Reklama

Reklama

Muži, co zírají na kozy

  • USA The Men Who Stare at Goats (více)
Trailer 2

Reportér Bob Wilton se snaží zapomenout na rozpadlé manželství a hledá velký námět pro svůj příští článek. Potkává agenta speciální jednotky Lyna Cassadyho, který mu odhalí existenci tajné vojenské jednotky, jejímž cílem je změnit válku tak, jak ji známe. Zakladatel této jednotky zmizel a Bob se přidává k pátrací misi, kterou vede Cassady. Aby přežil tuto dobrodružnou výpravu, musí Bob čelit nepřátelům, o kterých se mu ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (989)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Peter Straughan .. Tohle mne hodně bavilo. Výborná tématika, perfektní herci (George Clooney letos opět výborně válel na různých frontách a Jedi Ewan McGregor ho skvěle doplňuje) a zvolená hudba. V úvodu také svižné tempo příběhu, kdy v závěru sice polevuje, ale za vojenskou základnu pod vlivem LSD a kozy nad tímhle přimhouřím oko. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Líbilo v jednotlivostech, ale celek je až příliš ujetý. Máme věřit více věcem, než jsme ochotni si připustit. Smrdí mi to alibismem pro to, že Heslov nedokázal z takového námětu a typově naprosto přesně zvolených herců vyždímat více než jenom přežvykující kozu, Georgův jiskřivý pohled a vysmátou polní základnu. Má to své momenty… a všechny je najdete v traileru. Škoda. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Muži, co zírají na kozy se sice z traileru jeví jako rozjuchaná komedie, což může být (resp. je) poněkud matoucí, skutečnost je však ještě mnohem příjemnější. Režisér Heslov se nebojí vážných momentů, film ale posouvá na úroveň válečné satiry a vlastně na protiválečný film. Protiválečný snímek, který se shlédnul v 70. letech a káže mír a lásku v té nejupřímnější podobě. A přestože film občas trošku zakolísá s tempem, a je na něm znát, že jej tvořil relativně mladý a ještě neotrkaný tvůrce, ani na moment nenudí, je plný klasické mladé dravosti, nápadů a originality a i díky spolehlivým hercům (kteří se úžasně porvali se stárnutím svých postav) sune tuhle, stále velice rozvernou věcičku vstříc LSD finále, které mi vehnalo slzy do očí. Kevin Spacey s broučkem na dlani je nezapomenutelným zážitkem a já si chci šlehnout a rozeběhnout se čelem přímo proti zdi. Krucinál, todle mi ale zvedlo náladu... ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Takových herců a takového povyku... pro nic. Je to vlažné a je to ve všech směrech poměrně nejisté a "rádoby". Rádoby praštěné, rádoby coenovské, rádoby líznuté Akty X a možná i Apokalypsou... ale ve finále to nedokáže věci uchopit za pačesy s opravdovou vervou a udělat z toho všeho buď velkou srandu nebo prostě pořádný "popichovací" (neřku-li satirický) maraton. Ten jemný podtón tam je, ale zároveň jedno velké tušení, že to mohlo být mnohem životnější, našlapanější, konzistentnější a prostě mnohem chytřejší. Součet jednotlivých (dobře odehraných) scén je fajn, ale na dobrý film to jednoduše nestačí. Možná i proto, že pointa většiny scén se vešla už do traileru a ve filmu tyhle celky víceméně jenom prošumí. Zvěsti o filmu s nejdivnějším humorem roku jsou i tak pravdivé :-) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neznám takové, co by to nečinili.. Hořká pachuť nevyužitého potenciálu, nekonzistentní forma a odpověď majoru Terazkymu, čo si predstavovat takým slovom absurdní. Na tři hvězdy to nakonec vytáhli jen Boston s 'More Than A Feeling' a Spaceyho hladové rozmyšlení si sebevraždy. Před druhou invazí se údajně na popud George Bushe jr. ptali Angely Lansbury na zbraně hromadného ničení v Iráku a hádejte, co mu ta dáma od psacího stroje odpověděla.. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 32,4 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 69,1 mil. (NIRO)
  • Postava brigádního generála Deana Hopgooda (Stephen Lang) je založena na generálmajorovi Albertu N. Stubblebineovi III. (c.tucker)
  • Idea vojáka, který zabíjí myslí, není pouze výplodem fantazie filmařů. Americká armáda po válce ve Vietnamu zkoušela podobný projekt, kde probíhalo i ono zírání na kozy. Jeho výsledky jsou ale neznámé. (Sharky95)

Reklama

Reklama