Reklama

Reklama

Moon

  • Velká Británie Moon
Trailer

To nejtěžší, co tě může potkat 250 000 mil od domova, jsi ty sám. Astronaut Sam Bell (Sam Rockwell) je jediným zaměstnancem pobývajícím na měsíční základně firmy Lunar Industries, se kterou uzavřel tříletou smlouvu. Jeho úkolem je kontrolovat jinak plně zautomatizovanou těžbu vzácného plynu Helium-3, který je na Zemi používán jako palivo. Spojení mezi základnou a Zemí není kvůli pravidelným poruchám téměř možné, a tak je Samovým jediným společníkem a zároveň pomocníkem inteligentní počítač Gerty (jeho hlas namluvil Kevin Spacey). Po téměř třech letech v izolaci si Sam nepřeje nic jiného, než být zpátky na Zemi se svou ženou a malou dcerou, která se narodila těsně před jeho odjezdem. Do návratu na Zemi mu naštěstí zbývají už pouhé dva týdny. Samův zdravotní stav se ale začíná zhoršovat. Bolesti hlavy a halucinace, kterými trpí, způsobí při rutinní prohlídce jednoho z těžebních strojů téměř fatální nehodu, při které je Sam zraněn. Následně překvapivě zjišťuje, že na Měsíci není sám a co víc, že jeho svět možná zdaleka není takovým, jak se zdál být… (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

marlboro

marlboro (hodnocení, recenze)

Hrozná slátanina, nápad dobrý, dalo se z toho vytáhnout mnohem víc, mnohem.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

S "papundeklovým sci-fi" taky nesouhlasím. K tomu to má hodně daleko. Základna byla dost chudá, jen pár místností a bylo vidět a pak už jen exteriéry.

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Skvělé sci-fi které od kterého jsem z prvu nic moc nečekal ovšem změnilo se to hlavně již v momentu kdy Gerty řekne Samovi že je opravdu klon a jak to na té stanici vlastně chodí s těmi klony po tomhle jsem začal tenhle film asi teprve vnímát a více a více se do něj dostávat mimochodem tohle byla taky první scéna která mě velice dojmula a hnula se mnou ve filmu potom také (a dokonce ještě více než předtím) jak se snaží Sam (ten starší) zavolat své ženě a zvedne to jeho dcera která mu oznámí že je již několik let po smrti a když se chce a začne se vyptávat dcery na to jak maminka zemřela tak dcera volá svého otce o to co má říct a  právě v ten moment kdy dojde na emoce musím říct že mi ukápla slza a prožíval jsem to ze samem prostě mě to vzalo a po zbytek těch asi zbývajících 30 minut filmu jsem to začal opravdu prožívat a přemýšlet nad tím hluboce a nakonec čekal jak to skončí konec sice byl otevřený a tím pádem možná né úplně nejlepší (i když asi je dobře že to skončilo takhle at si může člověk domýšlet po svém co se asi mohlo dít potom) ale i tak se mi Moon líbil a je to úžasnej film na kterej se mile rád podívám někdy znovu.

Uživatel BloodyBeast smazal svůj příspěvek.

Uživatel BloodyBeast smazal svůj příspěvek.

Uživatel coinneach smazal svůj příspěvek.

chelsea17

chelsea17 (hodnocení, recenze)

erased:  Třeba by to fungovalo, ale proč dělat u každýho druhýho filmu pokračování? 

erased

erased (hodnocení, recenze)

a tak určitě by i s eventuelními dalšími díly fungoval Moon i sám o sobě ale sci-fi není nikdy dost. a už vůbec ne těch, kterým nechybí hloubka 

chelsea17

chelsea17 (hodnocení, recenze)

Já ani nevidím důvod, proč by pokračování mělo být. Vždyt by to ztratilo ten efekt, kdy se film odehrává na měsíci a ne někdy řešit etiku klonování, soudy na zemi. Kdoví jak byto vypadalo neboco se stalo. Pro mě to skončilo celkem hezky.

CharlesBass

CharlesBass (hodnocení, recenze)

Spoiler: Film se mi moc líbí, opravdu hluboká myšlenka, co se týče klonování. Níže v diskuzi se probírá "implantovaná touha", nebo touhy na návrat domů, podotkl bych jen, že tu má člověk vrozenou. A to, podle mě i klon(ač o tom neví), který žije nepochopitelně sám na syntetické základně na odvrácené straně Měsíce, bez přímého spojení (i s falešným) domovem, naopak, ta touha by mohla být i mnohem silnější - a na tom mohla společnost slavit úspěch v efektivitě využití klonu. Jde v neposlední řadě i o zneužití originálu, který mohl, ale nemusel těmi zkušenostmi projít, mohl být zneužit už při výcviku a výběru vhodného "dárce genomu"... No a k životnosti klonu, možná je snížená, nebo opravdu ovlivněná zářením, to těžko posoudit. Každopádně je to skoro okrajový aspekt ... 5* Stojí to za to ;-)

BoncheR

BoncheR (hodnocení, recenze)

Hrôza a děs. Neviem, či som príliš obmedzený aby som to pochopil, ale toto ma neuskutočne vyviedlo z rovnováhy, 

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Struhy: sakra, nj, nějak mi to nedocvaklo :)) Nicméně, to nic nemění na tom, že je to nádherný soundtrack

Struhy

Struhy (hodnocení, recenze)

TheDarkKnig: Nechci bejt šťouravej, ale Mansell nesložil soundtrack pro Sunshine. To byli Underworld a John Murphy. Jinak Fontánu též doporučuju ;)

D.Snake

D.Snake (hodnocení, recenze)

Přesně tak, Mansell je většinou zárukou kvality. Podobné motivy jak v Moonu se dají při troše hledání najít např. i v jeho skladbách ke hře Mass Effect 3.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

chelsea17: Tak rozhodně doporučuji zůstat u Mansella a pokračovat k Fontáně a Sunshine, nejenom výborné filmy, ale díky němu i s dokonalými soundtracky. Ten k fontáně je v mé TOPce na velmi vysokém místě a Sunshine taky vyčnívá nad mnohé jiné

Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

packa: Otázkou spíš je, jestli by Depp dokázal Sama Bela tak dobře jako Rockwell a jestli by si pak Duncan Jones tímhle filmem udělal jméno jako nadějnej talentovanej režisér. A superherci jako Depp nejsou zachránci nízkorozpočtovejch filmů. Spousta z nich v nich hraje, ale nechtěl za ně prachy, který tvůrci nemaj a dělaj to spíš proto, že je to baví a vydělali si dost na to, aby si mohli zahrát v nízkorozpočťáku, kde maj obyčejně větší svobodu projevu a kde můžou naplno rozvinout svůj hereckej talent. Možná se budeš divit, ale nebejvaj to kasovní trháky, protože často nejsou tak divácky vděčný, vyžadujou a zapojení toho na hlavě a nejsou moc propagovaný, protože na to nejsou peníze.

packa

packa (hodnocení, recenze)

vBaker: Kdyby ve filmu hrál Johnny Depp, měl by rozpočet tak 105 mega. Na druhou stranu, tržby by nebyly 7 mega, ale tak 507, takže by se Johnny bohatě zaplatil :-)

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

Rozpočet jen 5M dolarů? Neuvěřitelné. Ta vizuální stránka byla dost dobrá.

amonnn

amonnn (hodnocení, recenze)

VELMI DOBRÉ SCIFI. DOBRÝ FILM SE POZNÁ TAK ŽE VE VÁS NĚCO ZANECHÁ. KDYŽ SI NA NĚJ VZPOMENETE TŘEBA NA DRUHÝ DEN A PŘEMÝŠLÍTE TŘEBA O POSTAVÁCH NEBO DĚJI,TAK TO STÁLO ZA TO. :)))

Habansz

Habansz (hodnocení, recenze)

Nechapu ty komenty typu miniatury a levne digitalni triky..... bla bla bla No a co? Od kdy ve filmu hraje na efekty? Pochopil bych kdyby to nekomu vadilo v katastrofickych filmech, na ty se lidi opravdu koukaji spis kvuli efektum nez kvuli pribehu. Proc by mely utracet desitky milionu za to aby mesic a hvezdy vypadali zkutecne, kdyz oboji muzou udelat levne a zkutecne a ve vysledku bude film naprosta hovadina? Ja osobne jsem byl s filmem spokojeny i kdyz nenabizi mnoho inovaci pocinaje prostredim a konce klony. Dulezite je, ze ma film hlavu a patu a nejsou v nem mezery (alespon ja je nenasel)

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

DANTE[RK] ako tvoj nasadený sarkazmus ruší to, čo som napísal? d:)

DANTE[RK]

DANTE[RK] (hodnocení, recenze)

xhc: sarkazmus je dobra vec,ak by ho mala vacsina ludi,nemuseli by sme riesit,co som napisal...

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

DANTE[RK] síce to nie je môj prípad, ale každý hodnotí podľa svojho uváženia, podľa svojich kritérii, to by hádam vysvetľovalo rozmanitosť obľúbenosti filmov, a to by hádam mohol pochopiť každý, či? d:)

DANTE[RK]

DANTE[RK] (hodnocení, recenze)

oznacit "Moon" ako odpad a dat "Pidihajzlík"-ovi 3 hviezdicky.... ludia,nelezte na net,ked sa ozeriete....

UN

UN (hodnocení, recenze)

lol vyzera to ze coraz viac popcor ludi objavuje csfd len tak dalej clovek sa tu zacina dobre zabavat.

Související novinky

Mute už je za rohem

Mute už je za rohem

22.01.2018

Duncan Jones se po Zdrojovém kódu vrhnul na Warcraft, teď se ale konečně vrací ke kořenům. Už 23. února se totiž na Netflixu objeví sci-fi noir Mute, duchovní nástupce jeho debutu Moon, který chce… (více)

Režisér Warcraftu chystá temnou sci-fi

Režisér Warcraftu chystá temnou sci-fi

23.09.2016

Duncan Jones měl letos zachránit videoherní adaptace, moc se to ale nepovedlo. Jeho Warcraft sice vydělal krásných 433 milionů dolarů, 90% tržeb se ale sesbíralo mimo Ameriku a o pokračování se zatím… (více)

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

04.05.2014

Drake Doremus je jeden z mála filmařů, kteří dosáhli uznání již před svými třicátými narozeninami. Režisér, který sklidil velký úspěch na Sundance festivalu s filmem Zamilovaní se i svým následujícím… (více)

Filmový Warcraft našel režiséra

Filmový Warcraft našel režiséra

01.02.2013

A je to velmi zajímavá volba. Brit Duncan Jones (jen tak mimochodem, je synem Davida Bowieho) se prosadil působivou psychologickou sci-fi Moon, kterou pořídil za skromných 5 milionů dolarů. Na… (více)

Reklama

Reklama