Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svěží komedie o dvou kamarádech (Fahran a Raju), kteří studují vysokou školu strojní. Fahran je tam z donucení a Raju, aby vytáhl svoji rodinu z bídy a částečně také kvůli otci. Do života jim vstoupí Rancho a tak jsou tři. Tři idioti, kteří neustále provádějí různé vtípky, aby upozornili na zatuchlost vysokého školství. Jejich protivník, profesor Virus, je ale pořád o krok napřed. Virova dcera Pia se zamiluje do Rancha a tak kolizí s profesorem jen přibude. (CIma)

(více)

Recenze (242)

Mr.Pumpkin 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s Bollywoodem dopadlo celkem slušně. Tři idoti jsou zábavným a milým filmem, který dokáže místy trochu dojmout, a jeho poměrně napálená stopáž o 170 minutách uteče jako voda. Překvapivě ani hudební vložky mě vůbec nerušily. Chvílemi je to trochu naivní nebo přitažené za vlasy, ale to k produkci Bollywoodu nejspíš patří a nijak zvlášť to neobtěžuje. Spokojenost. 85% ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Včera jsem viděla Taare Zameen Par, který Aamir Khan režíroval a kde i hrál, dnes jsem se vrhla na 3 idioty, protože se mi bollywoodská kinematografie vcelku zamlouvá. Obdivuji jejich hravost a bezprostřednost, smysl udělat z věcí, jež by vám např. u Hollywoodu připadaly přemrštěné, koukatelný film, u něhož se na trapnost nehraje. 3 idioti mě sice bavili méně než výše zmíněný snímek, opět bych jim vyčetla přílišnou délku, avšak jinak je to tak ujetý a milý film, že jej nemůžete nemít rádi. ()

Vessper 

všechny recenze uživatele

Nekonečné téměř 3 hodiny plné teplých chytráckých řečí a plakajících týpků. Nevím no, vtipné mi taky moc nepřišlo. Ale zase viděl jsem i horší. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

můj křest indickým filmem dopadl dobře, i když víc jich asi vidět nemusím, jestli tohle byl jeden z jejich TOP. Komedie byla podařená a v první polovině jsem byl nadmíru spokojen. Dokonce i s těmi jejich písničkami a tanečky. Všechno šlapalo jak má - mělo to nápad, šmrnc i dobré tempo. Pak se to nějak zlomilo a stal se z toho slaďák a doják a začali hodně tlačit na pilu v emocích. Asi to k indickým filmům patří - happyendy se vším všudy. Tohle je teda jeden z nich. Přesto se mi to vcelku líbilo a snad i lepší tři hvězdičky si ode mě vysloužil. Podruhé bych však ty skoro tři hodiny nejspíš nevydržel. ()

donvitoso 

všechny recenze uživatele

to balancování na hraně kýče miluju! naštěstí se ale film ani jednou za onu pomyslnou hranici nedostal... při některých scénách jsem si říkal, jestli už to opravdu není přespříliš(porod apod.), ale nebylo, do celkového konceptu to az se zarážející jistotou zapadalo plus výborné herecké výkony, především Aamir Khan a Boman Irani ...sám se tomu trošku divím, ale musím dát 5 *, tenhle film mě jednoduše dostal, jako málokterý jiný! AAL IZ WELL :) ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Zábavná komédia zo super nápadom.Učitelia si s tohoto môžu zobrať ponaučenie, že poučky a definície nie sú vždy to najdôležitejšie.Skvelo zahraté od hlavných hrdinov až po komparzistov.Jedna trápna scéna nemôže pokaziť pre mňa tento skvelý film.Film je dlhý ale po celú dĺžku nenudí a ani som si nevšimol,že to trvalo 165 minút. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Aal izz well, Aal izz well, Aal izz well :) Dostal som neskutočnú chuť na niečo indické a akurát toto dobre padlo do rany. Bolo to naozaj svojské a hlavne som bol rád, že to nebola úplne čistá komédia ako by som pôvodne očakával. Bolo to tak harmonicky dramatické a komediálne zároveň, a presne táto rovnováha dokázala vytvoriť skvelý filmový zážitok. Trojica spolubývajúcich na vysokej škole inžinierstva sa pretĺka štúdiom naozaj zaujímavým spôsobom a napokon predsa len dokážu nasmerovať svoj osud smerom k tomu, čo ich naozaj v živote napĺňa. Aj keď tá 3-hodinová dĺžka filmu mnohých odláka, v podstate sa ani nedá povedať, že by v tom boli nejaké hluché a nudné pasáže. Stále sa dej pekne vyvíjal a aj tá dramatizácia prispela k tomu, že to nebol len tak obyčajný ľahkovážny film. Možno niektoré situácie pôsobili naozaj prehnane, dokonca až trápne - treba brať do úvahy, že to je India a tá si nenechá zrejme nikdy vziať svoj štýl a tradičnosť. Ja som nadmieru spokojný a pri pohľade na scény, kde sa objavila krásna Pia (Kareena Kapoor), tie 3 hodiny ubehli ako voda. Už teraz sa teším keď si pozriem aj iné filmy s Kareenou, lebo z nej vyžaruje niečo neuveriteľne príjemné (neprekvapilo by ma keby sa mi o nej dnes aj snívalo). ()

johny89 

všechny recenze uživatele

Bylo to dobrý, až nečekaně dobrý! Od začátku jsem to měl zaškatulkované mezi bolywood, což jsem považoval za něco, co nemůže vyprodukovat kvalitní film, ale tento názor musím změnit. Sice je tento film dlouhý jak Kmotr, ale rozhodně jsem se nenudil. Některé scény byly trošku natažené, nebo i trapné, ale stejně to fungovalo. Herci byli výborní, hlavně bych ocenil školního šprta. Cenu za nejhezčí herečku pak vyhrává celkem bez debat ředitelova dcera. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Kdysi mi jeden indický kuchař říkal, že kdyby u nás vařili a kořenili jídla, tak jak jsou zvyklí, lidi by se tady z toho posrali. Věřím, že by se tohle dalo říct i o jejich filmech, ale naštěstí jsou 3 idioti natočení hodně porzápadně Jasně, je to Bollywood a i tam indická megastar Amir Khan, tancuje a zpívá se tam (asi jenom dvakrát nebo třikrát), ale není to exotičtejší, než třeba Milionář z chatrče.Když se od toho člověk odprostí, tak si to užije daleko víc, než většinu všedních komedií a pohodovek Strašně moc krásný a pohodový film. Nevím nakolik je to ukotvené v bollywoodských trendech a pro mne je to defacto první zkušenost s indickou kinematografií (vyjma krátkých filmů pro dospělé a kurzů vaření), ale sedlo mi to moc. Má to sice tříhodinovou stopáž, ale střídá to momenty, které by si nezadali s Pařbou ve Vegas a scény, které bych fakt od filmu s názvem 3 idioti nečekal, takže to vlastně uteče hodně rychle a příjemně. Za mne 9/10 jak vyšitých a přemýšlel jsem dokonce nad absolutním hodnocením. Kdybych chtěl, tak tomu filmu vysměju a strhám ho během minuty, ale proč bych to dělal, hodnocení má být subjektivní, ne? Jestli někdo hledá pohodovou, trochu neobvyklou komedii, tohle je jasná volba a v IMDB 250 je to naprosto právem. ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Celkem kvalitní komedie, která mě spíše překvapila v dramatických pasážích, které se mě opravdu dotkly. Ukázalo takzvanou sílu přátelství, kterého si opravdu ceníme. I když to zfilmovali indiáni, tak to nebylo úplně kýčovité jejich pošahanýma tanečníma kreacema, které se tam museli objevit samozřejmě, bez toho by to prostě nebylo ono, i to se dalo skousnout. Sumasumárum jeden z kvalitnějších filmů z Indické produkce. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Oplatí sa vidieť, nedajte sa odradiť dĺžkou filmu, spočiatku treba trochu trpezlivosti, kým sa to rozbehne, ale potom dej naberie na obrátkach a vtiahne vás do seba, že ani nespozorujete kedy film končí až zrazu pozeráte na titulky. Piesní je tu na 3 hodinový film málo, ale zato fakt skvelé.... Kareena, aj keď ju moc nemusím, priznávam, že tu bola dobrá, komediálna rola jej sedela a keď bola opitá bola vyslovenen roztomilá a Aamir bol tak naivne-roztomilo-milý. Vždy ma vo filme potešia zábery Ladakhu, tak modrá voda a obloha nie je snáď nikde na svete a záver filmu tým bol nádherný. 5 hviezdičiek som nedala len pre tú nepodarenú scénu s pôrodom, nemožná, neuveriteľná, nepochopiteľná. WHY? PREČO? ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Oni ti Indové nejsou idioti, jak by se dle jejich známé posedlosti písničkami mohlo na první pohled zdát. Naopak, u 3 Idiots se mi potvrdilo, že ty svoje filmy mají dost promyšlené. Není to má první zkušenost s indickými filmy - už jsem viděl P.K. a Stůl č.21, ale tohle se mi líbilo nejvíc. Dlouhé je to skutečně Lovosice, ale překvapivě mě to skoro nenudilo (a to se mi u tak dlouhého filmu stalo naposled u Sierynevady), navíc některé scény jsou i poměrně napínavé. Funguje to jak po té komediální stránce (i když tam se mi to ne vždy trefilo do noty), tak i po té dramatické (ačkoli asi jedna dvě scény mi přišly už přehnaně vyděračské... obecně se tam nějak moc brečelo) a obě perfektně ladí dohromady. Postavy jsou sympatické, své poselství o nefunkčnosti a špatném vedení školství to úspěšně předá a dívalo se mi na to dobře. Co mě ale nejvíc fascinovalo byla promyšlenost scénáře, který do děje perfektně zařadila i jen jednou pronesené poznámky (např. slavný vědec se 400 patenty) - to fakt klobouk dolů, tohle by udělal málokdy. I všechny - jak hlavní, tak vedlejší - postavy představil obstojně a snad ani jedna není černobílá. Nevím, kolik let na tom scénáři Hirani (+ ti dva další scénáristi) pracoval, ale fakt to cením - obzvlášť v době, kdy má většina filmů scénář děravý jak řešeto a absolutně nepromyšlený. A taky chci Hiranovi poděkovat za tři hodiny kvalitní zábavy, moc mě ten film potěšil. Výhrady mám a v komentáři jsem je už zmínil, ale jinak jsem nadšen. Zatím silné 4*, ale časem to možná o jednu slabou hvězdičku zvednu. Ten film je prostě skvělý. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ty tři hodiny stopáže mě před projekcí hodně znervózněly, ale nakonec to uteklo moc dobře, což jsme se hodně divil. Nejspíš to bylo zajímavým scénářem a prostředím školy, která ničí invenci a především překvapivou vtipností. Od Indů jsem tedy něco tak pěkného nečekal a po bezvadném závěru zůstal pocit spokojenosti. 90% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s indickým filmem a dopadlo nad očekávání dobře. 3 Idiots je svěží romantická komedie odehrávající se v rámcové kompozici. Tak trochu road movie, tak trochu trampoty vysokoškolských studií. A ve všem se objevují morální témata, která se snaží nějakým způsobem vychovávat nebo být naučná. Samozřejmě se do děje propašovaly i nějaké ty písně realizované typicky indickým způsobem. Bál jsem se téměř tříhodinové stopáže, ale vše velice svižně proběhlo a po celou dobu zaujalo svým dějem. Příjemná komedie. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vyborna komedie, ktera dokaze pobavit i dojmout. Film ma hezky pribeh a spoustu zajimavych myslenek a pravd. I pres delsi stopaz se malokdo u sledovani bude nudit. Velmi povedeny film, vlastne ani nevim, proc nedam hvezdicek pet... ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem začal koukat na indické filmy docela nedávno. Skvěle se u nich ale bavím... a mám pro ně po návštěvě Indie, takovou nějakou slabost.... a tenhle je jeden z těch nejpovedenějších, co jsem zatím viděl. Je to samozřejmě naivní jako některé české telenovely, je to čitelné, ale stejně na to koukáte a bavíte se.... rozhodně to nejsou zahozené 3 hodiny času. ()

Reklama

Reklama