Reklama

Reklama

Bez soucitu

  • Francie From Paris with Love (více)
Trailer 2

Osobní poradce amerického velvyslance ve Francii, James Reese, má záviděníhodný život v Paříži se svou překrásnou přítelkyní Caroline. Jamesova skutečná vášeň je však jeho vedlejší práce agenta nízkého stupně pro CIA. Resse touží stát se agentem vyššího stupně a zažít akci v terénu. Jeho přání se mu splní jednoho večera, kdy mu jeho drahá polovička Caroline připraví romantickou večeři a při její příležitosti Jamese požádá o ruku. Dá mu prsten po svém otci a donutí ho slíbit, že ho nikdy nesundá. Chvíli na to Jamesovi zavolá jeho tajemný šéf a vyzve ho, aby jel pro svého nového parťáka Charlieho na letiště. Jamesovou první zkouškou je, aby zařídil jeho propuštění z francouzské celnice, na které je držen, protože se nechce vzdát svých plechovek s energetickými nápoji. Jak Reese zjistí, Charlie není žádný sofistikovaný tajný agent, ale vulgární a násilnický Američan, který celníky jen uráží. Reese vyřeší problém tak, že na tašku s plechovkami nalepí samolepku Diplomatic Mail. V autě, když jedou na večeři do restaurace, kterou Charlie vybral, Jamesovi vysvětlí, proč se obyčejných plechovek nechtěl vzdát. Měl v nich totiž ukrytou svou zbraň. Charlie Jamesovi prozradí, že byl poslán do Paříže, aby objevil drogový gang, který je zodpovědný za smrt děvčete, které bylo neteří ministra obrany. V čínské restauraci, kde poté, co oba sní večeři, Charlie zaútočí na číšníka a nato se strhne přestřelka, při které Charlie zabije všechny pracovníky restaurace. Naživu nechá jen jednoho, který mu prozradí, kde je ukrytý kokain, který Charlie hledal. James časem zjistí, že příběh s neteří ministra obrany je smyšlený a že ve skutečnosti je Charlieho úkolem vysledovat skupinu pákistánských teroristů. Důkazy je zavedou až do bytu, kde se teroristé ukrývají. Charlie je všechny pozabíjí a na základě stop, které oba agenti najdou v bytě, usoudí, že se teroristé chtěli pokusit o útok s výbušninami připnutými k tělu. Další zajímavou skutečností je to, že jsou v bytě na zdi pověšeny fotografie právě Jamese... (TV Prima)

(více)

Recenze (859)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Vacsinou casu "no holds barred" jazda, ktora vdaka svojej prvej polovici - s obstojnou akciou, sviznym tempom a hlaskujucim Travoltom ma navodila do modu, kedy ma nelogickosti prestala trapit a tu vaznejsiu liniu som nebral ani naznakom. Kvalitam Takenu sme sa nepriblizili, ovsem z Francuzska pod Bessonovou produkcnou stajnou uz vzisli aj ovela horsie kusky (hlavne posledni dvaja Transporteri). 5/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství Travolty, královny pouště! Buď mu z přemíry pomády slezly vlasy, nebo by měl umlátit kabelkou svého poradce pro image (patrně ex Hanks, Cage)! Pohled na drsného, neseroucího se agenta s hustě podmalovanýma očima, žužu bradkou, brutální nadváhou a žaludem místo hlavy, který je schopen vyřadit z provozu celý čínský gang už jen silou svého parfému, trochu degraduje tuhle rutinní výplachovou Bessonovku na úroveň masochistického gay porna. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Morel si na sebe upletl bič – nejdřív natočil Taken a pak (natočil a natočí) všechno ostatní. Liam Neeson válcuje celou tuhle pařížskou historku lusknutím prstu, přestože Travolta hláškuje jako o život (jen to běhání po střechách už mu zjevně nejde) a akce patří k tomu lepšímu, co poslední měsíce nabídly. Pokud jsem ale u Taken tvrdil, že scénář je demence roku, právě teď a tady se omlouvám. Taken alespoň při vší jednoduchosti dával dokonalý smysl, Paříž bohužel jede přes klasický Bessonův patent „semelu to tam všechno, hlavně ať se něco děje a ještě to pro jistotu řeší nějaké velké téma“, v němž se utopil např. i druhý Okrsek 13. Všeho moc škodí a za pár laciných pistolek, výbuchů a jednu průměrnou honičku se ten zmatek už dneska neschová. Nejsme v osmdesátých letech a i u akčních filmů jsme se naučili používat mozek. Zvlášť když nám někdo předloží obsáhlejší koncept než „unesli mi dceru a teď musím všechny zabít“. Mám neblahý pocit, že podobnou stezkou mají namířeno i Poldové Kevina Smithe. Slabších 50%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že některé kritiky byly až příliš ostré. From Paris with Love je ucházející akční jednohubka, která se příliš (vůbec) nestará o nějakou příběhovou logiku, ale koukalo se mi na ni docela dobře. Že by na tom bylo oslavovaných 96 hodin (alespoň co se týče scénáře) o mnoho lépe, to se mi teda nezdá ani v nejmenším. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Morel on, Morel off. Typická bessonovská jednohubka. Na kolene zbúchaný scenár nedáva vlastne vôbec žiadny zmysel, akčné scény pobavia len priemerne a Travoltovi som toho namachrovaného killera, čo za jedno poobedie vystrieľa pol čínskej a trištvrte moslimskej štvrte, nežral ani náhodou. Meyers je celý čas iba totálne zmätený, v akom filme sa to ocitol a prečo musí vláčiť tú debilnú vázu. 5/10 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Morel udělal od Taken asi tak dva kroky nazpět, kde jej drží pitomý scénář bez nápadu a kapky nepředvídatelnosti. Režijně tak není kde brát, tudíž jakýs takýs nápad nabídne leda tak likvidace gangsterské omladiny, přestřelka v čínské restauraci a ta následující mezi figurínami, která doslova vybuchne v akční gejzír. I když ‚Royal with Cheese‘ potěší, na plánovanou akční šlehu roku docela nemilosrdné zklamání. PS: Nejrasističtější film široko daleko. Jak jinak si vysvětlit, že imigrantský póvl je likvidován nemilosrdnou rukou amerického drsňáka v bomberu a s vyholenou hlavou? :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pierre Morel, John Travolta = perfektní akce s hláškujícím hrdinou mého mládí. John Travolta se vrátil! Zahrál si v akci a nejspíš vytvořil jednu z jeho nejlepších postav, kterou kdy měl tu čest zahrát. Pierre Morel se také vrátil s další akcí, kdy po Taken dorazil s ještě akčnějším From Paris with Love a opět je to zábava, akce a drama a ani v jednom případě nepřehání. To je mi na něm sympatické. Luc Besson totiž svoje scénáře umí přehánět. s Kurýrem to třeba radikálně posral. Ona pravda taky, že ty svoje scénáře píše jako přes kopírák, akorát nadhodí jiné prostředí, trošičku odlišnou postavu. Podstata je vždycky stejná. Z většiny je to ale stále docela dobrá zábava a zaplaťpánbůh za něj a za Francouzské filmy, které tam vznikají. Akčnější už být snad ani nemůžou, aniž by nepřešli mezi akčnosti a bylo to spíše k smíchu než k zaujetí jako právě Kurýr dvojka a trojka. O to více mě, jako obvykle, nepotěšili zdejší vysoko postavení odborníci, co film jako obvykle s radostí sundavají. Holt, když už nevědí coby, rádi si film srovnají s 96ti hodinami a okamžitě tomuhle filmu srazí hřebínek s tím, že režisér už to nejlepší natočil a lepší už to ani být nemůže. No jo no. Jako obvykle. Co jiného od nich můžeme čekat? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $52miliónovTržby USA $24,077,427Tržby Celosvetovo $53,139,168Tržby za predaj DVD v USA $15,701,925 //počet predaných kusov 935,724║ Okliešteny priamočiary tuctový scénar z pera Luca Bessona za moc nestojí, film koľko toľko zachraňuje šikovná réžia Pierra Morela, slušná akcia a zaujímavý rýchly a zbesilý John Travolta. /60%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Morelův buddy movie pokus má co dohánět, zvlášť tváří v tvář 96 hodinám. Přílišná očekávání milostnému dopisu z Paříže nesvědčí, ve skutečnosti je to klasické bessonovské řemeslo, ozdobené hláškujícím Travoltou. Jonathan Rhys-Meyers absolutně nestíhá, stejně jako zápletka, kterou božský Luc pravděpodobně opět vykouzlil o přestávce mezi první a druhou snídaní, ale když se dílo přenechá kaskadérům, dialogové improvizaci a neřeší se zrovna, kdo odkud a proč přišel, je to lehkonohá zábava s velkými rážemi. Jen počkejte, až se bude Johnny zubit na bazuku a shazovat lidi ze schodů jako poštovní balíky. Občas se zkrátka usmějete, pak se za to možná budete stydět, ale pár hodin po zhlédnutí tomu filmu tak nějak odpustíte. Možná... možná taky ne, ale Charlie Wax už ve vás zůstane. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Akčně slabě průměrný rádoby nadupaný snímek, který dokazuje, že Pierre Morel není žádný extra zázrak (a jeho režie Duny nebude dobrá volba). Wax jako další travoltova drsná postava je spíše k smíchu a jeho akrobacie např. s hasičskou tyčí v dvoupatrovém drogovém doupěti dvojnásob. Dokonce ani jinak vcelku mnou oblíbený J Rhys Meyers to příliš nezvládá a hlavně mu role (resp vousy) vůbec nesedí. Na druhou stranu tahle "akční" jízda skinhead agenta proti "menšině" má jedno slušné překvapení a (nejen) v Americe si najde fanoušky. Bohužel z jiných důvodů, než by film měl... S Taken nesrovnatelné. PS: genialita a "očekávám vše" agenta Waxe je úmyslně parodií?:) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Adi Hasak .. Tuto tuctovou teroristickou story Luc Besson moc nepromyslel a ani její akčně hláškovítá realizace nepřináší mnoho strhujícího. Pierre Morel tak jede buď na půl plynu, nebo už se vyšťavil. Chyběla mi především lehkost a tvrdost jakou předvedl v Taken. Dobrý pocit jsem měl leda z ústřední parťácké dvojice. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádnej akční film. Pořád tam jsou jen megapřehnaný přestřelky a Travolta všechny bezmyšlenkovitě zabíjí a šňupe koks z vázy. Děj mi byl jedno, hlavně že tam Travolta v nadupaný honičce střílí bazukou. Já se bavil. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Mluvení na tuhle práci nestačí. Budeš muset střílet!“.... Film o tom, jak J.Travolta přijede do Paříže s cílem zlikvidovat čínskou a pakistánskou populaci. A dělá to bez soucitu. Zástěrkou pro jeho chování jsou drogy a teroristi. Viděl jsem odpočinkovou akční jízdu, která postupně zvedala laťku zábavnosti. Na své by si mohli přijít také příznivci Vincenta z Pulp Fiction. Besson ví, že během 84 minut začnou nudit jen magoři. Ať už si o něm díky posledním filmům myslím cokoliv, tímhle to kapku vylepšil. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Pochopím, proč je důležitý brát výzvy typu ,,ZASTŘEL TOHO ZMRDA!“ vážně. 2.) Nevím na co si mám dát pozor, když se zamiluju do holky z Pákistánu. 3.) Naučím se, kdy je lepší holku políbit a kdy ji vystřelit z hlavy mozek. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Klasa. Ale škoda, že jsem dříve viděl The Tournament, který jsem si pořádně vychutnal, jinak bych šel na pět hvězd. Travolta ztratil vlasy a kurevsky mu to sluší a je dokonce cool. Neměli hned jako první točit scénu, kdy je Travolta vystrčený z okénka auta s bazukou. Vlasy by mu zůstaly. Meyers je charismatický mladý chlapík a určitě mu do budoucna vidím zářivou budoucnoust. Film má sílu, styl a drajv. Určitě od obrazovky neodtrhnete oči. Travolta se svými hláškami rozesměje snad každého. Z produkce Besson vždy můžete čekat jen to nejlepší. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Buckley: 1. J'Ai Deux Amours - Madeleine Peyroux [2:57] ,2. Are You With Me? - Vaux [3:28] ,3. Parking Lot [3:08] ,4. The Ring [1:30] ,5. Blood on the Stairs [2:49] ,6. Chinese Dessert [1:12] ,7. Official Business [2:48] ,8. It's Raining Men [2:15] ,9. Level 2 Mandarin [1:45] ,10. Wax's Waltz [1:52] ,11. Room with a View [3:34] ,12. Parisian Shithole [1:28] ,13. Eye in the Sky [0:50] ,14. The Scenic Route [1:55] ,15. And Then There Were None [1:24] ,16. Mirror of the Soul [2:54] ,17. Can We Go Home? [1:15] ,18. Trigger Unhappy [1:03] ,19. Rose [3:57] ,20. Let Me Help You [2:03] ,21. Welcome To Paris, Baby [4:50] ,22. Carolina [5:17] ,23. (They Long To Be) Close To You - Matt Monro [3:01] ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Příběh si odtančil zazpívat do Pomády, ale akce s pekelně zábavnými kecy si nechal Travolta až sem, díky tomu jsem to dokoukala. Jinak nic nového a originálního pod Sluncem :o) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Bohužel skloubení kokainově hypeaktivní euforické akce s ambicemi o nové uchopení žánru a vážné rozvedení tématu terorismu prostě nejde dohromady. Bez soucitu ve výsledku představuje úlet stvrzující to, že při řešení závažných situací pod vlivem drog vzniká jako vedlejší produkt chaos. Ukázkový příklad soudobého trandu trailerového syndromu, kde filmy vynechávají expozice scén a rovnou přecházejí ke kulminaci, afektu a hyper-efektu. Více v recenzi na Aktuálně.cz. ()

Související novinky

Režisér 96 hodin se prostřílí Balkánem

Režisér 96 hodin se prostřílí Balkánem

20.08.2012

Pierre Morel si získal pověst akčního boha díky 96 hodinám. Krátce nato si reputaci částečně zkazil výplachem Bez soucitu. Několik velkých hollywoodských projektů, se kterými byl spojován (třeba nová… (více)

Taken 2 nebo Duna 3D?

Taken 2 nebo Duna 3D?

31.01.2010

Luc Besson (foto) během tiskovky k akčnímu nátěru From Paris With Love oznámil, že scénář k Taken 2 je dokončený a natáčení je na dohled. Pokračování oldschoolového thrilleru, u nás nazvaného 96… (více)

A na písečku si bude hrát ...

A na písečku si bude hrát ...

06.01.2010

Pierre Morel. To je opravdu nečekaná volba. Někdy na podzim se na novou filmovou adaptaci Duny vykašlal Peter Berg (protože šel k Universalu režírovat sci-fi prvkami opepřený námořní Battleship).… (více)

Zamilovat se do nájemné vražedkyně

Zamilovat se do nájemné vražedkyně

18.07.2009

...může být životu nebezpečné. Francouzský talent Pierre Morel právě dokončil akční thriller From Paris With Love s Johnem Travoltou v hlavní roli a pomalu začíná s Lucem Bessonem pomýšlet na… (více)

Reklama

Reklama