresích rozháranou postavu Sama, který si asi musel v base i mysli zažít své, což lidi kolem budou muset teprve pochopit a sem tam s ním třeba, stejně jako v průběhu sledování já, začnou i sympatizovat. Zase jeden příklad toho, že pokračování může překonat originál. Uteklo to jako mládí. 70% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Snad ještě o něco lepší než Kidulthood. Aktéři trochu vyspěli a antihrdina prvního dílu tady moralizuje nad svými činy - pomůže mu to však přežít, když všichni ostatní se mu chtějí pomstít? ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

"Dávej bacha, když zabloudíš do mí čtvrti, normálně by ses tu totiž moh unudit k smrti, ale dneska ti slibuju, že budeš valit voči, tak né abys to fotil, kytek tu moc nenajdeš, zato tady kvete zločin, ptáci se tu bojej zpívat a bezdomovci by radši zmrzli, než by až sem zašli, vyhejbaj se popelnicím, páč maj strach, co by v nich zase našli, kolemjdoucí házej pohledy, že by sis z fleku hodil mašli. A bába z trafiky si pod pultem svojí břitvu brousí, nemá krk, zato má fousy, a ráda si představuje, jak tě někde v průchodě rdousí..."♫ Gangsta komedie, co se tváří jako sociální drámo, ale ve výsledku je to asi tak dramatický a drsný jako když se na pískovišti děcka perou o hjabičky, kybjíček a lopatičku... ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Try to get my own brother to kill me? Are you dizzy, blood?! Laťka byla prvním dílem dost vysoko, a bohužel jí ani zdaleka nedotáhl. Film už se nesnaží ukazovat "gangsta" život jako "skvělou jízdu", ale zásadně jen moralizuje. Sam vyšel z vězení a začal se řídit jeho známým bless you, a to doslovně. Děj je hrozně stupidní, hl. postava se jen honí sem, tam a vlastně ani neví kam. Při příležitosti někoho z(a)bít chytne flashback a uvědomí si, že je to chyba. Z hl. postavy se rázem stává hrdina, a všechny se snaží vyškolit. Soundtrack stále výborná UK scéna, jen se mi zdálo, že hudba byla trošku spořivě využitá.55% [HD] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podle mě mnohem dospělejší a lepší než první díl. postavy se chovají přirozenějí a já se zase rád podíval na periferii londýnského podsvětí. Trošku mě zamrzelo, že Danny Dyer tam měl jen štěk, protože jsem se na něj docela těšil, ale i tak je to za 90%. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Den po dokoukání prvního dílu, jsem s očekáváním zasedl k dílu druhému. Budu se určitě opakovat, když řeknu, že film nedosahoval takových kvalit jako díl předešlý. Nicméně ty 4 hvězdičky dám - stejně jako prvnímu dílu. Oceňuji snahu Noela Clarka, který se pustil jak do režie, tak i do hlavní role a také výkon Adama Deacona, který pouličního frajírka ztvárnil bezchybně. 70% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Film, kde i nečernoši si hrajou na negry a hrozný tvrďáky. Jsem rád, že nežiju někde mezi takovejma dementama. Jejich mluva je tak pouliční, že víc to už ani nejde, každej hroznej gangsta. I ty holky se musijou hrozně drsně tvářit celou dobu. Za celej film se myslím nikdo ani jednou nezasměje. Zbraně, šukání, drogy, nadávání, těžkej život na ulici a pomsta. Nic jinýho v tom filmu nehledejte. Ale vlastně jo - ke konci to začlo mít trochu nějakej morální smysl. Navíc mi chvíli trvalo, než jsem pochopil, že se pravděpodobně jedná o pokračování filmu Kidulthood. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Dospěláckost z tohohle snímku není cítit na každém kroku. Název tudíž není zcela adekvátní. Je to příběh muklího čmoudíka, trpícího za hříchy mládí. Skvělá surovost v jednotilvých pouličních mlátičkách, poměrně zajímava rap muzika a neokoukané obsazení právem Dospělákům sází 70% hodnocení!! ()

Reklama

Reklama