Reklama

Reklama

Skhizein

Krátkometrážní / Animovaný / Drama
Francie, 2008, 13 min

Obsahy(1)

Viete ako dokáže zmeniť život na Zemi pád 150-tonového meteoritu? O tomto sa presvedčí hrdina tohto animovaného filme, keď sa mu všetko vymkne spod kontroly o 91 centimetrov. Takže ak chce napríklad otvoriť dvere, musí stáť od nich o 91 cm ďalej. A predstavte si také šoférovanie auta, keď sedíte mimo neho a riadite ho doslova sediac vo vzduchu... a tak to je so všetkým. Ako sa teraz z takejto prekérnej situácie dostať? (T2)

(více)

Recenze (58)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se opět objevil kraťas, kterému mohu s klidným svědomím udělit plné hodnocení. Skhizein má originální nápad, je místy úsměvný až humorný, ale zároveň je to i jedna velká deprese v boji proti osudu. V tomto případě se jedná o zasažení meteoritem, nikoliv asteroidem, jak již naznačil náš hlavní hrdina, neboť v tom je značný rozdíl! Líbilo se mi i provedení, tedy animace, která má sice jednoduchý, ale o to více zajímavý styl . Psycholog je správně psycho a to, jak Henry přizpůsobí svůj život/byt po meteoritické události, je dovedeno k dokonalosti. Snímek se objevil i na Bradford Animation Festival 2008 v UK, kde získal i zasloužené ocenění. (10/10) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a originální příběh, načrtnutý bezesporu jinak, než ostatní kreslené kraťasy mi ale svým příběhem trošičku nešel do hlavy. Ale s tou hudbou to i tak bylo dost silné. --- 75 % --- ()

T2 

všechny recenze uživatele

Veľmi dômyselné animované dielko, šikovnosť a tematickosť nepozná niekedy hranice. /videl v kine: 70%/ (videl na festivale Art Film Fest 2009) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem přesně 91 centimetrů od sebe samotného." To je ale pech. To kdyby mně spadl stopadesátitunový meteorit na hlavu, tak by to jednoho z nás zcela jistě bolelo, ale určitě bych se přitom v prostoru neposunul ani o milimetr. To Henry na to ale evidentně nemá, takže musí ležet mimo postel, řídit auto zvenku a močit do záchodové mísy s náležitým odstupem. Já se přitom celkem bavil, protože nápad je to skvělý, ale animace se mi nelíbila a k mé cestě do blázince chyběly tak maximálně další dvě minuty stopáže. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky i technicky výtečná věc, která je pravděpodobně ještě mnohem rafinovanější, než na první pohled vypadá, doteď mi mnoho uniká. Pro zatím 4 hvězdy, tohle chce vidět ještě jednou... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý psychedelický snímek o muži, který po zásahu meteoritu zjistí, že se posunul od své fyzické podstaty a musí si zvykat na život, kde všechny předměty leží ve vzdálenosti 91 cm. Bizarní kousek s černým humorem a hořkým poznáním, že hlavní hrdina čelí počínající nervové chorobě. Celkový dojem: 80 %. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Originalita nad originalitu. V nápadu, zpracování i osobité animaci. Promyšlené, nápadité a svým způsobem tak skutečné a uvěřitelné, až jsem přemýšlela, co kdyby se něco takového někomu přihodilo... ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

[kráťas] Žít normální život. Dokud nám ho něco nezmění. Cvak. A realita škobrtne kousek od nás. Snažit se jí znovu uchopit znamená jednat podle nově nastavených pravidel. Tato pravidla jsou ale posunuta přesně o 91 cm na sever od normálu. ,, Takže tu v podstatě nevznikly žádné škody, mám pravdu? '' ,, Nevznikly škody? Jak to myslíte? '' Je cesty zpět. Ale těžko se na ní bez pomoci dostat. Mužete se snažit sebevíc. Nikdy ale nevíte zda řešení, které volíte, neoddálí bod reality o další kousek. O kousek 91 centimetrů do hloubky. A nebo tam, odkud už opravdu cesty zpět není. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

nemohu než opakovat, že jde o silný, originální příběh se skvělou úvodní a závěrečnou hudbou, bohužel jsem se po celou dobu nepřenesl přes nehezkou animaci postav... ale za ten nápad prostě nemůžu dát míň než 90%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tohle vpravdě geniální dílko mi zcela objasnilo, co znamená být bez sebe. A také jsem ráda, že už vím, že mezi meteoritem a asteroidem je setsakra rozdíl. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Velmi silný a smutný příběh, avšak tu hlubokou myšlenku podle mě nepochopí každý (i mě to dalo zabrat). Opravdu to není o meteoritu a o tom, že se posunete o 91 centimetrů. Je to o psychice a o narušeném člověku, který vnímá realitu jinak, než doopravdy je. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

krátkometrážní bomba s excelentním nápadem, lehce depresivní atmosférou a krásnou jednoduchou animací.. ta originalita z toho cáká na všechny strany.. ()

Reklama

Reklama