Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

italka63 

všechny recenze uživatele

Jakožto film je to věc jedna, jakožto skutečný příběh věc druhá. Zkuste si představit, že by se to stalo ve vaší rodině. Zbývá jen smeknout před pevným sourozeneckým poutem, před uběhlým životem, co se prosypal mezi prsty jako pouštní písek. Skvělý Sam Rockwell, Hilary, která nedokázala být v té životní mašinérii krásná, a ráda jsem viděla tu vždy pro mne zvláštní, Minnie Driver. Slušný film. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek o tom, jak to může dopadnout, když uvězní nesprávného? Ne, vlastně ne. Tohle je snímek o tom, jak je silné pouto mezi bratrem a sestrou, pouto, které se zdá silnější, než cokoli jiného. Minulost nás utváří a utváří naše vztahy. Tohle je síla filmu, který jako právní drama bohužel tak skvěle nefunguje. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Po prvních desítkách minut jsem byl docela namíchnutej, že půjde zase o standardní, nikam nevybočující slzící story, kterak rodina je základem všeho a dobro nakonec přeci jenom zvítězí nad nespravedlivým systémem. Ono to tak nakonec bylo, ale Tony Goldwyn (Poslední polibek) už dřív dokázal, že dramatické otěže umí svírat velmi solidně a velmi obratně. Svým typickým emocionálním vypravěčským způsobem nabízí příběh dvou sourozenců – na doživotí odsouzeného Kennyho a na práva se kvůli němu hlásící Betty Anne. Conviction nesází na přílišnou sentimentalitu, nepředkládá nějaké šokující scény, nečekaně mrazící pointy. Prostě jen plyne a pokud divák plyne s ním (a zbytečně nerýpe), tak si ho docela užije. Jinak herecky nadprůměrné.. 70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12,5miliónaTržby USA $6,797,696Tržby Celosvetovo $10,977,000Tržby za predaj DVD v USA $6,153,401 //počet predaných kusov 407,641║ veľmi pomalé a nezáživné podanie, kde sa utopí aj talent hercov ako Hilary Swank a Sam Rockwell /40%/ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Příběh sourozenců Watersových je velmi kuriozní. Sice jsem nikdy o něm neslyšel, ale přímo si řekl o převedení do filmové podoby. Bratr ze sourozenecké dvojice za úkladnou brutální vraždu, spojenou s ozbrojenou loupeží, vyfasoval na počátku 80 let doživotí. Jeho sestra se s tím nehodlá smířit, tvrdí že její milovaný bratr je nevinen a stal se obětí systému. Na to konto se rozhodne vystudovat právnickou školu a svého bratra o mnoho let později v případu obhajovat, ačkoliv proti němu svědčí důkazy i svědci. Boj o propuštění z vězení začíná a divák sympatické dvojici Hilary Swank a Sam Rockwell fandí, i když na 99% procent ví, jak film dopadne. Sam Rockwell vystřihl velmi uvěřitelného vězně, jež za ty roky v kriminále prošel fyzickou proměnou a u Rockwella je jisté, že dá do role vždy něco, co tak úplně ve scénáři není a každou chvíli, kdy je v záběru, s ním divák jeho strast prožívá. Nechci nijak snižovat herecké kvality Swankové, ale s Rockwellem prohrála už z toho důvodu, že role právničky je napsaná jako dokonalý charakter, který nemá šanci se k divákovi nijak emocionálně dostat a zasáhnout ho. Ve společných scénách měl Rockwell vždy navrch a to stačilo, aby se jen nespokojeně zatvářil, nebo sebou znechuceně škubl, a už jste měli v sobě celý prožitek dlouhých 18 strávených let v lapáku. Ve vedlejších rolích je k vidění celá řada známých herců, ale za pozornost stojí především Juliette Lewis, která vedlejší role zvládá s velkou bravurou. Je hodně snímků o nespravedlivě odsouzených vrazích, a tady se hlavně nejvíce vryje do paměti ústřední herecký tandem, který ve své snaze strhnout diváka na svou stranu ani na chvíli nepolevuje. Mimochodem Rockwell by si zasloužil získat Oscara. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Kenneth Waters získal odškodnění 3,4 milionů dolarů. (Meg.x)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Michigan, vrátane štátneho nápravného zariadenia v Blackman Township. (MikaelSVK)
  • Vo filme sa nespomína, dokonca ani v záverečných titulkoch, že 6 mesiacov po prepustení Kennneth spadol z múru a zomrel. (mimale)

Reklama

Reklama