Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film nás svým dějem přivádí na stejné místo, které nám již představil snímek Kidulthood. Vše začíná propuštěním o šest let staršího Sama z vězením, kde si odpykával svůj trest za smrt Trifea. To že to neměl již dospělý Sam v base jednoduché není potřeba připomínat, záleží ovšem na tom, jestli ho jeho činy z minulosti nechají začít nový život. Dospělost se s nikým nemazlí ani mimo brány věznice a tak se nesmí nikdo divit, že zbraně, drogy a násílí jsou každodenní součástí životní reality i ostatních hrdinů příběhu ze západního Londýna. (don.gatzzi)

(více)

Recenze (56)

Santino7 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa adekvátne tešil, nakoľko prvá časť (viď tu) sa mi, napriek niekoľkým výhradám, vcelku pozdávala. No a že to dopadlo fajn, tak tomu nasvedčovali aj vskutku pozitívne hodnotenia u mojich obľúbených užívateľov, ktorí danú snímku videli. V komentároch vyjadrili, podobne ako aj zopár ostatných, že oproti Kidulthoodu to je akési vyspelejšie, dospelejšie, no a taktiež aj lepšie celkovo. Nuž, za seba musím povedať, že s týmito tvrdeniami nie tak úplne súhlasím, ak tak len čiastočne. Vyspelejšie to možno bolo po stránke príbehovej, ktorá sa tentokrát predsalen tak nejak stabilizovala, už to nie je len také bezduché pobehovanie tínedžerov kade-tade (hoci aj na to sa pozerať dalo, malo to svoje čaro), postavy tentokrát už majú vlastnú zodpovednosť atď... A navyše to už, oproti "jednotke", nebolo tak roztrieštené, sústredilo sa to na menší okruh postáv, pričom tá hlavná mala zďaleka najviac priestoru. Čo naopak považujem za slabšie než minule, tak to sú napríklad dialógy, či niektoré menšie nedostatky, ktoré síce nie sú nejaké výrazné, no keďže ich bolo naozaj mnoho, tak v konečnom dôsledku tiež na celkovom dojme (a taktiež hodnotení) čo-to ubrali - mám na mysli napríklad časté (a tým pádom aj komické) nasadzovanie a zhadzovanie kapuce hlavnej postavy, občasné nelogické konania postáv, či jeden kľúčový stret v tvárou v tvár ku koncu filmu, ktorý pôsobil naozaj smiešne. A tiež si myslím, že potenciál tých spomienkových záberov spoza mreží sa dal využiť aj viac, a to oveľa. Napriek tomu si to ale našťastie zachovalo všetky kvality čo sa týka prostredia, to pôsobilo (opäť) tak nejak prirodzene drsne a špinavo. Celková atmosféra bola taktiež viacmenej fajn, no a čo ma potešilo, tak to bola jednoznačne účasť Dannyho Dyera (hoci toho priestoru mal naozaj minimum). Noel Clarke bol v hlavnej roli taktiež veľmi dobrý (oveľa lepší než po scenáristickej stránke), takže celkovo si myslím, že v porovnaní s Kidulthoodom to dopadlo tak nejak približne rovnako. Napriek tomu ale dávam tentokrát iba tri, a to za tie už spomínané nepodarky, ktorých boli naozaj veľa a pôsobili tak trochu rušivo. To však nič nemení na tom, že pozerateľné to je a čas týmto strávený nijak neľutujem, bolo to vcelku fajn. No a opäť musím zopakovať, komu sa takto ladené snímky pozdávajú, tak rozhodne odporúčam nájsť si Ill Manors. 3/5 ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Try to get my own brother to kill me? Are you dizzy, blood?! Laťka byla prvním dílem dost vysoko, a bohužel jí ani zdaleka nedotáhl. Film už se nesnaží ukazovat "gangsta" život jako "skvělou jízdu", ale zásadně jen moralizuje. Sam vyšel z vězení a začal se řídit jeho známým bless you, a to doslovně. Děj je hrozně stupidní, hl. postava se jen honí sem, tam a vlastně ani neví kam. Při příležitosti někoho z(a)bít chytne flashback a uvědomí si, že je to chyba. Z hl. postavy se rázem stává hrdina, a všechny se snaží vyškolit. Soundtrack stále výborná UK scéna, jen se mi zdálo, že hudba byla trošku spořivě využitá.55% [HD] ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

"Dávej bacha, když zabloudíš do mí čtvrti, normálně by ses tu totiž moh unudit k smrti, ale dneska ti slibuju, že budeš valit voči, tak né abys to fotil, kytek tu moc nenajdeš, zato tady kvete zločin, ptáci se tu bojej zpívat a bezdomovci by radši zmrzli, než by až sem zašli, vyhejbaj se popelnicím, páč maj strach, co by v nich zase našli, kolemjdoucí házej pohledy, že by sis z fleku hodil mašli. A bába z trafiky si pod pultem svojí břitvu brousí, nemá krk, zato má fousy, a ráda si představuje, jak tě někde v průchodě rdousí..."♫ Gangsta komedie, co se tváří jako sociální drámo, ale ve výsledku je to asi tak dramatický a drsný jako když se na pískovišti děcka perou o hjabičky, kybjíček a lopatičku... ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Film o návratu z kriminálu po 6 letech za zabití zpět na ulici, mezi gangy, kde každý dělá, co může a musí. Pokračování prvního dílu - Kidulthood. Sam (hl. hrdina) se však ve vězení napravil. Hned, jak vyjde ven, se na něj vrhne protivník s tím, že nedožije večera, protože se na něj a jeho rodinu chystají protivníci, aby pomstili mrtvého kamaráda Trifea, kterého Sam před šesti lety v bitce zabil. Sam se snaží skontaktovat koho jen jde, aby vysvětlil, že nechce problémy a je jiný, což se nedaří...Nakonec to však má happy end! No, až na to, že se těžko věří tomu, jak se drsňák Sam změnil a teď chce jen žít v míru a harmonii, je film oproti prvnímu dílu daleko víc koukatelný, není to jen o rvačkách a slovních přestřelkách, je tu i filosofický rozměr (i když - když slečna poté, co v nejlepším Samovi v posteli odmítne, filosofuje o tom, jak chtěla být v 15 velká a teď, po 6 letech, zase menší a vrátit čas zpět, no, to se moc nepovedlo), není to až tak násilně hnané dopředu, a tak se na to dá poměrně dobře dívat...Určitě to neurazí, i když žádné veledílo to asi není....Aspoň dle mého názoru. ()

BS 

všechny recenze uživatele

Oproti Kidulthoodu se dost změnilo a Sam už teď není tím zlým hochem, ale mužem, který si uvědomuje svou chybu a snaží se napravit... Příběh je tentokrát přece jen více uvěřitelný, ikdyž ten konec je až moc přitažený za vlasy, Pokračování ale jistě hodnotím více kladně než předchozí díl a to i díky povedené kameře a rozdělování záběrů... Jinak filmu dávám pět jen díky soundtracku(bylo by to za 4*), který překonává ten minulý (hlavně díky Dizzeemu a dvou peckám z jeho posledního alba Maths&English, které považuji za to nejlepší v jeho dosavadní tvorbě...) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama