Reklama

Reklama

Deep Purple - Come Hell or High Water

(koncert)
  • Velká Británie Deep Purple: Come Hell or High Water
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 1994, 124 min

Obsahy(1)

Záznam koncertu skupiny Deep Purple: live in Birmingham 1993. DVD obsahuje 16 skladeb: 1. Highway Star, 2. Black Night, 3. Talk About Love, 4. Twist In The Tale, 5. Perfect Strangers, 6. Beethoven, 7. Knocking at your Backdoor, 8. Anyone´s Daughter, 9. Child In Time, 10. Anya, 11. The Battle Rages On, 12. Lazy 13. Space Truckin´, 14. Woman From Tokyo, 15. Paint it Black, 16. Smoke On the Water (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Ritchie Blackmore naživo mě vždycky neuvěřitelně bavil a nejedná se jenom o jeho hraní na kytaru. Většinou se jeho živá pódiová show omezovala pouze na mračení se a nasrané výrazy, ale tady své komicky arogantní chování posunul ještě o stupínek výš. Nastupuje v půlce první písničky, hází do kamery kelímek s vodou, celý koncert stojí bokem k publiku se zavřenýma očima a tváří se jako by byl jediným člověkem v sále a spoluhráči ani fanoušci neexistovali, sem tam z pódia odejde, i když by na něm měl být a hrát, no a nakonec s poslední notou Smoke on the Water skládá kytaru a mizí pryč. ___ No a ke zbytku koncertu - až na tu studenou atmosféru v kapele, to bylo dobrý. Zazněly osvědčený pecky, pár věci z nový desky, cover od Stounů a Beethovenova devátá symfonie. Ostatní muzikanti se snaží Ritchieho lehce retardované manýry ignorovat, takže to naštěstí šlape. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

poslední společné vystoupení jedné z opravdových rockových legend .. možnost vidět něco, o čem jsme léta jen snili .. mé srdce jásá .. nekompromisně dávám ***** .. nemá to chybu … mimochodem, k tomu co zde napsal okkac (to jsem se opravdu pobavil .. Deep Purple .. a v kelímku voda na pití .. to je super !) : ! Ritchie Blackmore nepolévá na začátku koncertu žádného kameramana vodou, to se jen pěkně vytočený marně snaží zabránit Ianu Gillanovi, který byl už ze zákulisí klasicky pěkně rozjetý, aby nepokračoval ve své oblíbené činnosti - konzumaci piva .. tu kameru zasáhl jen náhodně, nebylo to úmyslně ! .. jak známo, Gillan totiž vodu nikdy nepil .. možná jako dítě, ale spíše ani to ne .. na druhou stranu .. prostě uměl .. on i ostatní .. Deep Purple, to bylo excelentní obsazení rockové formace na každém postu .. a takových skupin, v celé historii téhle muziky, zas tak moc nebylo … ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Tento záznam koncertu Deep Purple není sám o sobě opravdu vynikající, míněno hlavně vystoupením samotné kapely, zato má celkem velkou historickou hodnotu. Jedná se totiž o poslední nahrávku kapely s jejím původním kytaristou Ritchiem Blackmorem. Ti co znají historii kapely ví, pro ty, co neznají trochu objasním. Blackmore byl v kapele od jejího založení v roce 1968, ale v roce 1974 z kapely odešel, nespokojen s jejím dalším hudebním směřováním (předtím, ale ještě vyhodil zpěváka Iana Gillana, se kterým byl vždy na ostří nože a místo něho nastoupil David Coverdale, který později založil svoji významnou skupinu Whitesnake). Nahradil ho kytarista Tommy Bolin, který ale natočil s DP jen jedno album Come Taste The Band, aby se kapela na období let 1976-1984 rozpadla. Blackmore mezitím založil svoji druhou, taktéž velmi významnou kapelu Rainbow. V roce 1984 se konal reunion s albem Perfect Strangers. V kapele, ale opět začalo docházet k neshodám a zpěvák Gillan v roce 1990 opět odešel a nahradil ho Joe Lynn Turner, který prošel právě Rainbow a natočil u DP album Slaves & Masters. Poté byl ale kapelou vyhozen, zpět se vrací Gillan a natáčejí poslední album s Blackmorem na kytarovém postu The Battle Rages On. Už z poslechu alba je skoro znát, že vztahy mezi Blackmorem a Gillanem byly velmi napjaté a to se podepsalo i na kvalitě desky. Z turné na její podporu je právě tento záznam pořízený na koncertě v Birminghamu a jen pár dní po tomto koncertě Blackmore z kapely už natrvalo odešel. A po shlédnutí tohoto záznamu pochopíte proč. Úvodní Highway Star začíná, na podiu všichni členové, kromě Blackmora, ten přichází, až na svoje sólo, aby uprostřed jeho hraní vzal kelímek s vodou a hodil ho po kameramanovi. V interview pak ostatní vypovídají jak byly šokování, i když jejich profesionalita to při koncertu nedala znát. Další songy Blackmore skoro vůbec nekomunikuje jak se členy, tak i s diváky a po koncertu hned odchází, zatímco ostatní si vychutnávají ovace. Mám Blackmora rád jako kytaristu, jeho technika je brilantní, ale jako člověk má zkrátka nesnesitelné ego. Proto to je celkem slabší show na podporu slabého alba a i zpěvák Gillan znám pro své nadlidské ječáky se velmi drží při zemi (o mnoho lépe zpíval i třeba o 12 let později v Brně). Zachraňuje Ian Paice se sólem na bicí a Jon Lord se sólem klávesovým. No a jak to bylo dál? Jelikož Blackmore odešel uprostřed turné, byl místo něho přijat narychlo další kytarový mág Joe Satriani, který dojel zbytek turné a pak odešel. Kapela následně našla Američana Steva Morse, se kterým zavládla v kapele pohoda a hned další album Purpendicular považuji za jejich jedno z nejlepších. No a Blackmore dal opět dohromady Rainbow, ale vydal pouze jedno album, aby se pak rozhodl si splnit svoje sny a založil renesanční kapelu Blackmore's Night. Toť historie pro ty, co nevědí. ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Zatraceně povedený koncertní snímek nejslavnější sestavy legendární kapely. I přes rozepře na pódiu i mimo něj se koncert povedl a byl nad míru kvalitní. Zejména musím vyzdvihnout bicí, které opravdu nemělo chybu. Škoda jen kytaristy Blackmorea, který vypadal jako naprostý idiot... ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Ty nejznámější a nejlepší hard rockové pecky od Deep Purple proložené občas zbytečnými řečmi o ničem. Ale koncert super ()

Gogen 

všechny recenze uživatele

...Ritchiho entrée s kelímkem vody i jeho odchod stojí určitě za zhlédnutí ... pokud ho chcete zažít v lepších chvílích tak California Jam koncert je takřka povinností ... pro mě Coverdale není úplně top, ale závěrečné zapálené pódium fakt stojí za to ... ()

predatorjf 

všechny recenze uživatele

Blackmore je opravdu srandovní...Hraje si tam to svoje, u toho vypadá, že přemýšlí, co si dá dnes k večeři až konečně vypadne. Občas si řekne, že se mu nechce hrát, tak hází z kelímkama. A některé jeho výrazy jsou jako kdyby se nesmírně nudil (U toho samozřejmě hraje nesmírně těžké solo....) ()

chalp 

všechny recenze uživatele

Posledný krát s Ritchiem, navzdory všetkým názorom ohľadne jeho ega, podľa mňa podal (ako inač) majstrovský výkon a snaď o tom je hudba nie? :) ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Fantastická hudba! Více než "blbý frajer" Blackmore mne dostala rytmika Paice - Glover. I když Black Sabbath jsou asi o chlup důležitější pro další vývoj hudby - na "párplech" jsem někdy okolo r. 73 začínal. Lituji, že zde nebyly mé oblíbené skladby Bloodsucker a Speed King, ale Gillan měl problémy s Child in Time i Space Truckin, asi by to nezvládl....Naopak překvapil cover Rolling Stones - Paint It Black. Povedený koncert a budu se k němu vracet. ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Jedna z pětice nejlepších hard rockových kapel v posledním snímku původní sestavy. Skvělá muzika, která rozhodně i dnes ovlivňuje spoustu nově zakládaných seskupení. Na snímku je znát únava muzikantů za celá předešlá léta, ale jedná se o únavu spíše v úrovni vztahů mezi sebou. Blackmore, který následně odchází, již nikdy nedosáhl kvalitou na staré Párplíky a to, co produkuje v současné době, balancuje na hranici podbízivosti až kýče a k opravdovosti má daleko. ()

Bakemaster 

všechny recenze uživatele

K historii Purplů už tady napsal pěkný vyčerpávající komentář okkac, mám jen takovou konkrétní připomínku k Blackmoreovi na tomto vystoupení, jeho kytarová hra už zde není nijak nápaditá jako dřív, byl to vždy velký egoista a to můžete vidět i zde, že když něco kiksne, radši hodí pivo po kameře než aby hrál dál. Minulost sporů mohl hodit za hlavu a raději to zde pořádně rozbalit, když to bylo naposled, místo toho se tváří jak kakabus a hraje sračky. ()

vygamba 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších skupin v jednom z mých, na vzdory negativní krytyce, nejoblíbenějších koncertů. Jenomže krytyka opravdu nezná celý příběh skupiny jako takové, protože kdyby jí znala, tak je tento koncert nadchne jako mě. Koncert je plný náboje a atmosféry, která je nabita rozepřemi a egoistyckými manýry zpěváka (Ian Gillan) a kytarysty (Ritchie Blackmore) a vy jen čekáte jak to vyvrcholí. Skupina je ve vrcholné formě - Ian nádherně a s razancí vyzpívá všechny výšky, Ritchie má dost nápadů na improvizace, kterých si zde opravdu užijete, zvláště v jeho sólech, Jon Lord, který nádherně zakomponuje do rockového koncertu Beethovenovu simfonii, Ian Paice, stařík, který by ovšem za bicími předčil leckterého mladíka a Roger Glover, který má opravdu cit pro hudbu a na baskytaru hraje, jakoby se s ní narodil a vše doplňují laserové efekty, které se velice vydařili. I když to ovšem mezi zpěvákem a kytaristou skřípe, tak si tento záznam velice užijete. Bohužel vidíme skupinu na tomto záznamu a v této sestavě naposled - Ritchie skupinu opouští ve prostřed rozjetého turné... ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Pokud mě paměť neklame, na tomhle turné se Párplové zastavili i v Praze. Byl jse tam tenkrát jen ze slušnosti, moc jsem je neposlouchal. Tenhle koncert všechno změnil - dodnes patří písničky The Battle Rages On a Anya z tehdy aktuálního alba k mým nejoblíbenějším. ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Deep Purple nie je síce môj favorit, ale tento koncert je výborný. Legendárny "citrónik" mister Blackmore podáva famózny výkon, najmä v Highway Star a pán Gillan ma obral o reč pri "jačaní" v "Child in Time"... ()

BigJohn02 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobní nostalgická vzpomínka - na tomhle turné hráli v Praze poprvé a naposled s Blackmorem, asi 3 týdny poté naposled odešel. Atmosféru na pódiu Ritchie spolehlivě rozesíral, se Stevem Morsem je vidět, že je to baví daleko víc. ()

Reklama

Reklama