Reklama

Reklama

Muži, co zírají na kozy

  • USA The Men Who Stare at Goats (více)
Trailer 2

Reportér Bob Wilton se snaží zapomenout na rozpadlé manželství a hledá velký námět pro svůj příští článek. Potkává agenta speciální jednotky Lyna Cassadyho, který mu odhalí existenci tajné vojenské jednotky, jejímž cílem je změnit válku tak, jak ji známe. Zakladatel této jednotky zmizel a Bob se přidává k pátrací misi, kterou vede Cassady. Aby přežil tuto dobrodružnou výpravu, musí Bob čelit nepřátelům, o kterých se mu ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (989)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ježiš to byla peachovina. Odpad nelze udělit jen kvůli castingu a třem opravdu vypečeným vtipům! Tři tak úžasní herci a Ewan v jednom filmu, jak já se na to těšil!!! Buď jim došly prachy, nebo Rogen se Sandlerem zrovna neměli čas, tak se nechali ukecat. Kdyby tam aspoň byly nějaké pořádné kozy... ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Značně netradiční komedie, kterou ocení zejména milovníci satiry. Škoda, že tak skvěle obsazený film nedrží moc pohromadě vinou až příliš mnoha flashbacků, které samy o sobě jsou velice vtipné, ale z filmu dělají nekonzistentní dílo. I přes řadu výhrad je ale tenhle film chutným filmovým zákuskem pro milovníky absurdního humoru. (70%) ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Takových herců a takového povyku... pro nic. Je to vlažné a je to ve všech směrech poměrně nejisté a "rádoby". Rádoby praštěné, rádoby coenovské, rádoby líznuté Akty X a možná i Apokalypsou... ale ve finále to nedokáže věci uchopit za pačesy s opravdovou vervou a udělat z toho všeho buď velkou srandu nebo prostě pořádný "popichovací" (neřku-li satirický) maraton. Ten jemný podtón tam je, ale zároveň jedno velké tušení, že to mohlo být mnohem životnější, našlapanější, konzistentnější a prostě mnohem chytřejší. Součet jednotlivých (dobře odehraných) scén je fajn, ale na dobrý film to jednoduše nestačí. Možná i proto, že pointa většiny scén se vešla už do traileru a ve filmu tyhle celky víceméně jenom prošumí. Zvěsti o filmu s nejdivnějším humorem roku jsou i tak pravdivé :-) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Viem, že som sa celkom dobre bavil, ale už zhruba po troch dňoch od zhliadnutia filmu si za svet nespomeniem, na čom konkrétne. Satira na armádu a hippíkov (ťažko povedať, čo je smiešnejšie) má dobrých hercov a niekoľko fajn scén, ale bohužiaľ nemá jednotný tvar a východzí pocit. Pozrieť a zabudnúť. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Líbilo v jednotlivostech, ale celek je až příliš ujetý. Máme věřit více věcem, než jsme ochotni si připustit. Smrdí mi to alibismem pro to, že Heslov nedokázal z takového námětu a typově naprosto přesně zvolených herců vyždímat více než jenom přežvykující kozu, Georgův jiskřivý pohled a vysmátou polní základnu. Má to své momenty… a všechny je najdete v traileru. Škoda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já taky zírám, že se mi moje hodnocení a komentář k tomuto filmu smazal. Ale co se dá dělat, čsfd občas nějaký ten text smázne. Problém je v systému nebo ve mně. Jinde být nemůže. Tenhle film je na tom taky tak nějak podobně. Tady ale bude problém spíš v systému, protože ten je fakt přitaženej za palici jako kráva. George Clooney hraje bombarďáka jako víno, humor ale přesahuje veškeré možnosti. Komedie je to výborná, občas ale spíš absurdní než vtipná a právě proto nemůžu dát plný počet. Na druhou stranu, podívejte se, kdo tam hraje....George W. Bush, posmrtná role Saddáma Husajna..no nechtěli byste to vidět? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $32,428,195Tržby Celosvetovo $68,968,688Tržby za predaj DVD v USA $9,540,670 //počet predaných kusov 578,705 ║ Bláznovina s takým obsadeným ktoré si fakt nezaslúži, našťastie že to má len 90minút, ináč by to bol až dosť premrštený vývar paranormalnej terapie. /45%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemně originální téma se skvělými herci. Právě herci jsou nosnou silou filmu, který se jinak pohybuje na tenkém ledě mezi parodií na paranormální schopnosti a naprosto vážně myšleným "dokumentem" o jednom novináři, co šel za svou vnitřní touhou. Clooney, McGregor, Spacey a Bridgex prostě válí, ale pro mě osobně to nestačí. Nezachrání to ani vtipně použitá hudba. Humor je tu totiž hodně mírný, nerozesměje jak bych si představoval a hlavně, po pár dnech mi muži a jejich kozy přijdou jako naprosto zapomenutelná zábava na hodinu a půl. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Peter Straughan .. Tohle mne hodně bavilo. Výborná tématika, perfektní herci (George Clooney letos opět výborně válel na různých frontách a Jedi Ewan McGregor ho skvěle doplňuje) a zvolená hudba. V úvodu také svižné tempo příběhu, kdy v závěru sice polevuje, ale za vojenskou základnu pod vlivem LSD a kozy nad tímhle přimhouřím oko. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Řečeno se Shakespearem mnoho povyku pro nic. Filmová adaptace slavné stejnojmenné knihy Jona Ronsona je filmem s tak obrovským potenciálem, že by mohl stanout na bájné úrovni Levinsonova Vrtěti psem, obsazen tak hvězdně a dotýkající se tématu, který si přímo říká o zironizování. Tahle satira se ale režiséru Grantu Heslovovi tak nějak úplně nepovedla. Co funguje na papíře, nemusí ještě zákonitě fungovat na stříbrném plátně. Bohužel... Podobné filmy: Vrtěti psem, Co se vlastně stalo ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Obrovská blbost. Buď byl někdo moc zhulenej, nebo to velmi překalkuloval. Každopádně to nemá hlavu ani patu a vlastně se tam nic nestane. Přesto to ale je vlastně docela zábava, hlavně díky perfektnímu Clooneymu, co rozhání mraky, aby nevyšel z formy. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

(3,5* nahoru za odvahu - jo, prostě sem CHTĚLA, aby se mi to líbilo) V rukách zkušenějšího režiséra by ta (minimálně) čtyřka byla zasloužená - nápady skvělý, ale nedotažený. Ostatně ask Angela Lansbury. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

V TOMHLE JE VÍC PRAVDY, NEŽ BYSTE VĚŘILI..... Co mají společné Lochnesska, jako duch dinosaura, a zvláštní vojenská jednotka Jedi bojovníků? Pátrejte spolu s válečným zpravodajem B. Wiltonem, JAK MOHOU LÁSKA A MÍR VYHRÁT VÁLKU? Dělat si prdel z ,,TEMNÉ STRANY“ asi nepomůže. Možná dotyk ,,DIM MAK“, po jehož zásahu jednou určitě zemřete. Nebo stačí dát ,,kozy ven“? Osvobodit se! Být volný!! Ano, to je ono! Svět totiž víc než kdy před tím potřebuje Jedie. Nebo kapku LSD! Herecká šou v provedení E.McGregor, G.Clooney, J.Bridges ve filmu u jehož sledování nebude na škodu být drobeček ,,sjetej“. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako sa z toho dostaneme?“ – „Mierovou cestou.“ – „Ako to myslíš?“ – „Pozorne sa únoscovi zahladíš do očí, začneš vydávať zvuk „mmmmm“ a budeš mu do mozgu hypnotickou cestou prehovárať ´nezastrelíš nás, nezastrelíš nás´." - "Aha." - "Potom mu vytrhneš očnú buľvu alebo mu zabodneš ceruzku do krčnej tepny.“ – „Ale ja nemám ceruzku...“ – „Nepochopil si to.“ Čudný film, ktorý ma zo začiatku vykoľajil tým, že som čakal „lineárny príbeh“ a namiesto toho som dostal skôr sériu viac či menej „súvisiacich“ scénok. Paradoxne, časom ma práve táto „anti-príbehovosť“ začala baviť natoľko, že ma v druhej polovičke pre zmenu vykoľajilo zasa to, že sa tvorcovia snažili dať tomu nielen hlavu a pätu, ale aj, bohužiaľ, príbeh, pointu a snáď, nedajbože preboha, myšlienku. Mám rád Ewana McGregora a myslím si, že skvelému Michaelovi Claytonovi Georgeovi Clooneymu perfektne pristanú úlohy „samoľúbych blbcov“. Dokonca by som sa nečudoval, ak by snímka NAOZAJ vznikla podľa skutočných udalostí. Bohužiaľ, výsledok je rozporuplný už kvôli neveľmi dobrým výkonom Kevina Spaceyho a Jeffa Bridgesa a čudnej kombinácii žánrov (chvíľku „Jedi“ paródia a následne mám súcitiť s Iračanom, ktorý hrdinom dáva svoje auto?). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nazev to ma brutalni, je to navic docela originalni a komedialni potencial byl obrovskej, ale ve vysledku se zadna velka komedie nekona, nicmene porad si to behem celyho filmu dokaze udrzet jistou zabavnost. Problem taky je, ze to je vlastne tak trochu o nicem a o nic moc tu nejde, takze to ma sem tam naky to hluchy misto. Aspon, ze sem reziser nacpal spoustu fajnovejch hercu a obzvlast Clooney si to vylozene uziva, i kdyz je fakt, ze on a ostatne i cela ta jediovska banda vypada jak particka zhulenejch hipiku. Proste originalita a spousta hvezd obcas nestaci, takle vznik jen prumerne zabavnej film a to jsou 3*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Sakra moc roztříštěný, jinak ale rozhodně zajímavý, osobitý a v dobrém smyslu divný film o příběhu speciální mentální jednotky v armádě USA. Je to ten typ filmu, který nechá člověka, ať si to nějak sám srovná v hlavě - ale zůstal mi tam takový příjemný otazník, co nevyžaduje konkrétní odpověď. Každopádně nebýt několika pánů herců (Clooney, Bridges, Spacey), šlo to asi úplně do sraček. Charisma naštěstí táhne. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejvíc mě mrzí, že jsem ke sledování přinutil svoji přítelkyni, a to po tom, co se mě půl roku snažila přesvědčit, že to bude kapitalní blbost bez hlavy a paty. Proč mi tohle Clooney udělal? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Byl jsem na misi, i když jsem nevěděl, o jakou misi šlo." Kdyby mě opustila manželka, tak bych rozhodně nenarukoval do války, ale Bob Wilton je jiný. On se prostě do války vydal a uprostřed pouště se přimotal mezi uniformované Jedie mentální armády míru, kteří sváděli souboj pod vlivem LSD s Temnou stranou US Army. Můj pobavený úsměv se při sledování tohoto netradičního snímku občas měnil na nechápavý, ale abych dokázal, že jsem pozorný divák, tak nyní zkusím ladně projít zdí ... tak zatím zeď drží, ale my to s Bobem jednou dáme. ()

Reklama

Reklama