Reklama

Reklama

Black Button

všechny plakáty
Krátkometrážní / Sci-Fi
Austrálie, 2007, 7 min

Režie:

Lucas Crandles

Obsahy(1)

Mr.Roberts autohavaroval, je ,,přenesen" do jakési místnosti, kde má na výběr mezi kufříkem s 10 miliony dolarů nebo klíčem od dveří, které vedou zpět na svět. Kufřík dostane, zmáčkne-li černý knoflík, čímž má údajně zabít jednoho člověka na Zemi. Nebo si vybere klíč, vrátí se zpět na zem a bude žít dál svůj obyčejný život. (Tatua)

(více)

Recenze (43)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Můj Bože! - On není váš, pane Robertsi." Kdyby mi někdo nabídl osmimístnou sumu, tak uteču pryč, protože nic není na tomto světě zadarmo a je jasné, že tady by se mi moje platba nelíbila. Setkání pana Robertse s Božím filtrem je zkrátka inspirativní i poučné, ale přesto si myslím, že lidská chamtivost bude ještě dlouho pro Pokušitele nejlepší artikl. ()

Burrows 

všechny recenze uživatele

Pečlivě eskalované morální dilema o tom, zda za získání obrovského jmění necháme zemřít pro nás neznámého člověka. Závěr v podobě sankce za egoistické rozhodnutí není šokující, nýbrž lehce předvídatelná, ale ne zřejmá, satisfakce. 70% (Tento námět rozvíjí celovečerní film The Box, bez kterého bych se k tomuto krátkometrážnímu filmu nedostal) ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Tak z tohodle krátkometrážního filmu se jistojistě inspiroval film The Box. Stejně jako u The Box vám je nabídnuta otázka zda byste zmáčkli tlačítko taky nebo ne. Krása Black Button je v tom, že se nás nesnaží obalamutit, že na zodpovězení potřebujeme víc než pár minut. Tím u mne krátkometrážní verze naprosto vítězí nad celovečerní. Jinak nemám co dodat, nápad to je dobrý provedení průměrné. Nicméně celá pointa je oproti The Box mnohem lepší. ()

LetztesBiest 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, ale člověk už od začátku tak nějak tuší co se stane ... kdybych byl před tuto volbu postaven já, asi bych ke stisknutí tlačítka neodhodlal ... na světě je spousta lidí, pro které by byla smrt vysvobozením, pak také několik, kteří by smrt zasloužili, ale pak je tu tolik lidí, kteří žít chtějí ... věřím, že by zafungoval zákon schválnosti a pak by zemřel právě někdo takový (a nebo zrovna já). A žít s něčím takovým ... Situace by možná byla o něco jiná, kdybych já nebo někdo mě blízký měl nějaký závažný problém, který by ty peníze mohly vyřešit ... pak bych stisknutí tlačítka zvažoval. Ovšem - takováhle situace by mi stejně přišla krajně podezřelá a tlačítko bych dost možná nezmáčkl zkrátka jen proto, že bych si myslel že v tom bude nějaký háček, o kterém se mi "zapomněli" zmínit ... ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl na místě pokoušeného, bych se akorát zeptal, jestli ten, kdo umře, umře nějakou bezbolestnou smrtí, a v případě kladné odpovědi bych asi neváhal. Protože víceméně bych onomu neznámému prokázal dobrodiní (bůhví, jak by normálně umřel, třeba v bolestech, nebo opuštěný v domově důchodců apod.). Samozřejmě blbé by bylo, kdyby to byl rodič od nezaopatřeného dítěte nebo tak něco. Navíc by tu byl fenomén toho tlačítka - pokud člověk nezabije někoho přímo, nemá takové zábrany. Např. američtí letci taky klidně stiskem tlačítka vypustili atomovou bombu na Japonce, zabili desetitisíce lidí a žádné trauma z toho neměli, zatímco kdyby měli každého zastřelit jednotlivě hezky zblízka, těžko by to přežili ve zdraví po psychické stránce. ()

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se objevivší herci jsou ve skutečnosti sy a otec. (HellFire)
  • Výroba filmu stála v přepočtu necelé 4 tisíce Kč. Černé tlačítko bylo vyrobeno z jednoduchého elektrického obvodu a umístěno na podstavci. Bílé pozadí stvořil jednoduchý program v počítači. (HellFire)

Reklama

Reklama