Reklama

Reklama

Il bosco fuori

  • USA The Last House in the Woods
všechny plakáty

Recenze (19)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dávám 2* za brutální scény. Bohužel film je otřesný, nudný, nepochopitelný...... prostě ztráta času. Ke všemu odporné herecké ksichty. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mně tohle přišlo Docela Solidní !!! Čekal jsem Sračku, Hrozný Poster, Doposud nic kvalitního z Itálie jsem neviděl, a tohle byla Chutovka!! Miluji Horory, kde je Rodina Uchylů! Tady byli tak moc postižení, že mi chvilkami připomínali Mutanty z Hory mají Oči! Fakt Hnus! A gore Efekty, skvělé! Odříznutí Končetin Motorovou Pilou= skvělá večeře pro nejmladšího Člena Rodiny! Prostě Masakr! Střeva, Hnis, Quantum Krve, Naháněčky!! + sexy Hlavní Hrdinka! Tento horor dávám hned do předních Příček za Amerem! A nemohu se dočkat na Pokračování, které příjde možná i Letos!! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ani relativně kvalitní a vydařené GORE efekty a těch pár vražd nevynese tento italský brak moc vzůru ... Od začátku to zapáchá amatérským lookem, nízkým rozpočtem, slabými herci, levným prostředím atd. I přes rozporuplné hodnocení zde, jsem doufal, že se mi film bude zamlouvat, ale nebylo tomu tak. Opravdu dost špatný horor, film ... nedoporučuji ... Snad jen pro zájemce o horory, kteří sjedou úplně všechno ... ()

Mr.Apache odpad!

všechny recenze uživatele

Debata z THS 2009 (v bezpečné vzdálenosti od místa promítání): Apache: Víš jak se o některých filmech říká, že jsou tak špatné, až jsou dobré?" Svastyk: "To není ten případ. Tohle je tak špatné, až je to špatné." Film, ve kterém se mi zdálo být špatně úplně všechno. A taky mi z něj chvíli špatně i bylo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Itálie dala v rozmezí 60.-80.let spoustu podivných, obskurních a úchylných filmů. V posledních letech kralují v krvavých prasárnách Francouzi a opětovně se přidávají Španělé. Itálie je stále poněkud pozadu. Tahle podivnost předkládá od začátku osudy několika postav, jejichž cesty se nakonec protnou v jednom bodě - domě uprostřed lesních samot. Režisér a scénárista (obé Gabriele Albanesi) chtěl, zřejmě pod vlivem současných horrorů, aby si žádná z postav nenašla cestu k divákovi. S klidným srdcem tak můžete sledovat postupný masakr a přitom nehnout brvou. Velmi dobrá je triková stránka, takže se dočkáme střelby, ubodání, umlácení, vyhřezlých střev a dalších chuťovek, o použití motorové pily nemluvě. Jen by mě zajímalo, jak si tu krvavou lázeň během natáčení užívaly dětské postavy...Kamera velmi průměrná, občas nepříjemně rozkývaná (hlavně scény v lese byly chaotické a z větší části ve tmě), hudba líbivá (F.Barbieri, F.Bruno) až uchu lahodící. Libé zvuky se dostávaly do ostrého kontrastu se scénami zabíjení. Hvězdy za hudbu, triky a dětského hrdinu. Strašidelná atmosféra chybí, jelikož minimálně dvě třetiny scén divák odhadne...čeho by se pak měl bát... ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

To bola teda riadna kravina! Anglický distribučný názov The Last House in the Woods síce nepriamo zvádza ku Cravenovej klasike THE LAST HOUSE ON THE LEFT, inšpirácia je ale niekde inde, a to u Hoopera, aj keď aj Cravenovu klasiku film z časti vyciciava. Taliansky masaker motorovou pílou by ako názov bol asi až moc do očí bijúci. Infantilné spracovanie plochého príbehu točiaceho sa okolo osudov troch základných charakterových skupín (dvojica hádajúcich sa bývalých milencov, party násilných výtržníkov a navonok kultivovaného páru manželov), vyznieva zaujímavo asi ako pozeranie do rotujúceho bubna práčky. Zhruba hodinu a pol trvajúce pozvoľné prevaľovanie rozdielnych herných charakterov spečatí až záverečné zúčtovanie v luxusnom dome uprostred lesa. Výsledok je ale tak isto špinavý ako na začiatku. Il bosco fuori je jeden z tých nesympatických hororov, pri ktorom osudy všetkých mi boli ľahostajné, čiže kto koho dostane mi bolo úplne jedno (vrátane pointy). Ako tak by tento nedostatok eliminoval na záver aspoň totálny “body count“, čo sa teda bohužiaľ nestalo :/ K tomu jedinému čo nebolo maximálne trápne, patria azda niektoré krvavé čvachty a príležitostná zábava na úkor nekvality. Všetko okrem toho zhrnúť zo stola a vyhodiť do smetného koša prosím. Zbytočne to tu smrdí. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem narazil na tenhle málo známej italskej kousek jenž je některými uživateli hodnocen dobře druhými zase naopak. Tak jsem si na tenhle film chtěl udělat vlastní názor. Hned na první pohled je jasný že jde o nízkorozpočťák. Což mě osobně nevadí kdyby měl ale film co nabídnout. Jediný co stojí za zmínku je obstojný gore, kterýho tu ale na druhou stranu není až tak moc. Nebo alespoň já jsem ho čekal mnohem víc. Po filmu Ubaldo Terzani Horror Show(2010) jde o moje druhý seznámení s tvorbou Gabrielá Albanesiho a i v tomhle případě hodnotím 2hvězdami. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Pokud od Il Bosco fuori nebudete chtít ani očekávat nic víc než přehlídku zajímavých brutalit, ta hodinka a půl vám příjemně uteče, ani nebudete vědět jak. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Il bosco fuori i přes slabší rozjezd nakonec zaujme hned několika věcmi. Schopností okořenit nijak originální zápletku zajímavým příběhem a dát jí svěží nádech. Důkazem, že Italové stále ještě nezapomněli, jak natočit ne zcela standardní krvák. Umem příběh dobře dávkovat, stupňovat jej a stále překvapovat, příběh ani scénář prostě nijak nestojí na místě a pořád přivádí nové a nové věci. Naprosto výtečnou hudbou, byť moderně pojatou, zcela v tradici italského horroru. Chci soundtrack. Asi dlouho mi utkví v paměti plynulá přeměna několika postav, které by jste sami nejradši dlouho mučili a pak milosrdně rozřezali motorovou pilou na malilinkaté kousíčky, v „kladné“ hrdiny. A v neposlední řadě mezi ty věci patří i obrovské charisma hlavní hrdinky. Il bosco fuori je, i přes své mnohé chyby nebo nedostatky (občas kulhající scénář, přehrávání některých herců, slabší a možná trochu zbytečně dlouhý rozjezd – byť uznávám, že na požadovanou délku se to musí nějak natáhnout, neoriginalita), důkazem, že i ze stokrát vylouhovaného pytlíku se dá ještě pořád uvařit chutný čaj. Aby nedošlo k mýlce, nejsem z toho filmu nějak zvlášť odvařený, ale docela mě mnohými věcmi překvapil, byť na to zpočátku nic neukazovalo. 3,5* ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Je obdivuhodné, že za 17 dní a s rozpočtom 45.000 € dokázal natočiť mladý debutujúci režisér nekompromisný taliansky splatter, ktorý priznáva inšpiráciu a zároveň skladá poctu klasickému TCHM, tvorbe Daria Argenta a ranným dielam Petra Jacksona, príp. Sama Raimiho. Gabriele Albanesi, jeho láska k žánru, cit pre detail a bezchybné zosúladenie obrazu s perfektnou hudbou ponúkajú spolu s kvalitnými špeciálnymi efektmi (osvedčený Sergio Stivaletti) originálny a nezabudnuteľný horrorový zážitok. V druhej polovici filmu vyšvihol režisér svoj obrovský talent priam k dokonalosti a moje srdce v tej chvíli po dlhom čase zahorelo nemalou radosťou. Solídna atmosféra, nádherná hlavná hrdinka príbehu, striekajúca krv a hnis, odpílené končatiny, črevá, zvratky... Užite si tieto atribúty do sýtosti! 90%. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Taliani mali odjakživa nutkavú potrebu reagovať na akýkoľvek žáner, ktorý sa im zdal byť hodný vlastnej interpretácie (notoricky známymi spaghetti westernami počnúc a trebárs "spaghetti zombárňami" končiac. Il Bocso fuori je hodne oneskorenou, ale predsa len priamou talianskou odpoveďou na subžáner TCHM - a ako to už u vynálezcov pizze býva zvykom - kečupom sa nešetrilo. Milovníci znepokojivých, atmosférických horrorov budú v akom takom napätí, kým sa hrdinovia príbehu po rôznych peripetiách dostanú do domu obývaného vydarenou "texaskou" rodinkou. Prvé minúty v dome majú atmosféru, ktorá vám stisne hrdlo ako zovretie anakondy. To, čo nasleduje, je už len klasicky béčková prehliadka bizarností, gore efektov, podlahy šmykľavej od krvi, vykuknutých čriev a ako inak, naštartovanej motorovej píly v rukách solídne vypatlaného magora. Posledné známky príčetnosti stratí film pri záverečnej pointe, ktorá by obstála iba ako paródia na spielbergovsky infantilné happyendy. Základným problémom tohto dielka je jeho rozpoltenosť: na béčkový masaker je to trochu mdlé, a na akékoľvek iné ambície pri scenáristickom, hereckom a režijnom potenciáli asi ani nebolo možné pomyslieť. P. S. Kolega Livingdead hromží na "odporné herecké ksichty". Chlapov hodnotiť nemienim, ale hlavná ženská predstaviteľka Aurora (Daniela Virgilio) bola jedným z dôvodov, pre ktoré som nedokázal odtrhnúť oči od obrazovky - a kvôli nej si na preskáčku ten film určite ešte niekedy pustím. Asi chápete, že teraz nehovorím o jej hereckom majstrovstve... ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

2* za hodně drsný gore ale jinak hluboké opovržení vůči scénáři i hercům a jejich výkonům....Grandiózní shit !!! ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Inu, to máte tak, někdo se nepoučí a nepoučí. To jsem si onehdá po shlédnutí tohoto skvostu řekl, že si dám od italských hororů pauzu, protože jsou to samoúčelně nechutné pomatené sračky s odpornými ksichty. Pak jsem si pustil Last House in the Woods, sice jsem si všimnul, že je to italské, ale řekl jsem si Flaxíku, nebuď rasista a xenofob a dej těm cikorkám z Říma šanci. No a hádejte co? No natočili mu stopáž a měl jí tam! Samoúčelně nechutnou pomatenou sračku s odpornými ksichty! Jaké překvapení. Jednu hvězdu to ale musí dostat a to za excelentní škrcení chcípáka s vředem na krku, to jsem se opravdu po dlouhé době otřásl hnusem a to my masochisti umíme ocenit. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Stáhnul jsem, viděl jsem, smazal jsem... Tenhle Italský masakr motorovou pilou, krom toho, že bezostyšně vykrádá Hoperovu klasiku je nudný, nechutný a trapný jako volební projevy Jiřího Paroubka. Mladá dívka Aurora (Daniela Virgilio) si spřítelem vyjede na nějaké to miliskování do lesíka, kde je přepadne trio chuligánů... mladíka zmlátěj do bezvědomí a užuž se chystaj prznit krásnou Auroru, když kde nic tu nic objeví se v další pár, který nebohou Auroru i s jejím přítelem ze spárů chuligánů zachrání a mladé dvojici nabýdnou přístřeší... no a pak se to zvrhne... ale pořád je to nudné, nechutné a trapné jako volební projevy... no však už víte... ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Zas tak moc špatný to nebylo,sice brakově to vypadá,ale pár dobrých gore efektů je dobrých a já se celkem dobře bavil. ()

oliveros 

všechny recenze uživatele

Môj tráviaci trakt má očividné problémy s talianskou horrorovou tvorbou, lebo ešte som nazažil dielo, ktoré by sa mi v tejto oblasti ľahko trávilo. Mne proste nechutí tento štýl. Amatérsky pôsobiaca kamera (v tomto prípade dokonale roztrasená), mimoriadne prihlúple a naivné dialógy, často úbohí herci a nulové napätie. Last House in the Woods je dokonalým reprezentantom spomenutého a ja si ešte dobre rozmyslím, či niekedy siahnem po horrore z tejto južanskej dielne. ()

spawnxp 

všechny recenze uživatele

Scénář je odpad, herci na blití s vyjímkou hlavní hrdinky - proto ji tam samozřejmě angažovali. Kamera chvíli jako v TV zprávách, chvíli jako v TV psychologický inscenaci. Schody do sklepa co maj na stropě nařasený červený plátno (?), modrý světla, "italskej" odstín červený pro krev - takovej jakoby Argento. Ale gore je dost gore. Bod za uklouznutí po krvi ve finále - že by pokus o humor? ()

Reklama

Reklama