Reklama

Reklama

Bez soucitu

  • Francie From Paris with Love (více)
Trailer 1

Osobní poradce amerického velvyslance ve Francii, James Reese, má záviděníhodný život v Paříži se svou překrásnou přítelkyní Caroline. Jamesova skutečná vášeň je však jeho vedlejší práce agenta nízkého stupně pro CIA. Resse touží stát se agentem vyššího stupně a zažít akci v terénu. Jeho přání se mu splní jednoho večera, kdy mu jeho drahá polovička Caroline připraví romantickou večeři a při její příležitosti Jamese požádá o ruku. Dá mu prsten po svém otci a donutí ho slíbit, že ho nikdy nesundá. Chvíli na to Jamesovi zavolá jeho tajemný šéf a vyzve ho, aby jel pro svého nového parťáka Charlieho na letiště. Jamesovou první zkouškou je, aby zařídil jeho propuštění z francouzské celnice, na které je držen, protože se nechce vzdát svých plechovek s energetickými nápoji. Jak Reese zjistí, Charlie není žádný sofistikovaný tajný agent, ale vulgární a násilnický Američan, který celníky jen uráží. Reese vyřeší problém tak, že na tašku s plechovkami nalepí samolepku Diplomatic Mail. V autě, když jedou na večeři do restaurace, kterou Charlie vybral, Jamesovi vysvětlí, proč se obyčejných plechovek nechtěl vzdát. Měl v nich totiž ukrytou svou zbraň. Charlie Jamesovi prozradí, že byl poslán do Paříže, aby objevil drogový gang, který je zodpovědný za smrt děvčete, které bylo neteří ministra obrany. V čínské restauraci, kde poté, co oba sní večeři, Charlie zaútočí na číšníka a nato se strhne přestřelka, při které Charlie zabije všechny pracovníky restaurace. Naživu nechá jen jednoho, který mu prozradí, kde je ukrytý kokain, který Charlie hledal. James časem zjistí, že příběh s neteří ministra obrany je smyšlený a že ve skutečnosti je Charlieho úkolem vysledovat skupinu pákistánských teroristů. Důkazy je zavedou až do bytu, kde se teroristé ukrývají. Charlie je všechny pozabíjí a na základě stop, které oba agenti najdou v bytě, usoudí, že se teroristé chtěli pokusit o útok s výbušninami připnutými k tělu. Další zajímavou skutečností je to, že jsou v bytě na zdi pověšeny fotografie právě Jamese... (TV Prima)

(více)

Recenze (859)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

John Travolta je prostě a jednoduše husťák. Ze začátku děj sice vázne a rozjede se až později, ale hned jak na obdiv přijde holohlavý (mimochodem jsem si na jeho vzhled nemohl zvyknout až do konce filmu), tak jsem se začal bavit, jelikož mám přesně tyhle magorské charaktery ovšem se smyslem pro přežití velice v oblibě. John za poslední dekádu dost ustoupil z dohledu a ani tato role mu nijak extra nepomohla, ale rád jsem ho opět viděl. PS : Beztak ten film všichni znáte podle meme :P...70% ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Když to vemu kolem a kolem, nic extra jsem od toho nečekal ( a to i přesto, že mě Morelův poslední kousek natolik dostal, že jsem s ním rozšířil svou filmotéku ). Nic neříkající první polovinu plnou '' jednoduchého '' humoru, vyvážil mnohem sypmatičtější průběh zbytku filmu a vytáhl to u mě na klasický akční průměr - 50%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

From Paris with Love aneb Morel potřetí a opět v Paříži (cestuje ten chlap vůbec? :-)) Nicméně nečekejte, že opět půjde o nějaký okrsek či o únos dcery. Bez soucitu (jak trefný český název!) je totiž další z řady variací na filmy o dvou zcela rozdílných parťácích. Jen si to vemte - jeden je úředníček, který nemá odvahu ani na to, aby požádal svou přítelkyni o ruku, takže musí požádat ona jeho. Naproti tomu druhý je (jak jinak) jeho naprostý opak - frajer, kterému slova jako "zákon, pravidla a slušné chování" neříkají naprosto nic. A já říkám proč ne, když to funguje! O Meyersově talentu nepochybuju od té doby, co jsem ho viděl v jednom filmu z prostředí tenisu :-), a říct něco jiného o Johnu "motherfucker" Travoltovi by byl snad hřích. Na něm jde vidět, jak si svou roli opravdu užívá. Jediná nevýhoda pro tenhle film je to, že jsem Taken viděl jako první (a trochu víc se u něj bavil). Nicméně není to tak razantní propad kvality, jak by se podle hodnocení mohlo zdát a proto těch 80 % dávám s čistým svědomím. Welcome to Paris, Baby! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Potenciál by tu byl. Jenže ono to všechno jen tak proplouvá kolem (občas se scénářem, občas bez něj), divák si nepamatuje, co bylo a časem ho přestane zajímat, co bude. A to už je docela problém. Naštěstí matný dojem nahradí druhá (co do akce i děje) přehlednější polovina. Mezi dvojicí to poměrně slušně jiskří, škoda jen, že jim znatelně pokulhávající scénář nedopřál peprnější dialogy. Akce je slušná, někdy ale bez nápadu, mnohdy vůbec nepřipomínající stylovou akční rychlovku 96 hodin, kterou Luc Besson a Pierre Morel taktéž uplichtili, jen asi ze zcela jiného těsta. Padouši tu totiž zřejmě nemají nic lepšího na práci, než pobíhat přímo před hlavní Travoltova arzenálu. Svou tupostí a plochostí to tak mnohdy připomene jinou blbůstku Sejmi je všechny, ale jak říkám, druhá půlka mě bavila víc (i když byla ještě plošší a hloupější než ta předešlá), Travolta je fajn, Meyers vesměs taky (až na tu fakt debilní obrovskou vázu, co furt tahá sebou) a když si divák ještě připočte po střechách prchající půvabnou Kasiu Smutniak, leccos předešlého dokáže odpustit!! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

No jo... Všetky kritické poznámky tu už asi zazneli. Ja len dodám, že som sa bavila. Na jednohubku to bolo vcelku chutné, v mojom prípade za to môže predovšetkým čierny humor, bez neho by bol celý ten cirkus viac smiešny než zábavný. A ešte Travoltove hlášky strieľajúce do vlastných radov. Hamburgerové scénky do humoru nepočítam, tie mali len zabezpečiť lepšie stotožnenie sa amerického diváka s americkým búchačom uprostred yankeeami toľko mýtizovaného Paríža. A možno to malo čosi spoločné aj s Pulp Fiction - ale komu sa to už dnes chce riešiť? ;-) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Strašná blbina. Při jejím sledování mě nejvíce pobavilo pomyšlení na to, co by asi říkala moje bývalá přítelkyně, která miluje Johna Travoltu, ale nesnáší plešaté muže. Jednu hvězdu za skvělou automobilovou honičku v závěru (tomu, co předvedl řidič stříbrného audi, se prosím pěkně říká šoférské umění), druhou za několik (chtěných) vtipů. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

"Zamilovala jsem se do jednoho muže a ten mě přivedl ke své víře." Zajímavé, že v druhém Okrsku 13 nechal Luc Besson kráčet všechny možné francouzské imigranty se sluníčkem nad hlavami vstříc zářné budoucnosti, zatímco tady z nich akorát dělá terče pro jednoho nasranýho americkýho holohlavce v bomberu. Jestli on Besson nedostal v zapadlé pařížšké uličce od nějakého snědého chlapíka přes dršku, jinak si ten přerod z imbecilní multi-kulti utopie na imbecilní rasistický biják, kde se nejprve zatočí s Číňany, pak s Araby, posléze se ultra-zatočí s Pákistánci (z nichž ani jeden nemá pákistánský přízvuk) a jako třešnička na dortu se vyřídí jedna francouzská atentátnice, které ke svému činu evidentně nemá jiný motiv, než ten, že se dala na islám (což mimochodem není ve filmu přímo řečeno), nedovedu vysvětlit. Motiv dvou nesourodých parťáků (samozřejmě, že jeden je pečlivý pacifistický kravaťák a druhý arogantní násilnické hovado) je pěkně ohraný, scénář je zcela předvídatelný a plný nesmyslů, akční scény jen lehce nadprůměrné. Výsledkem je dosti pitomý akčňák, který ani nemá koule na to, aby se divákovi upřímně přiznal k tomu, jak xenofobní "poselství" v sobě nese. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco dobré hlášky a vcelku zdarne zvládnutý strih. Zápletkovo to síce ku koncu zadrhlo, ale dalo sa na to pozerať. Ako odpočinok pred spánkom ...) ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Asi tak .. Tak budeme točit, Luc napsal další bezvadnej akční scénář. Necháme tam trochu romance, ať vezmou chlapi i svoje polovičky, a ve scénáři je všude poznámka hodně akce, takže to nuda nebude. A kdyby něco, tak krásy Paříž to jistí. Dokonce máme i Travoltu! Snad si nikdo nevšimne, že děj je chatrnej (maximálně škarohlíd si může všimnout drobného přehmatu na velvyslanectví, kdy rámy na detekci kovů nepracují na 100%), Travolta tlustej (to zamaskujem narážkou na Pulp Fiction) a akce natočená jak pro zpravodajství na Nově. Trailer se taky poved, aby né, když nám to natočil ten chlápek, co má za sebou povedených 96 hodin. To se prodá. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Totální akční výplach, u kterého musíte nechat mozek v offline režimu abyste si ho správně užili. Luc Besson sice opět sepsal scénář stylem "je jedno jak na sebe budou scény navazovat a jestli to bude dávat smysl, hlavně ať vždycky na konci někdo umře nebo něco bouchne", ale na to už jsem si zvyknul dávno a stěžovat si na to člověk opravdu moc nemůže. S tím už prostě musí člověk k filmům z jeho produkce přistupovat. A nevadí to obzvlášť, když máte za kamerou takového akčního démona jakým je Pierre Morel. Ten sice svůj Taken vůbec nepřekonává. Akční scény jsou ale opět hodně stylový, hlášek je tam taky dost a celej film jede na větší rychlostní stupeň, než kolik má to Audi v kterým tam na konci jezdí. John Travolta je navíc neskutečně cool a jeho Charlie Wax mi zůstane v hlavě hodně dlouho. Ten by si klidně zasloužil svojí vlastní filmovou sérii. Jonathan Rhys Meyers mu svými zmatenými pohledy zdatně sekunduje a oba se výborně doplňují. Morel prostě potvrdil, že akční filmy umí v dnešní době lépe málokdo a Luc Besson naopak potvrdil, že tak málo myslet umí při psaní scénářů taky jen málokdo. Pravej akční brainwashing jakej jsem potřeboval. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Piere Morrel opäť demoluje Paríž a vyžíva sa v zabíjaní menšín. Po jeho treťom režijnom počine je jasné, že tento pán nudný film rozhodne nenatočí. Videné: 2x ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Výplach jsem čekal v podstatě oprávněně, jen by to asi chtělo lepší akci na dálnici (neskládám básně), a v přestřelkách z toho nedělat jen klipovitou smršť Travolty a jeho kvérů. Jinak jsem ovšem v rámci žánru spokojen, i když tam tu čtvrtou hvězdičku tlačím jen kvůli hlavním hereckým hvězdám. Vzhledem k tomu, co má Pierre na poli akčních pecek za sebou, jsem čekal minimálně stejný adrenalin jako u Taken. Nic takového se bůhvíproč nedostavilo, a já si From Paris With Love zapamatuji jako šílenou jízdu plnou rychlé akce a sprostého, průměrně vtipného Travolty. P.S. Je dobře, že Meyers se vedle svého partnera neztrácí zdaleka tolik, jak jsem se obával. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebýt nějakého zlomu v posledních 30 minutách filmu asi těžko bych přihodil 3 hvězdičku. Abych to vysvětlil. Byl jsem naprosto hozen před hotovou věc že Travolta prostě střílí lidi jako na běžícím pásu. Nestačil jsem se tedy divit a naprosto mi z jeho strany chyběla nějaká motivace. Prostě někdo vykoukne a už je tuhej. Akční filmy mám rád, ale tady zkrátka ta akce pro mě neměla žádné opodstatnění. Až v době kdy si to Travolta vyřídí s drogovými překupníky, zaměří se na teroristy a tady už jsem se začínal chytat. Po nečekaném odhalení jsem se ubezpečil myšlenkou, že ve filmu se už můžu dočkat naprosto všeho. 55% za Royal se sýrem (jasná narážka na Travoltovo Pulp Fiction). PS: Morel po 96 hodinách naprosto zklamal. Scénář je naprosto otřesný. Hláškující Travolta s mírnou nadváhou to zachránit nemůže. Kupodivu akční přestřelky mě nebavily ani trošku. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Mega nááááááááááááááááááááářez! Největší akční jízda za poslední léta! Taken byla syrová a propracovaná mlátička. From paris With Love je vtipná, naprosto nelogická jednohubka, kterou fuckující a hláškující Travolta (nejstylovější, nejcoolovější a nejlepší role pro něj) a Jonathan "from zero to hero" Rhys Meyers dostává na úplně jiný level! Má to úroveň i styl. Lus Besson na svém koleni vždycky "zprasí" ta nejleší akční béčka! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Děj chabý a o ničem, to beze sporu. Ovšem akční scény stojí za to a John Travolta aspiruje na nějakého superhrdinu. Oddychový akšní kousek. Pokud dáváte přednost ději před akcí, tak ruce pryč. Pokud je tomu naopak, s chutí do toho. 65% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct, všechno tak nějak v pohodě, ale něco tomu hodně chybí, co to je na to jsem bohužel nepřišel. Ale je to za zhlédnutí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

From Paris with Love je predovšetkým akčný thriller (thrillerom by som ho ale nahlas nenazýval) a podľa toho sa snaží aj tváriť. Nehovorím to často, ale v tomto prípade by si film zaslúžil aspoň štvrťhodinku pokojnejšieho deja navyše. Pri Pierrovi Morelovi by sme to určite rozdýchali, a možno aj viac pochopili. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Peirre Morel akcie vie a John Travolta je poslednú dobu v takej forme, že by mohlo hrať aj v Expendables.Btw. Travolta má viac hlášiek ako nábojov.Obľúbený soundtrack: Vaux - Are You With Me. 70% - 3* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je taková fastfood movie. Má to všechny ingredience a přesto máte pocit, že je to takovej zmraženej polotovar v krámě dopečenej. Dědek travolta se stále snaží za což má ode mně palec nahoru, Meyerse mám také rád a docela jim to šlapalo... jenže bubáků co chtěl odpálit prezidentskou kolonu jsem viděl ve filmech už tolik (včetně chlapíků vykloněnejch z auta s RPG na rameni) že jsem měl dojem, že tvůrci zapomněli na okurku... I ta díra v hlavě v závěrečné scéně byla taková nějaká nalepená... Škoda, dynamiku to mělo, děj už byl tuctovější a méně uvěřitelný... Tři prsteny s vysílačem. * * * ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku dobre našliapnutý a zaujímavý thriller s výborným Meyersom, ktorý však s príchodom Travoltu a priblblého príbehu začne rýchlo strácať na atraktívnosti a naplno sa prejaví zmätočná dramaturgia chabej konštrukcie tohto žánrového hybridu. V rámci Bessonovej produkcie jednoznačne jeden z najlepších filmov z posledných rokov - za kompliment to však považovať nemožno. 40% ()

Související novinky

Režisér 96 hodin se prostřílí Balkánem

Režisér 96 hodin se prostřílí Balkánem

20.08.2012

Pierre Morel si získal pověst akčního boha díky 96 hodinám. Krátce nato si reputaci částečně zkazil výplachem Bez soucitu. Několik velkých hollywoodských projektů, se kterými byl spojován (třeba nová… (více)

Taken 2 nebo Duna 3D?

Taken 2 nebo Duna 3D?

31.01.2010

Luc Besson (foto) během tiskovky k akčnímu nátěru From Paris With Love oznámil, že scénář k Taken 2 je dokončený a natáčení je na dohled. Pokračování oldschoolového thrilleru, u nás nazvaného 96… (více)

A na písečku si bude hrát ...

A na písečku si bude hrát ...

06.01.2010

Pierre Morel. To je opravdu nečekaná volba. Někdy na podzim se na novou filmovou adaptaci Duny vykašlal Peter Berg (protože šel k Universalu režírovat sci-fi prvkami opepřený námořní Battleship).… (více)

Zamilovat se do nájemné vražedkyně

Zamilovat se do nájemné vražedkyně

18.07.2009

...může být životu nebezpečné. Francouzský talent Pierre Morel právě dokončil akční thriller From Paris With Love s Johnem Travoltou v hlavní roli a pomalu začíná s Lucem Bessonem pomýšlet na… (více)

Reklama

Reklama