Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svěží komedie o dvou kamarádech (Fahran a Raju), kteří studují vysokou školu strojní. Fahran je tam z donucení a Raju, aby vytáhl svoji rodinu z bídy a částečně také kvůli otci. Do života jim vstoupí Rancho a tak jsou tři. Tři idioti, kteří neustále provádějí různé vtípky, aby upozornili na zatuchlost vysokého školství. Jejich protivník, profesor Virus, je ale pořád o krok napřed. Virova dcera Pia se zamiluje do Rancha a tak kolizí s profesorem jen přibude. (CIma)

(více)

Recenze (241)

verbal 

všechny recenze uživatele

Nadešel čas na trochu sebezpytování a ponižující upřímnosti. No dobře, šel jsem do toho, protože jsem se v záchvatu sebemrskání a čirého masochismu zatoužil ponořit do nějaké bombajské žumpy až po krk a říkal si, že pokud z ní vylezu bez šrámů na mé už tak narušené psychice, napíšu alespoň další grafomanský blábol plný pohrdání a jadrných vulgarismů, orazítkovaný odpadem odpadů. Zalehl jsem tedy do zákopu, připravil kbelík na zvracení, rozcvičil ztuhlý ukazováček na tlačítku FFW a pořádně si odchrchlal, abych se mohl nahlas řehtat těm Hare Krišna tanečkům, kterými ti cigoši tak rádi týrají publikum. "A kurva, tohle bude dlouhá noc!", napadlo mě okamžitě při pohledu na téměř tříhodinovou stopáž. A tak tam ležím, hledím a čekám, že si brzy pomohu od těžké večeře, která mě tolik tlačila na žaludku a co se nestalo? Byl to patrně ten latentní homosexuál ve mně, který z ničeho nic získal převahu a začal krmit mou mysl frázemi jako "Docela milý film" a "Proti těm ťamanským a americkým sračkám s nálepkou komedie úplná pohoda"!!! Cynické macho uvnitř nevěřícně kroutilo hlavou a snažilo se tu bukvici umlátit bezzubými argumenty, až to nakonec rezignovaně vzdalo. A romské tanečky? Jen dva, celkem kultivované, tedy nic, s čím by si FFW hravě neporadilo. Je mi až žinantní to napsat, ale tři hodiny utekly jak voda a Homoverbal se docela bavil! Jistěže čtyři nedám, člověk si musí zachovat alespoň nějakou hrdost, že jo?! Přísahal jsem proto Šivovi, že se nějakou dobu budu podobným filmům vyhýbat! Jednak proto, že nechci úplně ztratit tvář, a druhak protože mám strach, že bych se pak mohl jednou ráno probudit a svrběla by mě kunda. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení a to hned krát dvě. Předně mě idioti s přibývajícím časem začali bavit víc a víc, což doposud u Indických filmů naprosto nepřicházelo do úvahy a fakt že místo nějaké trhlé blázniviny jsem dostal příběh, který v sobě obsahuje mnoho chytrých myšlenek, servirovaných velmi zábavnou formou. Jen je opravdu škoda, těch tradičních hudebních vložek sice to tu nebylo tak otravný a necitlivě vsazených jako u posledního Bollywoodu co jsem viděl, ale i tak zbytečný protahování filmu. Jinak ovšem všechna čest, pohodově koukatelná Indie, toho bych se vážně nenadál. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tento Bollywood jsem dostal na doporučení s tím, že by mě nemusel zklamat. Tudíž jsem doufal, že se nedočkám indických happy tanečků a ejhle. Dočkal jsem se. Nicméně uznávám, že komedie to nebyla zlá. Jen to ve mně probudilo myšlenku, že i sebe lepší komedie by neměla být delší jak dvě hodiny. A už i ty dvě hodiny jsou totiž občas kolikrát za hranou. Pokud ale přeskočíte nekonečné snění spojené s tanečky a přežijete obrovské indické absurdno a krásno bez jediného odpadku nebo mraky šťastných lidiček usmívajících se jak Aštar Šeran na plakátu Vesmírných lidí, dočkáte se poměrně klasické komedie, která občas i pobaví. Další tři hodiny dlouhý Bollywood už ale asi nikdy vidět nechci. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7,6miliónaTržby USA $6,532,874Tržby Celosvetovo $77,200,000║ Prekvapenie ako hrom, človek spočiatku čaká infatilnú praštenú komédiu a ono to má tak dokonale prepracovaní dej až som nemo ostával v šoku, skvelú zábavnosť až dokonca gradovanú do nezadržateľného hurónského smiechu, fakt som sa niekoľko krát neudržal, do puntíku premyslené scénky, skvelých hercov, dobré tanečné doprovody, ...a tá strašidelná minutáž takmer 3hodinová je úplne využitá pre dej, na nudu nevýjde čas, no ako na Indiu by som nepovedal že takto dokážu zvládať filmy. /100%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Vidhu Vinod Chopra, Rajkumar Hirani, Abhijit Joshi .. Once upon a time in Indian College. _ Před pár dny jsem na chvostu žebříčku IMdb TOP 250 narazil na snímek s nicneříkajícím názvem „3 Idiots.“ Samozřejmě mi to nedalo a film, bez jakéhokoliv dalšího obeznamování, jsem začal shánět. Už při obstarávání mne lehce zarazilo doplňkové 'Hindi'. Jelikož jde o kinematografii, kam se již nějaký čas chystám plně vkročit (Earth, Lagaan a několik dalších kousků mi doma už leží), přišlo mi, že by to nemusela být ze startu nejhorší volba. Avšak další menší šok nastal v momentě, když se mi při spuštění na přehrávači objevilo závratných 2:51:07 ! Při tom (nézrovna)málu, co o Bollywoodu vím, se mi okamžitě vyobrazila představa spousty vaty v podobě tanečních a pěveckých čísel (které tam samozřejmě jsou, ale ne tolik a už vůbec nejde o nic nesnesitelného - nuž, asi mne Danny Boyle proškolil dostatečně). Z herců, které neznám, mne zaujal zejména Aamir Khan a to hlavně tím, že vypadal jak mladá verze Toma Hankse. Při samotné projekci mi tak dlouho netrvalo se aklimatizovat, divných či barevných filmů jsem již viděl spousty. Přebarvenost, občasnou kýčovitost a jednoduchou, přesto silně fungující, dějovou linku tak nebyl problém přijmout a plně se naladit na maximální zážitek. Zkrátka AAL IZZ WELL. ___ Něco takového, pocitově emocionálního, místy skvěle komediálního, místy až přepáleného a pak zase dojemného jsem zažil naposledy, když jsem „tenkrát objevil“ Jižní Koreu. 100%. Není to střízlivé, ale momentálnímu zážitku zcela adekvátní. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

AAL IZ WELL! AAL IZ WELL!...... /// Nechápu proč – 3 Idioti. Spíš 3 PŘÁTELÉ (Indové jsou idioti..) a jejich vysokoškolský léta. Indickej Štěpánek se schopnostmi MacGyvera (a jeho přátelé) jsou zajímavým mixem žánrů, ve kterým má ten vtipnej rozhodně převahu. Režisér je frajer, kterej dokáže vystupňovat napětí i v okamžicích ve kterých se nic neděje, ale taky dokáže kočírovat indickou lidovou tvořivost (mnohem lépe než kolega u Robota). Tohle je ovšem KOMEDIE a věřte či ne, je tu tolik filmovejch nápadů, vtipnejch, tragickejch a ,,dojáckejch“ (hmm, to je panečku slovo!) okamžiků, že Amíci by z toho udělali 6 (možná i 5 filmů). Mix žánrů je ovšem podřízenej jedinýmu – příběhu, kterým nám (cizincům) určitě (Indové) chtěli něco říct (nebo aspoň naznačit)….DĚTI BUĎTE SOBĚSTAČNÉ. ÚSPĚCH PAK POBĚŽÍ ZA VÁMI! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Amíci maj Ranga, Indové zas Rancha. Kdo je větší frajer? 2.) Chci recept na omelety s vyrážkou. 3.) Konečně poznám viníka globálního oteplování. 4.) Zjistím, kdy je ten správný okamžik vzít na vagínu vysavač. 5.) Thx za titule ,,Michalosss“ a ,,DJLonely“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Trojka byla moc prima, ale já znám ještě jednu trojka a ta to přebila, nedá se nic dělat. Nicméně ty jejich tanečky jsem si zamilovala, kluci hráli výborně a doplňoval je dokonalý profesor. Pohodová podívaná s úlety náctiletých hezky zpracované, ale přece jen zůstanu u své čtyřky. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Má to svoje kouzlo, o tom žádná. Líbil se mi i styl humoru, inteligentní a nevtíravý. Kluci jsou sympatičtí, Virus pro mě byl naopak na hraně snesitelnosti. Problém je ale v tom, že to bylo tááák strašně dlouhý. A tam, kde jsem se pravděpodobně měla dojímat, jsem se nedojímala. Na druhou stranu musím uznat, že mě tentokrát chytil i hudební doprovod. 3* ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hollywood má Občana Kanea, Bollywood bude mít možná 3 Idioty. Odpudivě sympatický film, který využívá vše, co doposud indická filmařina "vynalezla", ale povyšuje to na vyšší úroveň. Je až nesnesitelně nefér, že tomu nemůžu dát tři hvězdy. Jak já bych to chtěl odsoudit! V několika momentech je film neskutečně trapný a nesnesitelný, v jiných nicméně láme srdce. Je to produkt "jiné" kultury, což nejde přehlížet, a pokoušet se ho hodnotit naším metrem je leda pokrytectví. Nakonec tak idiotům prochází i záchodový taneček a porod vysavačem. Kdo neviděl, nepochopí. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Film mi byl doporučen kamarády se slovy: „Ani jsme netušili, že se v Indii natáčí i takhle dobrý filmy.“ Tak jsem se jim vysmála a šla koukat. Tři hodiny utekly, ani jsem nevěděla jak. Důvody, proč film vidět: ti tři idioti jsou sympatická sebranka, má to aspoň jednu chytlavou píseň, náhoda je skvělá věc a sny se vyplní. Film, který přináší naději = je naivní. No proč na tři hodiny nevypnout? ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Moje první tempa ve vodách indického filmu a hned na mě vyhoukl tenhle žraločí kalibr. Zábavný příběh a trochu jiný filmařský pohled na věc naštěstí přeráží tříhodinovou stopáž, takže vám přijde, že na to čučíte tak hoďku a půl. Fakt stojí za to se na tenhle kus poctivýho filmu podívat. Na svý si přijdou milovníci komedie, dramatu, hudby i ubulených scén. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

3 Idiots je mým prvním indickým filmem a myslím, že jsem si nemohl vybrat lépe. Zpočátku to je takové poťouchlé, přestřelené a hodně barevné. No, když se to vezme kolem a kolem, tak takové to je i uprostřed filmu a na konci… :-) Tento film mě překvapil. Nejen svým posláním, ale i provedením a hlavně kritikou (a docela přesnou) naší společnosti především co se týče povolání, nároků na dnešní mládež… Tenhle film rozhodně má co říct a chápu, když to někdo v té barevnosti, občasné přestřelenosti a utančenosti (je to přeci jen bollywoodský film) přehledné. Nebo se někomu může zdát, že konec je až kýčovitý. To vše beru a opravdu to chápu. Ale i přes tyhle fakta, která si uvědomuju, tomuhle filmu nemůžu dát nižší hodnocení, i kdybych chtěl. Pokud vám nestačí ty důvody, které jsem uvedl v předchozích větách, tak snad jen ještě dodám, že hlavní hrdina je docela super herec, kterého bych chtěl někdy vidět v nějakém možná i americkém filmu (lépe řečeno, přál bych mu to) a že ty necelé tři hodiny, které film má a kterých jsem se fakt bál, mi utekly jako voda. Už se těším na druhou projekci. 100 %. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela zklamání. Na velkém úspěchu 3 Idiots se potvrzuje, že indické publikum je ve vztahu k filmům stále konzervativní a zatímco modernější a progresivnější blockbustery (Kites) odmítá, filmy stylově i obsahově ukotvené v hlavním bollywoodském proudu prvních let nového tisíciletí velebí, byť nejsou filmařsky příliš zajímavé a stále se zuby a nehty drží polokýčovité postrobarevnosti a naivity, která sice v devadesátých letech vydefinovala mediální obraz Bollywoodu, ale v současnosti už si mnoho indických filmařů (naštěstí) uvědomuje, že nastal čas posunout se někam dál. První polovinu filmu táhne neúprosně dolů přílišná přepjatost a hlavně lacinost a otřískanost použitých vtípků (nejde jen o vesmírnou tužku, ale taky třeba o "víte-vy-vůbec-kdo-já-jsem" scénu), což naštěstí vyváží polovina druhá, která je jednodušše, ale o to účinněji, vypointovaná. Jinak jsou 3 Idiots další z řady filmů, jenž se vypořádávají s móresy, které do Indie v časech její prudké modernizace přicházejí z dekadentně-imperialistického Západu. Počítám, že přílišná soutěživost, ambicióznost a kariérní dravost nejsou zrovna jevy, jež by si průměrný náhodný pocestný spojoval s Indií...70% ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Nedovedu si představit film, u kterého hravě vydržíte skoro 3 hodiny a hle je tu... Pozitivní FOREST GUMP po indicku . ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Není zbytí. Před tímhle tříhodinovým usměvavým kýčem o eskapádách třech studentů strojařiny mi nezbývá než pokorně spustit kalhoty a jen ve spodním prádle odříkat Ó císaři, ty veliký, přijmi moji poctu. 3 idioti jsou typicky bollywoodsky pestrobarevným snímkem, kde máte možnost zpívat a tančit, snít, bulet jak želva či upřímně se od srdce smát (to především). A samozřejmě tu nesmí chybět ten správný hnací motor, páni inženýři, a to láska .. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

K tomuhle se snad ani slovy vyjádřit nedokážu. Sice film z Indie, který trvá téměř 3 hodiny. No, ale ono to ani nešlo vtěsnat do kratšího času, aniž by to udrželo své kouzlo. Já žasl nad myšlenkou, nad zpracováním. Rancho velice důvtipně řešil veškeré situace, jeho chování mě zvedalo ze židle (Metafora - u filmu jsem ležel na gauči). Nemám k tomu co vytknout. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem, otitulkovaná byla asi tak třetina dialogů a já vím, o čem to bylo. Tak nevím, čím to. Zda tím, že fakt v indických filmech jsou dialogy nepodstatné, nebo tím, že se má hindština tolik zlepšila. Třetí možnost je, že mluvili hodně anglicky. Každopádně scéna s porodem je slušný "climax" a Aamir Khan vypadá nehorázně mladě. Hrát téměř v pětačtyřiceti studenta, no to už tu jednou bylo v Rang de Basanti. Ale tam už měl po škole a byl v té škole přestárlý flákač a nemohl se odhodlat do života. Teď o pár let později jeho filmový hrdina ještě trochu omládnul... ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Spoiler! Tak já si myslela, že Korea bezpečně vede v počtu sebevražd studentů, kteří pak šeptají různě po školních chodbách a on je to nějaký celoasijský jev. Nicméně, něco tak úžasného jsem opravdu nečekala. Aamir mi dodal naději, že i přes pokročilý věk může vypadat člověk jako praštěný studentík, hurá. A vůbec, těmi dokonalými výrazy ve tváři vlastně hrál i beze slov. A také jsem si uvědomila, že mám i to velké štěstí mít přátele takového ražení. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ja si na tie indické tančeky a muzicírovanie vo filme asi nikdy celkom nezvyknem. Nie je to pre mňa to pravé orechové. Ale uznávam, táto komédia mala niečo do seba, pár scénok sa celkom vydarilo. Len je hrozná škoda, že to bolo tak neskutočne a hlavne zbytočne natiahnuté. Vzhľadom na to, že ma dejová linka tak nebavila ani emocionálne nezasiahla ako napr. P.K. (2014), som sa tu miestami trochu nudil. Lepší priemer. 65/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Forrenst Gump bez moudré lehkosti a Štěpán Šafránek bez inteligentního humoru. Vydržet se ty skoro tři hodiny dají, ale vydržet se dá i bez tohoto filmu a mnohem lépe než s ním. ()

Reklama

Reklama