Reklama

Reklama

Muži, co zírají na kozy

  • USA The Men Who Stare at Goats (více)
Trailer 2

VOD (1)

Reportér Bob Wilton se snaží zapomenout na rozpadlé manželství a hledá velký námět pro svůj příští článek. Potkává agenta speciální jednotky Lyna Cassadyho, který mu odhalí existenci tajné vojenské jednotky, jejímž cílem je změnit válku tak, jak ji známe. Zakladatel této jednotky zmizel a Bob se přidává k pátrací misi, kterou vede Cassady. Aby přežil tuto dobrodružnou výpravu, musí Bob čelit nepřátelům, o kterých se mu ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (989)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to nedrží líp pohromadě, ale i tak je v MUŽÍCH CO ZÍRAJÍ NA KOZY tolik skvělých momentů, že ty "moc divné" filmu rádi odpustíte. Herecký ansábl je prvotřídní (Clooney a McGregor se výborně doplňují) a je malinko škoda, že tvůrci ze zvolené tématiky "válečníků Jedi" nevyždímali víc. Kultovní potenciál to rozhodně mělo. La tutlek. Ana sahaffi. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Ani neviem o čom to vôbec bolo... pomerne šialené, taktiež by som súhlasil s coenovsky "líznuté", avšak 94min nevravím ubehne ako voda, ale o no je to o všetkom a následne hneď o ničom. Daná smotánka potešila, hlášky boli fajn inak paranormal activity na LSD... asi veľké očakávania no a nakoniec žiadna sláva 5-6/10 ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.6/10] | me: Je to taká absurdná divočina. Miestami to je vynikajúce (miesta, ktoré ste mohli vidieť v traileroch) a miestami to kríva. G. Clooney si svoju rolu užíva a je evidentne najlepším faktorom celého filmu. Ja proste verím, že on skutočne Jedi je :). Ostatní herci to zvládajú výborné, ale nie každého rola ma toľko možností a preto sa často krát stáva, že film sa dostáva do takej tupej polohy (kde sa nie je ani na čom smiať ani plakať). Celkovo by to asi chcelo vyhrať sa viac s hlavnou myšlienkou (ktorá je bohovská) a nie len tak plytko pretekať medzi situáciami. Malo to svoje čaro, ale celkovo to nezabralo až tak. Trailer si ale pustím znovu. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Postavy z těch ulítlejších filmů bratří Coenů. Praštěný námět se satirickým podtextem kopajícím armádu do koulí. Humor z pera alter-ega Bustera Keatona žijícího v jiné galaxii. Jeff Bridges jako hippie plukovník. George Clooney jako groteskní Jedi voják a s ním spojená svérázna parodie Hvězdných válek. Ewan McGregor jako vojenský zpravodaj, který si ještě nezasloužil svůj knír. Kevin Spacey jako vojenské hovado. Vojáci pod vlivem LSD. A kozy. To všechno mě nesmírně bavilo a i když se ve filmu najde několik hlušších míst, parádní herci, chytlavá muzika a originální humor ho stále drží vysoko nad průměrem. Každému ale Muži, co zírají na kozy určitě nesednou, na to jsou až moc svérázní. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neznám takové, co by to nečinili.. Hořká pachuť nevyužitého potenciálu, nekonzistentní forma a odpověď majoru Terazkymu, čo si predstavovat takým slovom absurdní. Na tři hvězdy to nakonec vytáhli jen Boston s 'More Than A Feeling' a Spaceyho hladové rozmyšlení si sebevraždy. Před druhou invazí se údajně na popud George Bushe jr. ptali Angely Lansbury na zbraně hromadného ničení v Iráku a hádejte, co mu ta dáma od psacího stroje odpověděla.. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Idea vojáka, který zabíjí myslí, není pouze výplodem fantazie filmařů. Americká armáda po válce ve Vietnamu zkoušela podobný projekt, kde probíhalo i ono zírání na kozy. Jeho výsledky jsou ale neznámé. (Sharky95)
  • Lyn Cassady (George Clooney) vysvětluje Bobu Wiltonovi (Ewan McGregor), že jeho prací je být "válečníkem Jedi". Ewan McGregor hrál Jediho Obi-Wana Kenobiho v několika filmech série Star Wars. (c.tucker)
  • Postava brigádního generála Deana Hopgooda (Stephen Lang) je založena na generálmajorovi Albertu N. Stubblebineovi III. (c.tucker)

Reklama

Reklama