Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Člověka často dělí od smrti vlastní rozhodnutí. Záleží na vás, zda se rozhodnete na poslední chvíli podat ruku nešťastníkovi, jenž visí na lámajícím se útesu… a zřítit se s ním. Kazuki Mutou při pohledu na obrovského démona útočícího na zdánlivě nevinnou dívku neváhá ani vteřinu. Jak jen mohl vědět, že se jedná o alchyemistickou válečnici Tokiko? A tak Kazuki okamžitě umírá, když je jeho srdce probodnuto alchymystickým démonem, takzvaným Homunculusem. Válečnice Tokiko, zaujatá jeho rozhodností, přemůže démona, který se dá na útěk. Poté pozdvihne Kakugane, tajemný alchymistický výtvor, jenž stimuluje lidské instinkty a pozdvihuje bojového ducha a vloží ho na místo Kazukiho srdce… Kazuki ožívá a probouzí se do nového života, plného nových přátel, ale i nepřátel. Do života dobrodružství, které ovlivní celý svět. (Morlang)

(více)

Recenze (4)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Možná stačí výkřiky do tmy: "Vypadá to jako parodie, ale bohužel to tvůrci mysleli vážně", "Drama od začátku až do konce", "Z toho hudebního doprovodu asi neusnu". Dobře, ani jeden výkřik není pravdivý (tedy až na ten první, takový pocit se mě držel asi čtvrtinu seriálu). Chtěla jsem to mít, co nejdřív za sebou, protože to byla nuda. Možná to byla nuda, protože jsem tohle všechno už viděla všemožných šónen anime. Je to vlastně velmi postmoderní dílo - persifláže je to použito až až. Co oceňuji, je polibek na komíně :-) Ale tím s oceněním končím a nic jiného mě nenapadá, asi protože jsem si vzpomněla na WTF postavu Motýlí masky. Proč tam byly pořád záběry na jeho rozkrok? Není to špatné anime, má spousty much, ale pro začátečníka je vhodné a pro odkojeného otaku může být dobrou hádankou, kde už jen tohle viděl... :-) lepší 2* ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Měla jsem velké nutkání porušit svou přísahu, že nebudu dropovat anime, prostě uvidím do konce. Ale sakra, tenhle výplach všech možných shounenů byl fakt síla. 26 dílů a každý z nich dlouhých 24-25 minut... Nieeee. Ušetřete mě trápení. Příště kouknu na hodnocení i zde a zvážím, zda má smysl ničit si nervy jen kvůli challenge. Slabé 2,5/10 ()

K.a.r.i.n 

všechny recenze uživatele

Obyčejný kluk ze střední se náhodou zaplete do jedné bitky, kdy je zabit a místo srdce dostane Kakugane, což je jakýsi tajemný výrobek vytvořený pomocí mocné Alchymie. Díky Kakugane dokáže alchymii ovládat a po boku válečnice Tokiko, která touhle silou disponuje taky, bojuje proti zlovolným homunculům a zachraňuje svět. Do toho se zamíchá Pluk alchymistů a tajemný záporák Victor... Taky vám to přijde jak laciná splácanina FMA a Naruta? Hlavní hrdina Kazuki mi byl navíc nesympatický už po několika dílech (naprosto jsem nechápala cože to na něm ta Tokiko vlastně vidí), a Kazukiho sestrička mě doháněla k šílenství prakticky od první chvíle, kdy se tam objevila. Jediní, s kým se dalo aspoň trochu sympatizovat, byli Gouta a generál Shousei. SPOILER: Scéna, kdy se Kazuki promění a pak k němu přiběhne Tokiko, obejme ho, on se zarazí a zas se vrátí do lidský podoby... jsem jediná, kdo si vybavil Sasukeho a Sakuru? KONEC SPOILERU. Ale když to vezmu kolem a kolem, myslím, že ty 2* můžu s klidem dát. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem čekal nějak hovadinu, ale celkem mě to v určitých ohledech překvapilo. I když je tu spousta různých témat, které člověk vidí v jiných anime, tak zde jsou alespoň zpracovány tou příjemnou cestou. Vtipná stránka není hnána do extrémů (až na pár výjimek), romantika není neustále prodlužovaná, kdy ve většině anime není ukončena nebo jednotlivý páry jsou mezi sebou za každých okolností rozpačití (červení až na zadku) a k ničemu se neodváží. Dále také hlavní hrdina není nějaká bábovka s nedostatkem sebevědomím nebo jalovým (naivním) chováním. Příběhově to není úplná nuda, ale stejnak by se to dalo zpracovat lépe - i když v tomhle oboru (alchymie) se nedá udělat dobré provedení. Takovou zásadní myšlenkou je asi to, že nic není jen černé nebo bílé. Animace i hudební stránka je průměrná. Tohle anime neurazí, ale také nijak extra neohromí. ()

Reklama

Reklama