Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý federální vězeň přijíždí po dvaceti letech do svého rodného města jako změněný člověk. Ujímá se malého kostela, aby v něm začal svou službu jako pastor. V drsném černošském prostředí se snaží svým svědectvím lidem ukázat na jiný život než žijí doposud. V těžkých situacích důvěřuje Bohu a uznává, že on sám lidi změnit nemůže, ale změnit je dokáže jenom Kristus. (yakoob)

(více)

Recenze (11)

Xmarc 

všechny recenze uživatele

Film o vrahovi, kterého v kriminále osvítilo a dal se na víru v Boha. A nejen to, dokonce se rozhodl, že ji bude šířit v jemu známém prostředí plném drogových dealerů, pasáků a jiných grázlů. Toho pánbíčkování tam je tedy až dost, ale kupodivu to působí vcelku přirozeně a celý film docela dobře odsýpá a dobře se na to koukalo. Až tedy na pár scén, kterými to zbytečně pokazili, za ty hvězda dolů. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Silne kresťanský film z černošskej štvrte. Preto tento lacnejší formát nedocení každý správne. Príbeh o zmene v živote, ktorú dokáže podstúpiť aj ťažký kriminálnik. Obávam sa, že takých je drvivá menšina. Ona sa to síce volá, že nápravnovýchovný ústav, ale v skutočnosti je to homosexuálna prcárna. A tam sa ťažko mení život k lepšiemu. ()

Reklama

swn 

všechny recenze uživatele

Pomerne dobrý kresťanský film – pastor, bývalý vrah, sa vo väzení skutočne obrátil k Bohu a znovuzrodil sa. Rozhodol sa hlásať evanjelium na ulici v problematickej štvrti. Je trochu náboženský (Boh neprebýva v chrámoch učinených ľudskou rukou) a žiadna budova nie je dom Boží, ale službu Bohu berie naozaj poctivo. Káže na ulici, tak ako kresťan kázať má. Onedlho získa prvého učeníka, bývalého dealera drog, obyčajného chalana z predmestia, ktorý sa skutočne obráti k Ježišovi. Zo „starého“ života mu však ostane dlh, ktorý musí splatiť miestnemu mafiánskemu bossovi. Pastor ho u seba skryje. Filmom podprahovo zaznieva posolstvo proti televíznym kazateľom evanjelia, čo si myslím nie je dobré. Väčšina televíznych kazateľov alebo kazateľov veľkých zborov je morálne v poriadku a veľmi dobre vie, čo je to viesť aj skutočný zbor a viesť zbožný a morálny život. V tomto filme je však vykreslený pastor veľkého zboru ako morálne padnutý a nečestný človek, čo vrhá zlé svetlo na všetkých pastorov väčších zborov, čo nepokladám za správne. Aj keď na konci je TV kazateľ vykreslený dobre, už to jeho reputáciu vo filme nezachráni. Príbeh končí smutnou aj radostnou udalosťou, jeden človek umiera a druhý, ten najhorší, sa obráti. V modlitbe odovzdania sa nezaznie celé evanjelium tak ako má (pokánie - odvrátenie sa od hriechov a viera v smrť a vstanie z mŕtvych Ježiša Krista vyslovená nahlas), čo tiež kresťana môže zaraziť. Záver filmu si môžeme domyslieť - zloduch sa obráti, prizná sa polícii a ide na pár rokov do basy. Pastor káže a jeho zbor sa rozrastá. ()

jafuska odpad!

všechny recenze uživatele

tento film je celý o víře, fajn, vcelku proti ní nic nemám, ale musí se neustále za každou větou zmínit slovo Bůh? to nejde jinak natočit? Nevadí mi že je to z černošské čtvrti, ale děj se nikam neposunuje, jen jak je Bůh dobrý a ze je hodně málo, abych se podívala do konce, kdo v něj věří at se podívá, ale já osobně si jdu najít jiný film, a nemyslím si, že víra uzdraví člověka a změní ho v lepšího člověka, musí sám člověk chtít- ()

Aslan 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ho hovorí o zmene: „ Zmene srdca, zmene myslenia a zmene života.“ Ale čo, alebo kto dokáže pomôcť človeku vyjsť zo svojho egocentrického života, podnapitého hedonizmom a nihilizmom dnešnej doby? Jedna odpoveď, je ale nie každý je schopný prijať ju. Nie každý chce prísť o svoje vzdušné zámky, ktorý sa drží zubami nechtami... Ale iba v jednom mene máme záchranu od nás samých. A to meno je Ježiš.... Každý sa s ním môže stretnúť, a potom bude aj On : „ zachránený Bohom“. Solídna 4*. Jednu dávam dole za niektoré scény, ktoré boli urobené veľmi, veľmi idealisticky ... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama