Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Recenze (252)

verbal 

všechny recenze uživatele

Další americká pohádka o tom, jak lež a nenávist nakonec zvítězí nad spravedlivým justičním systémem. Asociální dement, který si nepochybně zaslouží shnít v base má to štěstí, že mu omylem napařili vraždu a že má submisivní sestřičku, se kterou zamlada vykrádali byty. Ta, než aby několik let šetřila na výkonného právníka, si to raději udělá sama. Ještěže se nechtěl podívat do vesmíru. To by si pak Honivá Hilary musela v tom americkém snu střihnout astrofyziku, aby ho dostala na orbit! Třeba by to ale nebyla taková nuda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si zvykal na to, že herci tady jako vidláci nejenom jednají, ale i tak vypadají. Hilary Swank vypadá, jak kdyby roky nepotkala make-up a vůbec mi to nevadí. Naopak mně to přibližuje k normálním lidem. I když musím uznat, že tohle je fakt trošku extrém. Co se ale týče samotnýho filmu, tak musím říct, že mi udělal obrovskou radost. Nečekal jsem to, ale natočené je to opravdu dobře. Ve své podstatě by to klidně mohl být námět jak z pera Rosamunde Pilcher, jenže to by ten film nesměl být natočen tak kvalitně, jako opravdu je. K tomu film má slušné poselství a to se ve filmech už také moc nenosí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12,5miliónaTržby USA $6,797,696Tržby Celosvetovo $10,977,000Tržby za predaj DVD v USA $6,153,401 //počet predaných kusov 407,641║ veľmi pomalé a nezáživné podanie, kde sa utopí aj talent hercov ako Hilary Swank a Sam Rockwell /40%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Subžánr justičních dramat je divácky velmi atraktivní a proto také hojně vyhledávaný a realizovaný, méně už je k vidění jeho propojení s melodramatem, tak jak to udělal režisér Tony Goldwyn. Zajímavý a vpravdě jedinečný námět dle mého dojmu zůstal trochu nevytěžen, upřednostnil bych přece jen více dramatické složky a trochu více napětí, takhle je v podstatě od začátku vše jasné, jen se čeká, jak to Betty Anne tentokrát zařídí, každopádně i tak je Goldwynův snímek nadprůměrnou filmovou zábavou. Dobré herecké výkony (hlavně Sam Rockwell si střihl svého floutka s chutí), celkem precizní režie a takový pozvolný spád, který diváka pomalu unáší řečištěm melodramatických peřejí, které ale spíše jen příjemně pohoupají, než že by hrozily utonutím ve víru děje... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

LIDI NERADI PŘIZNÁVAJ SVOJI CHYBU...... /// Kenny je typickej chlápek z americkýho venkova s IQ cca 70 (námitka – předsudek! Přijímá se...). Poté co nás přesvědčí, že na svobodě opravdu nebude nikomu chybět (námitka ctihodnosti, protože... – Přijímá se!) rozhodne se Betty Anne dokázat, že její brácha má prima ségru. Aby bylo jasno – není to žádná supermanka (nebo snad kočičí žena...). Kvůli bráchovi (a škole) má trablů 3 prdele. Ale jinak je to samozřejmě americká pohádka o síle sourozenecký lásky se značkou ,,DLE SKUTEČNÝ UDÁLOSTI“. Obětovala mu celej život, proto je lehce emoční závěr logickej a celej film je jistě důležitej pro všechny obyčejný lidi, aby neztráceli naději v sama sebe. Na systém se vyserte! (Námitka, jak Fr může vědět, že nám systém nepomůže?...) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zavřeli mi bráchu. Co mám dělat? 2.) Chci se nechat dojmout příběhem, kterej napsal sám život. 3.) Thx za titule ,,cml77“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film táhne nahoru především duo skvělých, přesto hodně podceňovaných herců Hillary Swank a Sam Rockwell. Rockwell je neprávem odsouzen na doživotí a jeho sestra udělá vše proto, aby jej dostala ven. Námětově to sice není až tak originální a napínavé soudní bitvy zde chybí, spíše je film o hledání důkazů a sourozenecké lásce, ale ve finále na mě hodně fungovaly emoce a díky hercům se na film fajn kouká. Slušné. Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 7/10. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Kouzlo příběhu Betty a Kennyho Watersových tkví v něčem úplně jiném, než jen v tom, co oficiálně uvádí distributor a to tvůrci vůbec nezohlednili! Dobře, máme tu sestru, která se sice správně rozhodla, ale ke svým mentálním indispozicím, studovala práva nějakých šestnáct let nebo kolik. Bráchovi musely téct nervy. Ale o to také nejde. Jde právě o to, že tenhle chlap prostě neměl štěstí, nebo mu zkrátka nebylo dáno, aby si užil světa, protože, jakmile si neprávem odkroutil dvacet let v lochu s přísnou ostrahou, pobyl na svobodě jen šest měsíců a zabil se pádem ze zdi, když si chtěl zkrátit cestu. To je blbý, co? Podle mě tohle mělo být pointou filmu. Člověk míní, ale Bůh mění - to by se Amíkům líbilo. Bez této (smutné) senzace je celkově film poněkud nuda, není to nijak šokující drama. Prostě jen vyprávění jedné neobyčejné soudní kauzy a oddanosti k sourozenci. Doják to ale také úplně není. Natočili to poněkud nemastně neslaně, jako kdyby to jen chtěli odvyprávět, ale z nás nevytáhnout jedinou emoci. Tomu se trochu divím. Zabili Kennyho, parchanti. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na jedné misce síla sourozeneckého pouta, vůle dosáhnout spravedlnosti a bezmezná vytrvalost, na druhé dějová schematičnost, mizivé sympatie k hlavním postavám a docela sobecké ovlivňování života všech okolo. A teď vidíte, jak to má ta slepá bába s mečem a váhou těžké, obzvláště, když jí na jednu z misek přidávají falešná závaží.. Co se týká historické akurátnosti a příběhové dohry, snad nikdo kvůli těm skoro 3,5 mega odškodného nežduchnul bráchu ze zdi.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.2/10] | me: Film o to zaujímavejší, že sa jedná o skutočný príbeh. No, nestrhol ma tak, ako by sa očakávalo. Mal som pocit, že v dnešnej dobe som už niečo podobné videl - dnes už takýto (filmový) príbeh nie je raritou. Celý čas som v podstate vedel ako to dopadne a moje očakávania sa aj potvrdili. Šlo mi hlavne o to ako sa s daným príbehom vysporiada režisér, čo ponúkne divákovi po hereckej stránke a čím zaujme. A dá sa povedať, že všetko spomínané malo odpovedajúcu úroveň a tak film podal autenticky pohľad na jeden zaujímavý životný príbeh, ktorý je síce jedinečný, ale na filmovom plátne dnes (takto) až tak výnimočne nepôsobí. Zaujímavý príbeh, ktorý nie je až tak strhujúci, ale stojí za zamyslenie. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Sam Rockwell by si konečně zasloužil Oskara. Hilary Swank už plešatou pozlacenou sošku doma na polici má, ale za její nominaci bych se také nezlobil. Conviction je další z pomalých "independent look" dramat podle skutečných událostí a jako spousta dalších stojí za vidění. Ve filmu je vidět, že odhodlání některých nezná mezí a já s ústy dokořán sledoval proměnu z ukřivděné sestry v neústupnou osobu s cílevědomostí na rozdávání. Sourozenecké pouto mezi Hilary a Samem je tím nejpřesvědčivějším, co jsem z filmů loňského roku viděl. 4 a 1/2 *. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Spravedlnost nakonec vyšla najevo a trvalo to sakra dlouho. Dojemný příběh o odhodlání a cestě za cílem, kde stojí spravedlnost. Ukázka špatnosti amerického právního systému. Hodnocení schazuje zmatený střih z jednoho děje do druhého a vy se musíte orientovat v jakém období se právě nacházíte. Hercům není co vytknout, dokáží z vás dostat emoce na místech, kde mají být. Průměrná klasika. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Filmov z amerických súdnych siení tu už bolo toľko, že tuzemský divák nezasvätený do justičného oboru pozná lepšie právny systém Spojených štátov, než svojej krajiny. Ani táto dráma nepostráda dojímavý príbeh, ktorého vážnosť a silu znásobuje fakt, že bol natočený podľa skutočnosti. Striedanie časových línií na začiatku bolo veľmi šikovne spracované tak, aby príbeh získal divákovu pozornosť. V strednej časti sa scenáristi trošku zakoktali a film prešiel na chvíľku do rodinnej drámy, čo určite patrilo k celistvosti príbehu, ale kľudne to mohli o päť minút skrátiť a film by nabral na potrebnej dynamike. Tá ale každopádne nechýba v záverečnej časti, ktorá má všetky atribúty pravej súdnej drámy. Ja som po filme skončil s obhryzenými nechtami, so slzou v oku a konštatovaním, že som zhliadol kvalitný film s vynikajúcimi hereckými výkonmi. 80%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kvalitní drama s, pro mě, nečekaným koncem. Rockwell je výborný, Hilary Swank je až na ten strašný přízvuk taky fajn. Tyhle příběhy jinak dokáže psát jedině život. Tolik náhod, tolik smůly. Ségru musím dotlačit na práva, systém je svině. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ať žije právní systém!:) Příběhy, které píše život sám, jsou bezpochyby těmi nejlepšími. Přesto se mi tento zdál dost naivní, ale to je spíše tím,že já jsem cynik a zkrátka už moc nevěřím na existenci lidí, kteří by pro druhé obětovali celý svůj život. Betty Anne určitě není bezchybným člověkem a nejlepší matkou na světě, ale dokázala, že přeci jen lze dosáhnout spravedlnosti, ať to stojí co to stojí. A že NE všichni jsou sobečtí.. Předvídatelný konec se nutně nemusí brát jako záporná stránka filmu, i tak jsem byla celou dobu napjatá a upřímně si oddychla, že to nedopadlo jinak. Hilary Swank byla dobrá, přesto na ni mám pořád spíše neutrální názor. A v roli Sama Rockwella si živě umím představit Edwarda Nortona (typově se na to prostě hodí). Škoda. Každopádně i tak velice silný a zajímavý příběh, který určitě stojí za shlédnutí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jak už to u snímků s Hilary Swank býva, film stojí především na strhujícím výkonu Hilary Swank. Její kreace sestry s buldočí povahou a nezdolným odhodláním je chytlavá, líbiva a značně syrově zahraná tak, že se nemůže divákovi nezamlouvat. Kupodivu i Rockwell, jinak průměrný herec, se v roli vězně nebývale pochlapil. Netroufal bych si Conviction zaškatulkovat mezi klasická soudní dramata. Nedosahuje sice kvalit například Haggisového "The Next Three Days", které je dramaturgicky vyzrálejší a daleko sofistikovanější v rámci pohledu "zevnitř" - tedy fungování vězení a příprava celého plánu osvobození. I tak je ale Odsouzení dobrý film. Velice civilní, jemně konzervativní a Hilary je neskutečně impulzivní "great woman", takže proč ne. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Vydarená reklama na vzdelávacie kurzy a univerzity tretieho veku. S poučením: Aj po iluminovaní mysle akademickými poznatkami, otvorenie dverí do komnaty Poznania zabezpečí často len správne emočné pritlačenie na zhrdzavené pánty tohto zdanlivo zabuchnutého trezoru. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Po prvních desítkách minut jsem byl docela namíchnutej, že půjde zase o standardní, nikam nevybočující slzící story, kterak rodina je základem všeho a dobro nakonec přeci jenom zvítězí nad nespravedlivým systémem. Ono to tak nakonec bylo, ale Tony Goldwyn (Poslední polibek) už dřív dokázal, že dramatické otěže umí svírat velmi solidně a velmi obratně. Svým typickým emocionálním vypravěčským způsobem nabízí příběh dvou sourozenců – na doživotí odsouzeného Kennyho a na práva se kvůli němu hlásící Betty Anne. Conviction nesází na přílišnou sentimentalitu, nepředkládá nějaké šokující scény, nečekaně mrazící pointy. Prostě jen plyne a pokud divák plyne s ním (a zbytečně nerýpe), tak si ho docela užije. Jinak herecky nadprůměrné.. 70% ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Chybí tu jeden žánr: melodrama. Potvrzení toho, co sama vím - nejlíp se člověk obhájí sám. A pokud to nemůže udělat on, tak jen někdo, kdo mu věří a má ho rád. Ať si Verbal dřístá co chce. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Dobré drama, ani se nechce věřit, že je to podle skutečných událostí, že by něco takového někdo udělal pro svého sourozence. Sam Rockwell je neuvěřitelně charismatický a Hilary Swank myslím, že už dlouhou dobu dokazuje, že patří mezi nejlepší herečky současnosti. Přesto však toto drama nijak nevybočuje z řady a za dva měsíce si na film ani nevzpomenete. Rozhodně ale alespoň za jedno podívání film stojí. 3,5* ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Malá komorná dráma s prehľadom a takmer zaručene chytí za srdce. Film je natočený podľa skutočnej udalosti a H. Swank už tradične zo seba dáva maximum. Príbeh ženy, ktorá v neúprosnej snahe pomôcť nevinnému bratovi prichádza takmer o všetko, získava na sile každou minútou. Obetovala veľa, takmer to dokázala, ale ani to na prepustenie nestačí. Čo svedectvá všetkých, ktorí jej brata z donútenia či nechtiac poslali za mreže? Kto podpíše svedectvo o tom, že pred dlhými rokmi klamal a riskuje basu za krivú výpoveď? Zázračná metóda menom DNA bola doslova revolučná a od jej uvedenia do praxe sa v mnohých nanovo otvorených procesoch dokázala nevina. Popri excelentnej H. Swank, zažiari aj S. Rockwell a prekvapí trochu zostarnutá, ale veľmi dobre obsadená J. Lewis v roli alkoholičky s nekompletným chrupom, ktorej to na počudovanie celkom myslí...Emocionálne silný príbeh, ktorý zaručene dojme a sklame iba minimum divákov. 80%. ()

Reklama

Reklama