Reklama

Reklama

Muži, co zírají na kozy

  • USA The Men Who Stare at Goats (více)
Trailer 2

VOD (1)

Reportér Bob Wilton se snaží zapomenout na rozpadlé manželství a hledá velký námět pro svůj příští článek. Potkává agenta speciální jednotky Lyna Cassadyho, který mu odhalí existenci tajné vojenské jednotky, jejímž cílem je změnit válku tak, jak ji známe. Zakladatel této jednotky zmizel a Bob se přidává k pátrací misi, kterou vede Cassady. Aby přežil tuto dobrodružnou výpravu, musí Bob čelit nepřátelům, o kterých se mu ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (989)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Vhodně zvolený datum uvedení do českých kin. Opravdu zklamání, spousta výborných herců v čele s Georgem vhodně doplněným Ewanem a dále hvězdy jako Kevin Spacey a Jeff Bridges a přitom nic, opravdu jakoby film bez scénáře, děje, a tak. Kde se stala chyba? Trailery v kinech vypadaly více než slibně, ale vše co bylo v tomhle snímku zajímavé nebo zábavné, tak bylo i v trailerech. Možná to byla moje chyba, že jsem je viděl, ale utéci z kina nebo zavřít oči opravdu nemůžu. Každopádně možná přílišné očekávání super gagů se mi stalo osudným. Normálně bych dal tři, ale za zklamaný večer 1na hvězdička pro Clooneyho a 1na pro McGregora. P.S. a teď to vysvětlení vhodně zvoleného data premiéry. Spousta lidí půjde na tento film a na konci si řeknou, že to byl asi nějaký špatný apríl. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vskutku hodne zvláštny, netradičný film. Inteligentná armádna satira. "Muži, čo čumia na kozy" a dokážu im pri tom silou vôle zastaviť srdce. Pomocou svojej mysle dokážu zabiť. Hippiesácki rytieri Jedi v americkej armáde. Uletené, miestami až moc. No s hviezdným obsadením, ako je kvarteto George Clooney, Kevin Spacey, Jeff Bridges, Ewan McGregor, má aj takáto blbosť svoju hodnotu. Sú to páni herci. Sú to "Muži, čo čumia na kozy". *** ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Nedopečená blbinka (pod)čeľade Andersonovic a Coenovic inscenovaná vojakmi armády Džedáááj, prehnane lojálnym spravodajom a húfov nemých kôz. Námatkovo nájdeme čosi poživateľné (dotyk smrti, streľba nad, rozháňanie mrakov, voľba odbočky, inštruktáž k nenápadnej zbrani, LSD dýchanky, Bill Django)-vlastne je toho celkom dosť-ale chvíľami tomu prísluší mnou nie moc často používané slovo rádoby a hlavne ako úryvkovité resumé ok, no pokope to ozaj nedrží. Heslovový "Muži, čo čumia na kozy" sú dozaista zámerom obdivuhodným, k prešpekulovanej satire majú síce "so far" ako Slovensko k stabilnej vláde, avšak vďaka sucharskému podmazaniu ktoré mi býva často blízke je to za vyberanejšie 3*. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po fenomenálních trailerech, které slibovaly komediální nářez, přišlo lehké zklamání. Ano, většina těch dobrých vtipů byla už v trailerech, ale zase bych některým vtipům křivdil, kdybych řekl, že tam byly všechny. Pravdou však zůstává, že Muži, co zírají na kozy (což je hodně skvělý název, mimochodem :-)) je vtipný snímek, který nudí jen minimálně. Škoda je, že místy to trochu skřípe a taky že Rebecca Mader nedostala více prostoru (tuhle ženskou od dob Ztracených zbožňuju). Potenciál tu byl. Je škoda, že nemůžu dát filmu s takovýmhle názvem a takovýmhle obsazením více, než čtyři hvězdy. Neměl jsem se tolik těšit… ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Někdy v polovině filmu jsem hodil bobek na snahu sledovat příběh a užíval si skvělé absurdní scénky, které jsou stejně WTF, jako název a námět toho všeho. Smál jsem se. Smál bych se i několika klipům, vystřižených z tohohle díla a film bych k tomu vůbec nepotřeboval. Ten totiž vyjma výborných herců a ustřelených scének nic moc navíc nenabízí... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Lyn Cassady (George Clooney) vysvětluje Bobu Wiltonovi (Ewan McGregor), že jeho prací je být "válečníkem Jedi". Ewan McGregor hrál Jediho Obi-Wana Kenobiho v několika filmech série Star Wars. (c.tucker)
  • Idea vojáka, který zabíjí myslí, není pouze výplodem fantazie filmařů. Americká armáda po válce ve Vietnamu zkoušela podobný projekt, kde probíhalo i ono zírání na kozy. Jeho výsledky jsou ale neznámé. (Sharky95)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama