Reklama

Reklama

Rok 1945. V Norsku v okolí Oksfjordu trvá už několik let německá okupace. Obyvatelé, kteří jsou nacisty mučeni, se rozhodnou s nimi krvavě vypořádat. Vyzbrojeni takzvaně co dům dal, vyrazí na Němce. Jedině skupince pod vedením poručíka Herzoga se podaří utéct do hor, kde je však přemůže krutý mráz. O mnoho let později se na toto stejné místo dostaví skupinka osmi studentů medicíny… (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (688)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ach jo... Norský horror se zombie nacisty. Mohla to být tak úžasná a krvavá parodie/slash. Ale ono ne, musíme si odtrpět kecy o tom, kdo se s kým spáruje, potkat toho divnýho chlapíka, který partu varuje před zlem, nezáživný sex a následnou krvavou lázeň. A ani jedno z toho není podáno s nadsázkou, nebo režisér není tak dobrý, abychom tu nadsázku poznali. Když už se ale masakr strhne, milovníci useknutých končetin a vyhřeznutých organů si přijdou na své. Nic zajímavého kromě originu zombic na tomhle filmu ale není. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

I told you we should go to beach. Evil Dead II? Jedná se o hodnocení s minimální znalostí norštiny, rozumněl jsem zhruba 30% mluveného slova (ale snad všechny pro děj důležité aspekty stejně obsahuje už trailer), a dodatečným amtérským překladem jednoho portugalce, co se věnuje norštině terpve třetím rokem. Nicméně i přes tenhle handycap můžu říct, že se povedlo. Wirkola prostě drtí lavinami laciné béčkové zábavy á la Evil Dead a Braindead, vypiplanými ohnilými zombie nácky, několika vydařenými odkazy a hordou kvalitních gore efektů. Stranou nezůstane ani motorová pila a v závěru dojde i na srp a kladivo. Největším kladem Dod Sno ale zůstává, že většina útoků nazimbivců se odehrává za deního světla. Norsko letos válí a s přehledem strká do kapsy veškerou (ne)únavnou americkou produkci. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Co se zábavnosti týče, dvojce se to ani zdaleka nepřibližuje. Proto, když jsem tenkrát na ČSFD porovnával hodnocení obou filmů, tento jsem neměl ani v plánu. Nicméně vzhledem k velkému úspěchu druhého dílu, jenž jsem si prakticky ihned oblíbil, jsem nakonec podstoupil i počátek. Již mé prvotní dojmy potvrdily, že to nebude stejné. Zde se jedná spíše o horor se zombie tématikou, než o komedii. A to v několika momentech i docela strašidelný horor. Vyskytují se zde i odlehčené, humornější scény, ale ze začátku spíše sporadicky. Většina filmu se odehraje ve vší vážnosti a já si tu krvavou řez vážně užíval. Mé dojmy pokazilo až bláznivé finále. Tam se všechno zvrtne a dílo nabírá úplně jiný směr. Parodie tohoto typu na mne tentokrát nezapůsobila, přičemž mne asi nejvíce namíchla scéna ke konci. V ní vlastně pouhá dvojice neschopných troubů vyřídí celou armádu, i když měli do teď nesmírné problémy s jednotlivci. Uznávám, že to bylo i tak celkem humorné, ale když to porovnám s podobnými kousky, je to spíše průměrné. Zůstávám proto u tří hvězd. 60% PS: Ve filmu byla porušena snad všechna nepsaná hororová pravidla, není divu že nikdo nevyvázne živý. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku to je naprosto tuctova nicim zajimava beckova vyvrazdovacka, s nejohranejsim pribehem, jakej si lze predstavit, totiz parta studentu v opusteny chate v lesich. Da to sice lehce vzpomenout na Evil dead, ale kvalitativne to je nekde uplne jinde. Jiste, ma to jakous takous atmosferu, ale jelikoz je vse ve tme, clovek z toho nic nema, navic film pusobi drobet lacinym dojmem. Jenze pak prijde zaverecna pulhodinka, kdy uz se dej odehrava za plnyho svetla, na scenu pribehne banda nacistickejch zombiku a particka se rozhodne nedat svy streva zadarmo. A to je fakt naklad, krvavy jak prase, vsechno se tam rozstrikava a vsude litaj vnitrnosti, ale neni nouze ani o nejakej ten vtipnej moment a hlasku. Navic zombici vypadaj moc pekne. A to je vlastne vsechno, hodinku jsem to pretrpel a pak si perfektne uzil brutalni finis. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kráľom zombie horroru je americký režisér George Andrew Romero. On je zárukou kvality. Občas sa však i iným tvorcom podarí zabodovať v tomto horrorovom subžánri. Nedávno ma napríklad velice potešili nórski filmári, keď natočili výborný snímok "Mŕtvy sneh". Víkendový výlet partie mladých ľudí na odľahlú horskú chatu sa zmení na boj o holý život. Zaútočia na nich oživlé mŕtvoly. Hustá atmosféra, nádherná zasnežená príroda, zaujímavý príbeh, nadupaný soundtrack, krv, gore a hlavne hnusní fašistickí zombie vojáci. Nazi zombie! Wehrmacht living dead! Sieg hail zombie! **** ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Režisér filmu, Tommy Wirkola, si ve filmu zahrál malou roli. Jednu ze zombie. (ČSFD)
  • „Pre mňa existujú dva typy zombie filmov. Staromódne, kde sú zobmie vytvorení z kliatby, a nové, kde vznikli kvôli vírusom a moru," povedal Tommy Wirkola. (Greenpeacak)
  • Místo opravdových mincí (pokladu) byly použity čokoládové mince. (AngelusCZ)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

11.09.2010

Jeremy Renner teď bude hrát ve všem. Ve čtvrté Mission: Impossible, v dobovém thrilleru The Raven, v komiksových The Avengers i v dramatu Paula Thomase Andersona The Master. A to zdaleka není všechno… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama