Reklama

Reklama

Les Incendiaires

všechny plakáty
Krátkometrážní
Francie, 1906

Obsahy(1)

Banda lupičů vyrabuje a podpálí farmu, zanechávaje po sobě i mrtvé. Vesničané ihned zburcují četníky, kteří bezprostředně po činu zločince překvapí ve staré štole. Strhne se krvavá bitka, z níž se podaří uprchnout pouze vůdci bandy a jednomu z jeho kompliců... (Renesco)

Recenze (5)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Méliès se ve Žhářích vydal značně odlišným směrem, než v jakém ho má asi většina lidí zařazeného. Využívá zde několik nečekaných stylistických postupů, flashback, sen, záběr v exteriéru, kromě toho se zaobírá neobvykle vážným tématem, kdy je dopadený žhář odsouzen, ve vězení prožívá strach z popravy, a poté, co je gilotinován, mu hlava kupodivu nenaskočí zpátky na krk, jako tomu dříve bývalo. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak tady nám Méliès, asi i neskrývaně, vykradl Histoire d'un crime Ferdinanda Zecca a nebo měl ten samej námět a udělal si ho po svém, nicméně je z tohohle fragmentu, původně to mělo prý 22 obrazů!, patrné, že ta inspirace prvním kriminálním filmem na světě je víc než volná, kdo nevěří, nechť si srovná sám. Vzhledem k tomu, že jsem Zeccův film viděl, nepřišel mi tentokrát Méliès ničím výjimečný. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od všech ostatních filmů, které jsem od Mélièse viděl, jsou Žháři zřejmě nejrealističtější. Jako v jediném filmu (ze mnou viděných) jsou použity exteriéry a příběh je poměrně realistický, žádné sci-fi, nebo fantasy a je také docela drastický. Ale mě se ty Mélièsovi snové filmy líbí snad víc...ale je vidět, že byl schopen zfilmovat i drama. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Film, který zaujme svou sy(u)rovostí, a to jak situací, tak lidí. Např. mě šokoval ten distingovaný soudní vykonavatel s cylindrem na hlavě, jak na konci nonšalantně vezme čerstvě useknutou hlavu a hodí ji do koše, jak kdyby se jednalo o nějakou napodobeninu či co. A ten zločinec se taky povedl, jeho herecký výkon po zatčení byl naprosto neuvěřitelný, jak tam sebou mlátil, chytal se za hlavu a za srdce, padal do mdlob... škoda, že ho rodiče dali na paličství a ne na herectví, nemusel skončit tak strašně. ()

Reklama

Reklama