Reklama

Reklama

Bez soucitu

  • Francie From Paris with Love (více)
Trailer 1

Osobní poradce amerického velvyslance ve Francii, James Reese, má záviděníhodný život v Paříži se svou překrásnou přítelkyní Caroline. Jamesova skutečná vášeň je však jeho vedlejší práce agenta nízkého stupně pro CIA. Resse touží stát se agentem vyššího stupně a zažít akci v terénu. Jeho přání se mu splní jednoho večera, kdy mu jeho drahá polovička Caroline připraví romantickou večeři a při její příležitosti Jamese požádá o ruku. Dá mu prsten po svém otci a donutí ho slíbit, že ho nikdy nesundá. Chvíli na to Jamesovi zavolá jeho tajemný šéf a vyzve ho, aby jel pro svého nového parťáka Charlieho na letiště. Jamesovou první zkouškou je, aby zařídil jeho propuštění z francouzské celnice, na které je držen, protože se nechce vzdát svých plechovek s energetickými nápoji. Jak Reese zjistí, Charlie není žádný sofistikovaný tajný agent, ale vulgární a násilnický Američan, který celníky jen uráží. Reese vyřeší problém tak, že na tašku s plechovkami nalepí samolepku Diplomatic Mail. V autě, když jedou na večeři do restaurace, kterou Charlie vybral, Jamesovi vysvětlí, proč se obyčejných plechovek nechtěl vzdát. Měl v nich totiž ukrytou svou zbraň. Charlie Jamesovi prozradí, že byl poslán do Paříže, aby objevil drogový gang, který je zodpovědný za smrt děvčete, které bylo neteří ministra obrany. V čínské restauraci, kde poté, co oba sní večeři, Charlie zaútočí na číšníka a nato se strhne přestřelka, při které Charlie zabije všechny pracovníky restaurace. Naživu nechá jen jednoho, který mu prozradí, kde je ukrytý kokain, který Charlie hledal. James časem zjistí, že příběh s neteří ministra obrany je smyšlený a že ve skutečnosti je Charlieho úkolem vysledovat skupinu pákistánských teroristů. Důkazy je zavedou až do bytu, kde se teroristé ukrývají. Charlie je všechny pozabíjí a na základě stop, které oba agenti najdou v bytě, usoudí, že se teroristé chtěli pokusit o útok s výbušninami připnutými k tělu. Další zajímavou skutečností je to, že jsou v bytě na zdi pověšeny fotografie právě Jamese... (TV Prima)

(více)

Recenze (861)

sheen 

všechny recenze uživatele

Travoltovi se snad na stará kolena začalo dařit, další film, který stojí a padá na jeho výkonu. Nadprůměrný akční film, který má rychlé tempo a spád. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Travolta je na stará kolena stejně hustý jako Bruce Willis. Jenže Willis je už pěknou dobu docela máčka. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zbytečné, pitomé a nudné. Taken jsem žral každou minutou i přes prostoduchou zápletku právě proto že si na nic nehrál a šel za svým se smrtelnou odhodlaností. Další pokus o návrat Johna Travolty do první ligy se přitom měl odehrávat ve stejném duchu - jako odlehčená cheesy zábava s agentem magorem a agentem lamou v hlavních rolích. Nebyl by to ale Besson kdyby tohle nepochopil a nenapsal půlku scénáře filmu tak, že se bere úplně vážně a Waxovy skopičiny do něj patří tak nějak úplně omylem... takže pak nejen že ony samotné nedávají smysl a ani nejsou moc cool, ale i všechno ostatní kolem nich je směšné a bez špetky snesitelné uvěřitelnosti. 5/10 ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Hell yeah! Jestli se Travolta rozehříval v Pelhamu 123, pak tady to rozbalil na plný koule. A že je to celkem nuda, než začne fuckovat všechny kolem kvůli energy drinkům...Následuje jedna velká přestřelka a pak stejně rozporuplný závěr jako v případě Taken. Z Morela se ale stává hodně nadějný rejža. Přirovnal bych ho ke Snyderovi, který už velkou látku jménem Watchmen utáhnul. Až Morela bude čekat nějaký podobně velký projekt, modlím se, ať si to neposere. Dosud mě totiž královsky bavil. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak čím začít ... Film mě hodně překvapil ! Morelovi se to povedlo stejně jako 96 hodin ! Šel jsem na něj do kina s pocitem,že to bude dobrá akční komedie , ale ne taková jakou jsem si myslel že bude. Jonathan Rhys Meyers a John Travolta byla fakt povedená dvojka. Travolta a jeho hlášky - to bylo super , ještě ke všemu solidní akce , přestřelky a závěrečná honička .... Začátek se trošku sice vlekl , ale od té doby co se objevil Travolta začal film nabírat obrátek... Film ubíhá celkem rychle takže si myslim,že bude diváky poutat až do konce... Docela bych uvítal pokračování ! Tudíž je mé hodnocení 90% = ***** ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skvělý akční film, který podle mého názoru předčil i 96 hodin. John Travolta se konečně po dlouhé době zase ujal skvělé role a drsnější snad nikdy nebyl. Tenhle film je nepřetržitá akční podívaná, která má sice místy pár logických děr, ale v rámci celku mi to vůbec nevadilo. Narážka na Pulp Fiction s royal sýrem je top. Drsný úlet. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dva tajní agenti Travolta a Meyers přišli vyčistit Paříž od teroristů a jejich mise je lemována krví, hláškami a akcí. Navíc jeden z nich vyhlíží až téměř distingovaně a ten druhý zase na agenta zcela netypicky a má i neortodoxní metody při plnění svých úkolů. Besson s Morrelem opět spojily síly a dali dohromady akční thriller, který se nebere moc vážně a disponuje množstvím originálních scén, které dokonale fungují především v první polovině, respektive až do jednoho zásadního zvratu souvisejícího s odhalením skutečné identity snoubenky agenta Meyerse. Poté přichází zlom a film začne klapat na vážnější notu a hlášky zcela vymizí a jistá odlehčenost, která zdobila první polovinu se rovněž vytratí, což je trošku škoda. Ač je to nezvyklé u tohoto "buddy" žánru, tak film je zcela prost jakéhokoliv špičkování nebo nějaké arogantní rivality mezi ústřední dvojicí a ti dva si od počátku sednou a vzorně spolupracují. Travolta hláškuje jako o život, kosí padouchy a Meyers slušně sekunduje. Celkově se jedná o nadprůměrně zábavný thriller, který nenudí. 80% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tak nám zase párek Američanů zachránil celý svět, nic nedávalo smysl, obstarožní Travolta předstíral kousky, které by nedokázal ani jako čiperný mladík, hodně se střílelo, tekla filmová krev a byla to nuda. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Bez soucitu je příjemný akční film, který vás párkrát pobaví, ale rozhodně se nejedná o nějakou mega smažbu á la Francouzská spojka. Na vině je především scénář, který postrádá inteligentní děj. Jistě, střílení je fajn, běhání s padouchy v zádech je taky fajn, boje pěst na pěst jsou dokonce víc než fajn! Ale film nemůže stát jenom na akci. A nejhorší na tom je, že autorem scénáře je božský Luc Besson. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Pierre Morel - do třetice všeho špatného. Klasický klišovitý podprůměrný příběh který nedrží pohromadě a sází jen na hlášky Johna Travolty. Akce není stylová jako v kurýru a Travolta není Statham. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o akční filmy, tak Besson to psaní scénářů zatraceně fláká a po skvělém neorealistickém Angel-A se mi jeho práce opět začíná zajídat. Když si odmyslím hláškujícího Johna Travoltu, který si krade celý film pro sebe, a obstojného Jonathana Rhys Meyerse, zůstane mi tu už jen plytký scénář plný otravných klišé a nenápaditá akce, kterou mě režisér Morel vysloveně zklamal. Uvítal bych, kdyby se Besson vykašlal na budování „francouzského Hollywoodu“ skrze akční fláky a vrátil se ke svým osobitým filmům. Těch tucet (pod)průměrných akčních filmů bych hned vyměnil za dalšího Leona nebo Pátý Element. From Paris With Love není o moc lepší než všichni ti Kurýři nebo Taxi, jen se svou průměrnost snaží schovat za Travoltu. 50% ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

A teď napíšu slovo, o kterým jsem si nemyslel, že ho kdy použiji... Travolta rulez! Jen si nejsem jistý, jestli tím dosud nepoužitým slovem je Travolta nebo rulez...? ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

pravdupovediac - už som videl aj oveľa lepšie kúsky z produkčnej stajne luca bessona a jeho europy . . . toto nemalo ani extra humor, ani extra akciu, ani extra štýl . . . akurát to malo holohlavého výstredného travoltu. a ten tomtu filmu zarobil tie 2 hviezdičky. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dobrý film. Johnu Travoltovi role hovadského agenta opravdu sedne. A Jonathan Rhys Meyers mu poslušně sekunduje. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Sledovať Travoltu v tejto úlohe bolo oveľa lepšie ako prednedávnom vo svojom senilnom rozpoložení... proste tento borec je v mojích očiach akčný hrdina (taktiež tanečník) a v tejto podobe bol cool. Meyersa som si presne takto predstavoval... s určitosťou môžem potvrdiť, že 96 hodín to nie je, avšak pri tom čo sa dnes točí... slušných, akčných, nenáročných 6/10. Pohodovka, ktorá pobaví... stačilo len trochu nad Morelom podržať oko (Besson) a mohlo to byť minimálne o triedu lepšie. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Při smíření s ryze akčním filmem vládne spokojenost. Plyn je stále na podlaze, střílí se pořád a na všechno, naštestí ale bez koňské dávky nadsázky, které jsem se obával. O sympatie k neortodoxním agentům, kteří zredukovali počet pařížských imigrantů, nebyla nouze, zejména u Travolty, jehož nadváhu nezamaskovalo ani několik vrstev oblečení. Dokonce je tu i jakási vyvíjící se kostra příběhu i nějaké ty nečekané zvraty, a tak přesto, že se nejedná o žádný klenot, zábava to rozhodně byla. Kulkami se nešetří ani v podobně rozjetém 96 hodin. Alternativa: Taken, Shot ´Em Up. ()

Související novinky

Režisér 96 hodin se prostřílí Balkánem

Režisér 96 hodin se prostřílí Balkánem

20.08.2012

Pierre Morel si získal pověst akčního boha díky 96 hodinám. Krátce nato si reputaci částečně zkazil výplachem Bez soucitu. Několik velkých hollywoodských projektů, se kterými byl spojován (třeba nová… (více)

Taken 2 nebo Duna 3D?

Taken 2 nebo Duna 3D?

31.01.2010

Luc Besson (foto) během tiskovky k akčnímu nátěru From Paris With Love oznámil, že scénář k Taken 2 je dokončený a natáčení je na dohled. Pokračování oldschoolového thrilleru, u nás nazvaného 96… (více)

A na písečku si bude hrát ...

A na písečku si bude hrát ...

06.01.2010

Pierre Morel. To je opravdu nečekaná volba. Někdy na podzim se na novou filmovou adaptaci Duny vykašlal Peter Berg (protože šel k Universalu režírovat sci-fi prvkami opepřený námořní Battleship).… (více)

Zamilovat se do nájemné vražedkyně

Zamilovat se do nájemné vražedkyně

18.07.2009

...může být životu nebezpečné. Francouzský talent Pierre Morel právě dokončil akční thriller From Paris With Love s Johnem Travoltou v hlavní roli a pomalu začíná s Lucem Bessonem pomýšlet na… (více)

Reklama

Reklama