Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film nás svým dějem přivádí na stejné místo, které nám již představil snímek Kidulthood. Vše začíná propuštěním o šest let staršího Sama z vězením, kde si odpykával svůj trest za smrt Trifea. To že to neměl již dospělý Sam v base jednoduché není potřeba připomínat, záleží ovšem na tom, jestli ho jeho činy z minulosti nechají začít nový život. Dospělost se s nikým nemazlí ani mimo brány věznice a tak se nesmí nikdo divit, že zbraně, drogy a násílí jsou každodenní součástí životní reality i ostatních hrdinů příběhu ze západního Londýna. (don.gatzzi)

(více)

Recenze (56)

sona123 

všechny recenze uživatele

Film o návratu z kriminálu po 6 letech za zabití zpět na ulici, mezi gangy, kde každý dělá, co může a musí. Pokračování prvního dílu - Kidulthood. Sam (hl. hrdina) se však ve vězení napravil. Hned, jak vyjde ven, se na něj vrhne protivník s tím, že nedožije večera, protože se na něj a jeho rodinu chystají protivníci, aby pomstili mrtvého kamaráda Trifea, kterého Sam před šesti lety v bitce zabil. Sam se snaží skontaktovat koho jen jde, aby vysvětlil, že nechce problémy a je jiný, což se nedaří...Nakonec to však má happy end! No, až na to, že se těžko věří tomu, jak se drsňák Sam změnil a teď chce jen žít v míru a harmonii, je film oproti prvnímu dílu daleko víc koukatelný, není to jen o rvačkách a slovních přestřelkách, je tu i filosofický rozměr (i když - když slečna poté, co v nejlepším Samovi v posteli odmítne, filosofuje o tom, jak chtěla být v 15 velká a teď, po 6 letech, zase menší a vrátit čas zpět, no, to se moc nepovedlo), není to až tak násilně hnané dopředu, a tak se na to dá poměrně dobře dívat...Určitě to neurazí, i když žádné veledílo to asi není....Aspoň dle mého názoru. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

"Dávej bacha, když zabloudíš do mí čtvrti, normálně by ses tu totiž moh unudit k smrti, ale dneska ti slibuju, že budeš valit voči, tak né abys to fotil, kytek tu moc nenajdeš, zato tady kvete zločin, ptáci se tu bojej zpívat a bezdomovci by radši zmrzli, než by až sem zašli, vyhejbaj se popelnicím, páč maj strach, co by v nich zase našli, kolemjdoucí házej pohledy, že by sis z fleku hodil mašli. A bába z trafiky si pod pultem svojí břitvu brousí, nemá krk, zato má fousy, a ráda si představuje, jak tě někde v průchodě rdousí..."♫ Gangsta komedie, co se tváří jako sociální drámo, ale ve výsledku je to asi tak dramatický a drsný jako když se na pískovišti děcka perou o hjabičky, kybjíček a lopatičku... ()

Reklama

panmroz 

všechny recenze uživatele

ono by to možná bylo i na tři, vzhledem k tomu ale, že bez vidění strašidelné jedničky nepochopíte ani toto, tak jako utrpení. stejný problémy jako u jedničky - nechtěná vtipnost, gangstas jezdící na kole, maročtí dealeři útočící na své klienty nožem, denzel washington ve vězení, duel bouchačka vs. bejsbolka, strašná práce castingu, vůbec nikdo nevypadá tak strašidelně, jak se tváří. oni to prostě jen hrajou. a blbě. a furt. no, na dvě maximálně. ()

Rocket 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol povedal, ze na rezisersku stolicku pokracovania vynikajuceho Kidulthood zasadne predstavitel zaporaka Sama Noel Clarke a zhosti sa aj hlavnej ulohy v tejto snimke. Tie iste postavy, ten isty autenticky surovo zobrazeny Londyn a tiez rovnako vhodne zvoleny hudobny podmaz. Nic to vsak nemeni na fakte, ze v globale je pre mna Adulthood obrovskym sklamanim. Na silu napisany scenar, neherecke prejavy vacsiny postav, dobre si to myslel chlapec, ale takto sa pokracovania netocia. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Den po dokoukání prvního dílu, jsem s očekáváním zasedl k dílu druhému. Budu se určitě opakovat, když řeknu, že film nedosahoval takových kvalit jako díl předešlý. Nicméně ty 4 hvězdičky dám - stejně jako prvnímu dílu. Oceňuji snahu Noela Clarka, který se pustil jak do režie, tak i do hlavní role a také výkon Adama Deacona, který pouličního frajírka ztvárnil bezchybně. 70% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama