Reklama

Reklama

Skhizein

Krátkometrážní / Animovaný / Drama
Francie, 2008, 13 min

Obsahy(1)

Viete ako dokáže zmeniť život na Zemi pád 150-tonového meteoritu? O tomto sa presvedčí hrdina tohto animovaného filme, keď sa mu všetko vymkne spod kontroly o 91 centimetrov. Takže ak chce napríklad otvoriť dvere, musí stáť od nich o 91 cm ďalej. A predstavte si také šoférovanie auta, keď sedíte mimo neho a riadite ho doslova sediac vo vzduchu... a tak to je so všetkým. Ako sa teraz z takejto prekérnej situácie dostať? (T2)

(více)

Recenze (58)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se opět objevil kraťas, kterému mohu s klidným svědomím udělit plné hodnocení. Skhizein má originální nápad, je místy úsměvný až humorný, ale zároveň je to i jedna velká deprese v boji proti osudu. V tomto případě se jedná o zasažení meteoritem, nikoliv asteroidem, jak již naznačil náš hlavní hrdina, neboť v tom je značný rozdíl! Líbilo se mi i provedení, tedy animace, která má sice jednoduchý, ale o to více zajímavý styl . Psycholog je správně psycho a to, jak Henry přizpůsobí svůj život/byt po meteoritické události, je dovedeno k dokonalosti. Snímek se objevil i na Bradford Animation Festival 2008 v UK, kde získal i zasloužené ocenění. (10/10) ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších krátkometrážnych animovaných filmov, aké som kedy videl. Snúbi v sebe nesmiernu originalitu ako obrazovú, tak aj dejovú, ktorá drží diváka v neustálom napätí a zvedavosti, so snovou „francúzskou“ atmosférou a ťaživou pointou. Nepamätám si vizuálne ani pocitovo lepšie vystihnutú mentálnu chorobu. (10/10) ()

Reklama

Oyer 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní cca 13 minutový animovaný snímek s poměrně zajímavou zápletkou. Do chlapce narazí meteorit a vše se mu posune o 91 cm, vše co dělá, musí tvořit o 91 cm od skutečného místa. Chlapec vyhledává znovu místo, kam dopadne další meteorit, aby se vše vrátilo do normálu, ale po dalším zásahu jej to posune navíc ještě o pár cm níž. Vše co tak činí, vypadá komicky (řízení automobilu, jízda výtahem...), i když jeho samotného to dosti zraňuje. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Kraťas, ze kterého originalita přímo září! Skvělý nápad koncepce těch 91 centimetrů. Obzvlášť povedené jsou ty části z běžného života, kde si pohráli i s geometrií (pokud to tak můžu nazvat) a dali si práci s překreslením předmětů. Avšak zpracování tohoto kraťasu po grafické stránce, byť je také nevšední, mne moc nenadchlo. Proto nižší hodnocení. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

[kráťas] Žít normální život. Dokud nám ho něco nezmění. Cvak. A realita škobrtne kousek od nás. Snažit se jí znovu uchopit znamená jednat podle nově nastavených pravidel. Tato pravidla jsou ale posunuta přesně o 91 cm na sever od normálu. ,, Takže tu v podstatě nevznikly žádné škody, mám pravdu? '' ,, Nevznikly škody? Jak to myslíte? '' Je cesty zpět. Ale těžko se na ní bez pomoci dostat. Mužete se snažit sebevíc. Nikdy ale nevíte zda řešení, které volíte, neoddálí bod reality o další kousek. O kousek 91 centimetrů do hloubky. A nebo tam, odkud už opravdu cesty zpět není. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama