Reklama

Reklama

Babydoll je nešťastná dívka, které zemřela matka a ona musela zůstat v domácnosti se svým otčímem a mladší sestrou. Prakticky denně je bita a znásilňována. Své utrpení snáší v tichosti, dokud se otčím nepokusí znásilnit i její mladší sestru. V tom okamžiku vezme zbraň a vystřelí na něj. Kulka se však bohužel odrazí ode zdi a zasáhne její sestru ve vedlejším pokoji. Když dívka zemře, otčím zbaví Babydoll svéprávnosti a získá veškerý majetek. Babydoll je brzy po svém činu zavřena na psychiatrii ve Vermontu. Odtud se chce za každou cenu dostat ven. Má na to jen pět dní, protože pak jí bude provedena lobotomie... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 734)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Po přečtení komentářů se obávám, že tu hodně lidí hodnotilo samotný příběh (koneckonců tomu odpovídá hodnocení), ale tady o děj právě podle mě vůbec nešlo. A kdybych se v něm musela hrabat hlouběji a hlouběji, tak taky narazím na nějaký ten error. Jenže Sucker Punch je, jak je udáno v popisu, epická podívaná, u níž si smlsnete hlavně na zvuku a vizuálu. Takže nejlépe uděláte, když vypnete mozek, volume doprava a play na co možná největší obrazovce. Už od prvního záběru je jasné, že tady jde o něco "jiného"a "odlišného" .Žádná slova, hlasitá hudba a depresivní zpomalené scény. Výborné na pokoukání . A i když mi soundtrack žánrově nesedl, tak musím přiznat, že je originální a nakonec bych řekla, že právě hudba diváka vcucne a pohltí do filmu. Úžasné záběry, celkové efekty, sympatické herečky a nesmím zapomenout "vypichnout" bezchybný makeup holek, který jim hluboce závidím!:) Takže do háje s logikou nebo hledáním čehosi hlubšího, já se skvěle bavila a klidně bych si na to téma zapařila i nějakou hru. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

(3,5*) Hrdiny typu "cool spiklenecké školačky" nesnáším, a přesto je to zábavné jako všechny Snyderovy filmy (Sovy neviděla). Zpomalovaček jak sraček, ale kdo jede na jeho vlně, ten si je užije všechny, včetně těch nejzbytečnějších a nejtrapnějších. Hlavní záporák sympaťák, scénář ujetina, filosofické monology pičovina, celek jednoduchoučký originál. Kultovní film pro všechny osvícené teenage girls, příjemná pohádka pro všechny otevřené movie whores. Snyder lives. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Zack se má! Už v pětačtyřiceti letech mu studio dovolilo přenést na plátno své pubertální masturbační fantazie a navíc v orgastickém vizuálu. Partička ohyzdných, nezletilých bloncek s řasami tak dlouhými a tučnými, že každé frenetické mrknutí jim zanechává na čele podlitiny, bojuje v kožených minisukních katanami s draky, nemrtvými Němci a androidy. Prostě Savcův punč! No, Japonci se z toho poserou a obnošené, vakuově balené kalhotky hlavních hrdinek zajisté na Tokijské aukci zatáhnou celý rozpočet. Pokud by mi někdo nedefloroval dvaceticentimetrovou jehlou čelní mozkový lalok, tak bych nad tím za normálních okolností bez mrknutí oka zavřel poklop a spláchl. Avšak tato "Snyderova Fontána" je natočena tak, že boří hranici běžné mentální perverze a nutí jednoho uvěřit, že linie mezi totální pičovinou a zneuznanou genialitou je opravdu tenká. Nevím, jak k tomu došlo, ale ač bych se bezesporu raději nabořil do Carly Gugino, přistoupil jsem na Zackovu hru a pustil péro z ruky až po stodeseti minutách úchylného fantazírování o nesympatických šestnáctkách. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Proč sledovat realitu, když fantazie, co z ní vychází, může být o tolik zajímavější a šílenější? Pětice (vlastně možná víc) krásných dívek a žen oblečených ve všem, co muž chce vidět. K tomu všemu (už) klasický Snyderův styl a s ním spojené opakování záběrů i nápadů (svých, cizích, ono to je ve výsledku fuk-jmenovitě lotr, i robot, mutant chronicles?). Mě osobně občas zklamala hudba, která někdy nefunguje ideálně a spíše jen "zbytečně řve" bez většího smyslu. na první pohled je to celé splněný sen dnešního (cool) teenagera, ale na druhý pohled nabízí Sucker Punch i něco jiného, lepšího (hromada odkazů, pointa, životní/osudový přesah?). Ten Superman bude hodně netradiční... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Stále dokola musím poslouchat muziku, která se v tomhle filmu objevila. I při psaní tohoto komentáře si ji pouštím. Je to právě ona, která ze zvláštní fantasy udělala neuvěřitelně temnou pecku, která je originální svým sněním a zábavná všemi postavami, které se ve filmu objeví. Začáteční Sweet Dreams je snad nejlepší verze, která se zpěvačce a herečce Emily Browning povedla. Předvedla totiž v jakém duchu se celý tenhle film bude vést. A nemělo to chybu. Celý příběh je vlastně spletenec snění, které si Emily ve své hlavě přichystala a celý ten film nabízí tunu perfektní akce, která nejenom, že baví, ale ještě do toho je super a plná parádních efektů. Celé to je ale hlavně zábava a těžko jsem v tom příběhu hledal něco jiného. Proto dávám čtyři hvězdy. A to i přesto, že závěr mě upřímně šoknul. Protože mě ze zábavy vhodil přímo do reality. A to stačilo málo - naprosto precizní závěrečný monolog. ()

Galerie (188)

Zajímavosti (48)

  • Tréning hlavných predstaviteliek začal 5 týždňov pred prvou klapkou. (drake31)
  • Ve scéně, kdy Babydoll (Emily Browning) sestupuje ze schodů před soubojem se samuraji, má vysoké podpatky. Při souboji s prvním a druhým samurajem už ale podpatky nemá. Naopak při souboji s posledním samurajem podpatky opět má. (Kumy)

Související novinky

Zack Snyder si zkusí anime

Zack Snyder si zkusí anime

12.07.2019

Režisér Zack Snyder (Strážci – Watchmen, Muž z oceli) se po několikaleté odmlce naplno vrací k práci. Kromě chystaného zombie heistu Army of the Dead pro Netflix teď pro streamovací službu připravuje… (více)

Batman vs. Superman v eRkové verzi

Batman vs. Superman v eRkové verzi

24.02.2016

Deadpool už vydělal skoro půl miliardy dolarů. A to při rozpočtu 58 milionů a eRkovém ratingu (do 17 let lze film vidět pouze se starším doprovodem), takže uspěl i bez pomoci náctileté superhrdinské… (více)

Sin City 2: Konečně se natáčí

Sin City 2: Konečně se natáčí

02.11.2012

Už jsme odmítali věřit, že k tomu někdy dojde, ale dočkali jsme se – v pondělí 29. října bylo v texaském Austinu oficiálně zahájeno natáčení Sin City: A Dame to Kill For. V nadcházejících týdnech nás… (více)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (více)

Reklama

Reklama