Reklama

Reklama

Síla lásky

  • Velká Británie Creation
Trailer

VOD (1)

Anglický přírodovědec Charles Darwin se snaží najít rovnováhu mezi svými revolučními teoriemi o evoluci a vztahem ke své zbožné manželce, jejíž víra je v rozporu s jeho prací. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Tento film není ani tak o výkonech herců, jako o vynikajícím tématu. Doba, kdy pronikaly vědecké názory do obecného vědomí lidu, ale hlavně do vědeckého konsorcia byla velmi složitá, protože převládala náboženská teorie o vývoji druhů a tento názor porazit, nebylo jednoduché. Charles Darwin byl sice houževnatý, ale též psychický velmi labilní, takže smrt jeho milované dcery jej srazila na kolena. Síla velké lásky jeho ženy jej však podržela "nad vodou". Doporučuji pro "náročné diváky". ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Poutavý film o vzniku teorie, která ovlivnila celou moderní společnost, triumfuje Paulem Bettanym. Ten v hlavní roli profesora Darwina sužovaného smrtí malé dcerky podává strhující herecký výkon. Sekunduje mu při tom skutečná manželka Jennifer Connelly. Tragické životopisné drama navíc ukazuje výplody Darwinovy chorobné mysli skoro ve stylu mysteriózního thrilleru. ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Zivotopisne filmy si vetsinou dovoluji nenapadite zpracovani, protoze zivot predstavovaneho je sam o sobe plny silnych momentu. Je to podle a Creation neni vyjimka. Bez ucasti Paula Bettanyho by snimek nenabizel nic nez remeslne slusne zvladnute drama. Jenze Bettanyho film ma a on svym talentem "ozivuje" kazdou vterinu filmu a vnitrni boj Darwina se sebou samym dela maximalne atraktivni. Urcite plus je i strih, ktery strida dve casove linie a maskuje tak castecnou nedejovost. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Charles Darwin je nám prezentovaný ako citlivý muž, milujúci svoje deti a manželku. Je to práve láska k rodine a nevysporiadanie sa so smrťou dcéry sú hnacím motorom k najslávnejšej teórii akú zrejme ľudstvo pozná. Film má za to poukázať práve na rodinné zázemie a teória je prezentovaná v nekonečných rozhovoroch s deťmi. Keďže manželka stále vyznáva náboženskú dogmu, sú to práve deti, ktoré pomáhajú Darwinovi byť osvietenejším. Práve tento fakt je vo filme silný a aj divák, ktorý by si myslel, že ho nekonečné teórie o pôvode druhov nebudú baviť, bude milo prekvapený. Creation je predovšetkým rodinná dráma a veľmi dobre réžijne zvládnutá. Zásluhu na tom majú hlavní predstavitelia a v neposlednom rade hudba Christophera Younga. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pro lidstvo zlomový příběh Charlese Darwina, který mohl být natočen určitě lépe anebo s důrazem na jiné okolnosti. Zde se jedná ve velké míře spíše než o okolnosti vedoucí k sepsání knihy „O původu druhů“ o dilema člověka, který ví, že zveřejněním svých myšlenek a závěrů nezvratně nabourá a rozvrátí společenský řád. Jen si představte, jaká muka musel Darwin prožívat, když věděl, že za své dílo bude muset nést nekonečnou odpovědnost. Když navíc v tomto kontextu vezmeme v úvahu několikasetnásobně menší váhu kontroverzních názorů některých lidí dnešní doby. V tomto ohledu byl film velice dobrý. Já jsem spíš ale očekával určitou biografii. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama