Reklama

Reklama

Jason Bourne se vrátil do New Yorku, ohrožuje celou CIA a ta začíná konat. Ukončuje programy Black Briar a Outcome, do kterého patří i agent Aaron Cross. I on je určen k likvidaci, stejně jako ostatní agenti rozesetí po celém světě, kde služba operuje. Aron je na tréninkové misi na Aljašce, kde se mu podaří před vrahy uniknout. Musí ale vynaložit veškeré úsilí a využít své schopnosti k tomu, aby všemocnou tajnou organizaci překonal. Ocitá se na útěku, je opět sledován nejmodernější technikou a musí kličkovat mezi sprchou smrtících kulek. Cross se poté shledává s doktorkou Shearingovou, u které kdysi podstupoval léčbu jako agent. Té jediné může věřit. Proti nim stojí šéf tajných operací, který má obrovský zájem na likvidaci všech vylepšených agentů. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 3

Recenze (960)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Priemerná klasifikácia u mňa prevláda v prvom rade preto, lebo som žiaľ podvedome neišiel na nového Gilroya, ale práve naopak, na dodatkového Bourna. V tejto súvislosti to zjavne nevychádza, nič predmetné sa (okrem zmeny interpretačnej filozofie) do trilogických highlightov nepridáva, bezbranosť vo vytvorení významovo osožného sequelu sa za pilulky schováva a skôr než sa dostavia kinetické úryvky odvolávajúce sa na Greengrassa, nejedna oprávnená domnienka o zbytočnosti sa vynára. V rade druhom si popri spätnom obzretí do rozvíjajúceho sa portfólia tohto zručného (už nielen) pisálka dovolím tvrdiť, že ide zatiaľ o jeho najslabší kúsok, ktorý je síce zas formálne ošéfovaný, no na rozdiel od elegantne kamuflovaného a dôvtipne odohraného mariáša (s pružnou percepciou naračných finesov v) "Duplicity" alebo chirurgicky chladného, ale predsa fenomenálne (zžieravo) spracovaného "Michaela Claytona", nijak extra inovatívny. Moderné retro, ktoré má najbližšie k Limanovmu "Bourne identity", kedy sa pretínajú klasické postupy špionážných sedemdesiatok a trend telesnosti/kontaktnosti novodobých akčňákov. Je to taká implicitná pastiš, kde-tu sympaticky trúfalá i šantivá, sem-tam divne strnulá, umrtvená a (pri spáchaní slovakistického barbarstva) neutrálne nenudná, inu spisovne, obyčajne zábavná. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Napriek vychytaným muchám tretieho Bournea, ktorými bola napríklad nejasná akcia a nie príliš ucelený scenár, je štvrtý film nesúci agentovo meno predsa len slabšou náhradou za duo Damon-Greengrass. A to aj napriek tomu, že scenáristický ocino všetkých predchádzajúcich troch dielov sa sám chopil réžie. Dej je trošku prekombinovaný, zo začiatku zbytočne zdĺhavé, viac o slovách ako akcii. Napriek tomu ale nadštandardný thriller, ktorý si stále drží svoje renomé. 80%. ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.1/10] | me: Áno, nejedná sa to typickú Bourne-ovku, ... ale to nie je vôbec na škodu. Jeremy Renner pôsobí vo svojej úlohe dôveryhodne a presvedčivo. Ostatné herecké obsadenie tiež hodnotím pozitívne a fakt, že tento Bourne je predsa len viac o rozhovoroch mi ani trochu neprekážal. Je to slušný thriller na konci ktorého je na dnešné pomery neuveriteľne dlhá naháňačka, ... ktorá síce začína dynamicky, ale potom nevie kedy skončiť :)). Bez ohľadu na predchádzajúce diely a predsudkov z očakávania toho istého dostane divák kvalitný thriller, ktorý ma čo ponúknuť ako po hereckej, tak i dejovej a akčnej stránke. OK! Jason Bourne was just the tip of the iceberg. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když se odkazuje, tak se srovnává. Jednoduché jako facka. No a Jeremyho čtyřka je po našlapaném trojboji Démona podobná zábava asi jako jít po twisteru na labutě. Film by ukecal i mančaft frigidních paniček, zatímco akce zdechla v závějích na Aljašce. Kdo si takhle představuje akční dobrodružný thriller, toho patrně posadí na prdel i motýl Emanuel. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Číslo 5 žije a v absťáku se shání po chobotnicích z II.patra.. Dobrý úvod z Aljašky, solidně nasnímaná akce, Renner sympatičtější Damona, přesto to vzhledem k příběhové "náročnosti" klidně mohlo stát úplně mimo Treadstone univerzu i za cenu nevyužití značky s momentálně vysokou tržní hodnotou. Takto se jeví Bourneova spižírna už poněkud vyjedená.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (33)

  • Motocykl, na kterém jedou hlavní představitelé v závěrečné akční scéně, je Honda CRF450X, která však v sériové výrobě nemá stupačky pro spolujezdce. Ty byly doplněny pro potřeby natáčení. (Max_FX)
  • Postava Aarona Crosse (Jeremy Renner) se nikdy neobjevila v žádné z knih ze série o Jasonu Bournovi. (ČSFD)
  • Napriek tomu, že ústredné duo letí priamo z letiska JFK v New Yorku do filipínskej metropoly Manilla, tak oficiálne takéto a ani žiadne iné priame spojenie z USA do Manilly nelieta. (MikaelSVK)

Související novinky

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

26.05.2020

Producent akční série Jason Bourne Frank Marshall v čerstvém rozhovoru uvedl, že hledá nového filmaře spolu s námětem pro další film. Jednalo by se tak o šestý snímek celkem, není přitom však jasné,… (více)

Další Star Trek má režiséra

Další Star Trek má režiséra

23.12.2014

Sci-fi fenomén Star Trek se v roce 2009 dočkal filmového rebootu. J. J. Abrams (Mission: Impossible III) posléze natočil ještě pokračování nazvané Star Trek: Do temnoty, pak ale vyslyšel volání Síly… (více)

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

16.09.2014

Ještě před pár dny se Paul Greengrass (Kapitán Phillips) zajímal o režii nového filmu s Leonardem DiCapriem a Jonahem Hillem (Vlk z Wall Street). Teď to ale vypadá, že ho spíš čeká návrat k… (více)

Reklama

Reklama