Reklama

Reklama

VOD (1)

Jonah býval vojákem Konfederace. Život mu poté, co málem zemřel, zachránili Indiáni a nyní je po celém Divokém západě znám jako lovec hlav. S pistolí to umí a na tváři má vypálený znak se svými iniciálami. Kvůli násilné minulosti však zůstal ponořen do světa mýtů a legend. Od americké armády dostane nabídku − výměnou za svobodu musí najít a zneškodnit nebezpečného zločince Quentina Turnbulla. Ten shromažďuje armádu a připravuje se na rozpoutání opravdového pekla. Právě on je Jonahův nejstarší nepřítel, který nepřestane, dokud ho nedostane mrtvého. (TV Nova)

(více)

Recenze (533)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Jen těžko lze mluvit o nějakém zklamání ... Je to snůška naprostých nesmyslů a černá díra v kariéře několika slušných herců. Další film, který si vcelku naivně naběhl na pokračovaní, které nikdy nevznikne, když se producent podívá na výsledky návštěvnosti. Protože na takovou kravinu nebudou chodit ani ti největší komiksoví fandové. ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto vavím príjemné prekvapenie! Po tunajších komentároch som čakal sračku, ale namiesto toho som dostal odsýpajúce a zábavé westernové béčko, z ktorého je dokonca patrná silná a jasná vízia človeka za kamerou. Je pravda, že na mnohých miestach je drolená strihmi, maskujúcimi pretáčky a dotáčky, a taktiež slabým scenárom (typická premisa "záporák chce zničiť celý národ", kľučky typu "nájdite niečo, na čom Hexovi záleží a priveďte to sem" a lenivosť vysvetľovať podstatné veci, hlavne "zdochýnam na kríži a NEJAKO som sa naučil kecať s mŕtvolami"), ale inde je tak evidentná, že mňa samého to šokovalo (námatkovo spomeniem pasáž s Hexovým oživovaním - fakt výborná scéna). Hayward má rozhodne talent a dúfam, že mu Hollywood dá druhú šancu, aj keď to s Hexom finančne nevyšlo. Len nech mu tam nabudúce nasilu nepchajú afektovanú Megan. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Delší dobu jsem si myslela, že mě už western nemůže ničím překvapit. To byl velký omyl, dokud jsem neviděla tenhle příběh s drsňákem Joshem Brolinem. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Jonah Hex je nuda. Je to překvapivé. Když člověk viděl obsazení, trailer nebo fotky, byl natěšen, ale když pak vidí výdělky snímku, není se čemu divit. Solidní akce v nudném příběhu bez nápadu, s oblečenou Megan Fox, úděsnými pohledy "z onoho světa", s velmi slabým hudebním doprovodem zkrátka nemůže dopadnout dobře. Solidního Brolina naprosto zabil český dabing. Nemůžu si pomoc, ale námět a obsazení sliboval mnohem víc a myslím si, že mnohem víc se z toho dalo vytěžit. Nahláškovaný zjizvený kosič z divokého západu přece MUSÍ být cool! ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

V prvých ukážkach som to žral, prvé ohlasy ma pripravili na to najhoršie, no a prvá (zároveň i posledná) projekcia to najhoršie jedine potvrdila. Pre začiatok som uvažoval, čo na tomto filme vyzdvihnúť, ale aj ten jediný klad, ktorý mi napadá, je diskutabilný. Josh Brolin je borec, to dokázal už neraz, zbožňujem jeho hlas, jeho prejav a celkovo jeho herectvo, a do úlohy drsňáka, akým je Jonah Hex, sa proste hodí dokonale. Celkové vyznenie snímky mi však bráni veriť mu toho machra, alebo, boh chráň, sa s ním stotožniť. Film je žiaľ nevýslovná amatérina, ktorá nefunguje v žiadnom ohľade. Snahu natočiť klasický westernový komiks moderne a inovatívne pochopiť dokážem, ale je mi ľúto, že ostalo len pri snahe. A teraz zápory: ostré farbičky ničiace akúkoľvek westernovú výpravu, kostrbaté strihy (a zjavné pretáčky) zabraňujúce pochopiť motivácie hrdinov a sympatizovať s nimi, nezmyselné scenáristické faily beztak maximálne neoriginálneho príbehu, patetické hlášky, šibnuté úniky do akéhosi artového druhého sveta, nevhodné inštrumentálne podfarbenie, zbytočne prívetivý rating (niektoré scény by v R-ku parádne začvachtali) a herecky ogrcania hodná a vo filme zbytočná (i keď výzorovo... mňamky-mňamky) Megan Fox. Je mi ľúto jedine Johna Malkovicha, herec jeho statusu by sa podobným sračkám mal vyhnúť veľkým oblúkom. Niekde sa stala chyba, a neviem komu to dať za vinu, ale pre mňa je Jonah Hex asi najväčším sklamaním roka. (40%) ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Tak se potvrdilo mé zlé tušení. A přitom jsem tomu, že je to slátanina, nevěřil ještě do té doby, než jsem se začal dívat. On je to vcelku zajímavý nápad, přenést prvky sci-fi do doby, kdy se po krajině ještě proháněli pistolníci na koních. Ale bohužel v tomto filmu se to vůbec nezdařilo. Sice to barevné prostředí a všechny ty výbuchy, a taky rozestavěný Washingtonův monument, to vypadolo hrozně pěkně. Ale to nestačí. Příběh byl až některé akční pasáže nudný a na konci si člověk uvědomí, že to celé je pěkná pitomost. A jak já se na to těšil, už kvůli hercům. Ti sice hráli tak, jak umí (Josh Brolin alias Jonah Hex měl pěknou hubu, ale kdo se mi líbil nejvíc, byl potetovaný Michael Fassbender), ale ani oni to nezachrání. Stopáž dělaná akorát tak na nějakej nářez, kde by to mělo odsejpat, ale bohužel zůstala nevyžita jako hodně věcí v tomto filmu. Velké zklamání. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Arcishit, ale chechtal jsem se u toho slušně každý režijní pakárně. Navíc postava Jonah Hexe solí super hlášky o ničem, na koni má dva rotačáky a nechybí ani zápas s hadím chlapem. Reddick potěšil a Megan Fox, kterou nemusim, tu vypadá nejlíp sexy. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Čím to, že mi 89 minut připadalo jako věčnost? Každopádně úvodní titulková sekvence je lepší než film samotný ve kterém to nějak celé drhne. Scény na sebe nepasují a jsou jaksi zbytečně prodlužované. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Tento western sklamal iba jednou jedinou vecou, a to svojou minutážou. Je to veľmi krátky film a rozhodne by som si pozrel omnoho viacej akcie. Istotne teší, že film nemá žiadne zbytočné kecy a Jonah ide úplne priamo z bodu A do bodu B, kde cestou zanecháva kopec mŕtvych, vystrieľaných guliek a výbuchov a to všetko podfarbené skvelou hudbou od kapely Mastodon. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavný film, který každým svým políčkem křičí, aby mu producenti vrátili těch minimálně 30 minut děje, který bůhví proč vystřihli. Jinak atmosférou, řemeslně i intelektuálně přibližně na úrovni Wild Wild West. Škoda promarněné šance. Tohle chce Director's Cut. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Podle komiksu natočené, slušně drsné, přímočaré, bohužel vůbec ne vtipné tam, kde to chtělo být vtipné, závěr dost na hraně koukatelnosti, celkově lehce podprůměrný film, který měl rozhodně na víc. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Brolin má u mě další černý puntík, stále ještě jsem nepochopila důvod všeobecného vyzdvihování jeho talentu. A až se mě zase jednou někdo zeptá, jakou jsem v poslední době viděla srajdu, bez delšího přemýšlení vypálím název tohoto filmu. Tarantina by za jeho western měli pozlatit! ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Not so bad na komiks, hoci by som privítal, keby Neveldine s Taylorom zobrali do papŕč okrem tužky aj réžiu. Josh Brolin so záporákmi to zvládli s prehľadom a mladá Foxová má určite skvelú figúru a dostatočný počet kôz, len či má aj dostatočný talent, to je dodnes pre mňa záhadou. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

"CO SE TI STALO JONAHU HEXI? - ŘÍZNUL JSEM SE PŘI HOLENÍ - CO SE STALO TOBĚ?" Josh Brolin evidentně trénoval Slyův škleb, je dostatečně cool, ale Megan Fox naproti tomu opět prachsprostě nevyužitá - příliš oblečená. Škoda, že se Neveldine s Taylorem nechytli taky režie, to by bylo jiný žrádlo. Jinak by asi nevznikl tenhle neškodný spin-off WILD WILD WEST. Těch 81 minut je totiž dlouhých jak čekání na důchod. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Šest povídek s Jonahem Hexem vydalo v listopadu 2010 ComicsCentrum. Film doplácí na scénář, který hrdinu představuje na základě té nejprovařenější šablony, a halucinogenní scény , které tvoří pouhou vatu. J.Brolin typově předloze odpovídá, J.Malkovich figurkaří a M.Foxová zdobí. Škoda, že pokračování, jež by vycházelo z lepších hexovských příběhů již pravděpodobně nevznikne. ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Trochu jiný western než na jaký jsme zvyklý. Ale to mi nevadí, protože já westerny v lásce nemám. Tak si to shrňme, nebylo to dlouhé, efekty byli dost dobré, Megan Fox se hodí asi jen do Transformers a potetovaný, šílený kloboučník v podání Michaela Fassbendera byl suprový. Nehodlám řešit kraviny jako scénář nebo logiku a tak dále. Na to tady jsou jiní "odborníci". Hex prostě neurazí a tečka. ()

Související novinky

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

22.09.2013

Divoký západ jej láká už nějakou dobu. Hrál třeba padoucha v propadáku Jonah Hex a měl se objevit v hlavní roli problémového a mnohokrát přeobsazeného westernu Natalie Portmanové Jane Got A Gun. K… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Brolin láká Burtona do zvonice

Brolin láká Burtona do zvonice

02.03.2011

Zdá se, že Joshe Brolina během natáčení Jonaha Hexe bavilo sedět několik hodin před každou klapkou v maskérně. Z pozice producenta totiž připravuje pro studio Warner Bros. novou adaptaci klasiky… (více)

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

28.12.2009

Western True Grit, který bude v podání Ethana a Joela Coenových mnohem drsnější adaptací románu Charlese Portise než oscarová verze s Johnem Waynem z roku 1969, se působivě zalidňuje. Už víme, že… (více)

Reklama

Reklama