Reklama

Reklama

Muži, co zírají na kozy

  • USA The Men Who Stare at Goats (více)
Trailer 3

Reportér Bob Wilton se snaží zapomenout na rozpadlé manželství a hledá velký námět pro svůj příští článek. Potkává agenta speciální jednotky Lyna Cassadyho, který mu odhalí existenci tajné vojenské jednotky, jejímž cílem je změnit válku tak, jak ji známe. Zakladatel této jednotky zmizel a Bob se přidává k pátrací misi, kterou vede Cassady. Aby přežil tuto dobrodružnou výpravu, musí Bob čelit nepřátelům, o kterých se mu ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (989)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já taky zírám, že se mi moje hodnocení a komentář k tomuto filmu smazal. Ale co se dá dělat, čsfd občas nějaký ten text smázne. Problém je v systému nebo ve mně. Jinde být nemůže. Tenhle film je na tom taky tak nějak podobně. Tady ale bude problém spíš v systému, protože ten je fakt přitaženej za palici jako kráva. George Clooney hraje bombarďáka jako víno, humor ale přesahuje veškeré možnosti. Komedie je to výborná, občas ale spíš absurdní než vtipná a právě proto nemůžu dát plný počet. Na druhou stranu, podívejte se, kdo tam hraje....George W. Bush, posmrtná role Saddáma Husajna..no nechtěli byste to vidět? ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Existují filmy, které mají pevný a jasně podaný názor, jako např. protiválečný muzikál Vlasy, politická satira Vrtěti psem nebo Přelet nad kukaččím hnízdem, který nemilosrdně tepá konformismus a šosáctví. Pak jsou filmy, které pevný názor nemají, protože jejich jediným cílem je vyvolat maximální srandu, jako např. Tropická bouře nebo Borat. Muži, co zírají na kozy, jsou perfektně obsazení a místy mají opravdu vydařené vtípky na účet armády i jiných. Ale jaký mají názor, co vlastně sdělují, odkud míří a kam, to mi tedy vážně jasné není. Přitom námět má sílu vodíkové pumy a mohla se narodit špičková satira, která by mohla konkurovat těm nejslavnějším kouskům ve svém žánru. Obě dvě supervelmoci v době studené války totiž opravdu měly pošahaný vojenský program, který se snažil využívat parapsycholologie a všech těch bláznivých nápadů, věštění budoucnosti, levitování a bůhví čeho dalšího a na obou stranách byl upřímně nenáviděn a opovrhován racionálně smýšlejícími vojenskými experty a politiky. Jenže vypadá to, jako by si scénárista potáhl z marihuany nebo lízl LSD, je to takové rozevláté a prosycené žvásty New Age, zkrátka pocit ze špičkového filmu se bohužel nedostavil. Celkový dojem: 60 %. Pokud vrcholnou humornou scénou mělo být zfetování vojenské základny silnou dávkou LSD, pak je scénárista vůl, protože něco takového mohlo skončit šíleným masakrem... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $32,428,195Tržby Celosvetovo $68,968,688Tržby za predaj DVD v USA $9,540,670 //počet predaných kusov 578,705 ║ Bláznovina s takým obsadeným ktoré si fakt nezaslúži, našťastie že to má len 90minút, ináč by to bol až dosť premrštený vývar paranormalnej terapie. /45%/ ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

V jednotlivých scénkách místy geniální jako třeba nehoda na poušti při rozhánění mraků :-). Jinak to ale hlavně táhnou megahvězdy a někdy opravdu scénář nedrží moc pohromadě. Já ale mám MekŘehoře rád a George a tak mi to přišlo OK. Doudám, že na vedení ISILu US. Army už také nasadila nějakou podobnou partičku supervojáků. Za mne je to tedy jen za tři recyklovatelné zbraně Predator. * * * ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se potkala bizarnost s originálním námětem, který je ovšem založený na pravdě, takže zas tak novátorské to není. Ovšem výsledek je dosti nedopečený. Z Mužů čiší taková míra divnosti, abnormality a absurdity, že to většina diváků včetně mě nezpracuje. „Cože? Aha, hmm, tak to je teda fakt vtipný“, tak vypadal jeden z mých nejčastějších výkřiků. Cestovní strasti prokládané náhledy do minulosti vůdce speciální jednotky psychošpiónů působí nevyrovnaně. Tempo velmi kolísavé a dialogy postrádají humor. Užití hudby je ve filmu minimální, časté ticho působilo spíše tak, že skladatel už zkrátka nic nedokázal zkomponovat a došla mu nápady/nevešlo se to do rozpočtu filmu./// Z herců nejvíc zaujme zoufalý McGregor a smrtelně vážný Clooney, Bridges nic moc... Určitě vám utkví scéna se Spaceym a broukem. Závěrečná pseudopointa je sice do určité míry vtipná, ale kvůli tomu nemůžu hodnocení zvednout. Zážitky z filmu vyprchají tak jako dobrá nálada po tripu a zbude jen jakási pachuť a zamlžená vzpomínka na nemečící kozy, které se měly stát obětí války. Pobavily jen 2 scény - ranní rozvička na autě a zbraň predátor. To je sakra málo na film s takovým potenciálem (co se zápletky týče), hvězdnými jmény a spoustou koz... 55% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Lyn Cassady (George Clooney) vysvětluje Bobu Wiltonovi (Ewan McGregor), že jeho prací je být "válečníkem Jedi". Ewan McGregor hrál Jediho Obi-Wana Kenobiho v několika filmech série Star Wars. (c.tucker)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama