Reklama

Reklama

Skhizein

Krátkometrážní / Animovaný / Drama
Francie, 2008, 13 min

Obsahy(1)

Viete ako dokáže zmeniť život na Zemi pád 150-tonového meteoritu? O tomto sa presvedčí hrdina tohto animovaného filme, keď sa mu všetko vymkne spod kontroly o 91 centimetrov. Takže ak chce napríklad otvoriť dvere, musí stáť od nich o 91 cm ďalej. A predstavte si také šoférovanie auta, keď sedíte mimo neho a riadite ho doslova sediac vo vzduchu... a tak to je so všetkým. Ako sa teraz z takejto prekérnej situácie dostať? (T2)

(více)

Recenze (58)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý psychedelický snímek o muži, který po zásahu meteoritu zjistí, že se posunul od své fyzické podstaty a musí si zvykat na život, kde všechny předměty leží ve vzdálenosti 91 cm. Bizarní kousek s černým humorem a hořkým poznáním, že hlavní hrdina čelí počínající nervové chorobě. Celkový dojem: 80 %. ()

Ruadek 

všechny recenze uživatele

Naprosto výborné ztvárnění velmi svérázného nápadu, o " meteorickém efektu " , co posune " lidské bytí " mimo své tělo o 91 cm. Ač zcela digitální, věrohodně živé, výtvarně mimo veškerou produkci animáků dneška ( Pixar, Dreamworks... ) . Kraťas s výborným nápadem, co vystačí dokonale zabavit přesně na svých 13 minut. ()

Reklama

redwik 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa to má trošku nedomyslený koniec, ale inak je to veľmi zaujímavý nápad, celkom by ma zaujímalo nejaké celovečerné prevedenie. Verím tomu, že by mohlo nastať zopár nepríjemností, najmä na verejných toaletách. Pekné spracovanie, zaujímavá animácia, netradičná téma, no celkovo ma to nevzalo asi až tak, ako ostatných. ()

Rufete 

všechny recenze uživatele

"91 centimetrů... Jsem přesně 91 centimetrů od sebe..." Která geniální hlava tohle vymyslela? Lepší filmový nápad jsem v životě neviděl! A z tohoto by byl upřímně náramný film, kdyby se doladily jisté detaily. Tento příběh o chudákovi Henrym, který se nemůže vypořádat se svým "postižením", mě zcela zasáhl a po celou dobu jsem nedokázal slovy vyjádřit, jak velký dojem na mě udělal. Je to dokonalé, já bych sice tu část s psychologem vynechal a raději se zaměřil víc na rozvinutí příběhu, nicméně taky to mělo něco do sebe. Tohoto téměř depresivního snímku si hodně vážím a budu doufat, že se nějaký odvážný režisér pokusí ve stejném duchu jako Jérémy Clapin natočit celovečerní film. Byla by to fantastická záležitost. Konec měl v sobě skvělý skrytý význam, dokonale mě odzbrojil. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

[kráťas] Žít normální život. Dokud nám ho něco nezmění. Cvak. A realita škobrtne kousek od nás. Snažit se jí znovu uchopit znamená jednat podle nově nastavených pravidel. Tato pravidla jsou ale posunuta přesně o 91 cm na sever od normálu. ,, Takže tu v podstatě nevznikly žádné škody, mám pravdu? '' ,, Nevznikly škody? Jak to myslíte? '' Je cesty zpět. Ale těžko se na ní bez pomoci dostat. Mužete se snažit sebevíc. Nikdy ale nevíte zda řešení, které volíte, neoddálí bod reality o další kousek. O kousek 91 centimetrů do hloubky. A nebo tam, odkud už opravdu cesty zpět není. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama