Reklama

Reklama

Když se obyčejný domácí chameleon, který trpí krizí identity, střemhlav vřítí do klasického westernového městečka Prach, naskytne se mu jedinečná příležitost projít kompletní proměnou. Chameleon, který si začne říkat Rango a vybájí si spoustu mýtů o svých hrdinských kouscích, roztočí spirálu podvodu, která mu přihraje šerifskou hvězdu ve městě zmítaném krizí. Otázkou je, zda dokáže jeden nepřipravený chameleon bez sebemenší kvalifikace změnit budoucnost městečka k lepšímu? Animované pojetí westernu s chameleonem v hlavní roli je množná na první pohled poněkud zvláštní, ale zábavný mix parodie, zajímavých postav a sofistikovaného humoru dělají z filmu Rango skvělou podívanou. (HBO GO)

(více)

Recenze (1 051)

Vědma 

všechny recenze uživatele

Rango na mě fungovalo jako pocta westernům, dokud se drželo žánru. Vím, že děcka chtějí akci, ale kdykoliv film přešel k Pirátům z Karibiku, honičkám na netopýrech ála Hvězdné války, chodícím opunciím ála Pán prstenů, bylo to na mě moc. Animace byla krásná , hadí záporák a soví el Mariachi úžasní. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

(viděno 29. 1. 2012) Loni se Pixar vytasil pouze s velice průměrnými až podprůměrnými Auty 2, tak bylo jen otázkou času, kdy přijde na scénu něco, co může jejich neotřesitelnou pozici ohrozit (i když dle mého už přišlo spoustu skvělých animovaných filmů i dříve, jen Pixar byl vnímán jako král z jakési setrvačnosti). Rango loni svůj úkol splnil a dost možná se stane letošním oscarovým vítězem, neboť konkurence není bůhvíjaká. I když Rango sám o sobě je skvělý film, takže myslím, že i kdyby větší konkurence byla, neztratí se. Co říct obecně. Rango zvolil cestu žánrem, který pro animované filmy není až tak obvyklý. Vidět western v tomto podání bylo osvěžující. A jako správný animovaný film má Rango spoustu cool hlášek, roztomilé postavičky a svoji veverku - skupinku našlapaných amigos s kytarou, kteří zároveň slouží jako průvodci dějem či jeho komentátoři. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Ve svém žánru naprosto dokonalá záležitost. A nezáleží, jestli to berete jako western, animák nebo komedii. Obstojí to totiž ve všech třech kategoriích. Animáků jsem moc lepších neviděl, westerny miluju (a za poslední roky sucha tohle bylo moc příjemné osvěžení) a nasmál jsem se taky dost. Hlavně scény parodující jiné filmové pecky mě rozesmály. Hudba Hanse Zimmera byla perfektní. Příběh pravda nebyl nijak složitý, tak to u westernů ale zpravidla bývá. Některé momenty byly úžasné (Duch západu, ptačí muzikanti a jejich songy, setkání s jestřábem). Hlavně to proboha neshánějte v české verzi, protože v tom případě přijdete o fantastického Johnyho Deppa v roli Ranga. ()

marleyy 

všechny recenze uživatele

80% S lepší animací jsem se doposud nesetkal. Když k tomu přidám výbornou atmosféru, poctu všem možným i nemožným klasikám - Van Cleef, Leone, Eastwood, Gilliam...musím hodnotit velice kladně. A scénář s ujetými dialogy mě taky dostal na svoji stranu. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Mravenec Z...Slepičí úlet...a nejnověji Rango, moje srdeční záležitosti, co se týká animovaného filmu. Pro milovníky westernů povinnost, "kamerového" konzultanta dělal navíc Roger Deakins. Jen nevím, kolik toho pochytaly ty nejmenší děti v sále, smáli jsme se především my, dospělí. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

První, co na filmu zaujme, je až poněkud eklhaft realističnost. Poloprůhledné tkáně, zvířecí fousy v makrodetailech, pásovcův kupodivu nikoli smrtelný roadkill aj. mi přivodily myšlenku, že všeho moc škodí. Na druhou stranu ksichtům vážených měšťanů v saloonu to dodalo až mystický rozměr. Příběh jako takový zanechává podobně rozpolcený dojem. Nevtáhl mě natolik, abych chvílemi neuvažoval, kolika hvězdičkami budu hodnotit a hrozila i dvojka za rozvleklost a nudu. Zkrátka moc mě to nebavilo, filmu ale nelze upřít momenty (pouštní sureálné halucinace včetně iniciačního zážitku, horští degeneráti, naturalismus zobrazení „lidí“ z pouštního městečka), při kterých jsem pětihvězdičkově jásal. Zimmerova hudba byla rovněž skvělá a možná kdybych v kině viděl nedabovanou verzi, byla by to nakonec čtyřka. Tak uvidíme příště, pokud k nějakému dojde. ()

Bonaparte. 

všechny recenze uživatele

Animák s nádechem westernu mě v celku bavil. I když očekával jsem více, už jen díky poměrně vysokému hodnocení zde. Vtipných momentů je tam na můj vkus málo. Nebýt dobře zvládnutého konce, famózní hudby v pozadí a úžasně graficky vymazleného westernu, dávám 40%. Takhle je to za solidních 60%. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Naprostá paráda. Kdo by čekal, že kultovním italským westernům vzdá někdy hold animovaný snímek...Některé záběry, detailnost animací a nápady mne skutečně ohromily (např. snové záběry z pouště). ()

Taninaca 

všechny recenze uživatele

Nezvykle temná atmosféra animovaného filmu, kde je jediným světlým bodem prolhaný chameleon, který se asi jako jediný může zavděčit i dětem, ostatní postavičky pro ně moc nejsou. U snímku se určitě pobaví celá rodina, ale tentokrát možná rodiče víc než děti, které minou odkazy na známe filmy. Nenudila jsem se, ale tento animák více jak jednou vidět nemusím. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je z pohledu člověka, který má rád animované filmy, ale s příběhem - se smysluplným příběhem. Asi už jsem z těchto animovaných pohádek vyrostl, u kterých jde jen o animaci, efekt a co největší ztřeštěné nápady. A čím dál víc mně štve, že tolik energie se investuje do hloupostí. Ale užijte si to ... pro mně velká nesmyslnost a zplácanost a raděj si dám něco klidnějšího a normálního. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Klasický western s drsoňěm chameleonem, který si začal říkat Rango se spoustou nehezkých postaviček a mála vtipů pro děti. Krásná animace nezachrání nezáživný děj a mnoho odkazů pro dospělé. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

V první řadě, je to animovaný film pro dospělé. Člověk ho musí pochopit a až ho pochopí, dojde mu, že nemůže být řeč o nízkém hodnocení. Rango mi udělal radost. Sice jsem ho začal důmyslně chápat až ve druhém dějství, ale i přesto je to vynikající zábava pro dospělého člověka na animovaný snímek. Takové to lehké vytknutí je. A týká se celkového obsahu děje. Ždímalo se ždímalo, ale dalo se ještě aspoň o kousek ždímat více. ()

Malkel 

všechny recenze uživatele

Uchvácen vizuálem a soundtrackem, lehce zklamán příběhem. Asi tak jsem se cítil po dokoukání Ranga. Začněme tím vizuálem. Takovou pastvu pro oči už jsem dlouho neviděl. Má to svůj unikátní vzhled, ale nádherný, přímo sedící do atmosféry celého snímku. Nebudu lhát, tohle mě uchvátilo. A když vám řeknu, že soundtrack skládal Hans Zimmer, už zde je jistá záruka kvality. Bohužel, to co chybělo abych si celé tohle nádherně vypadající dílko kompletně užil, je skvělý příběh. Je to totiž občas velké klišé a "tajemného" hlavního záporáka bych uhadnul už v šesti letech. I tato věc má i svou světlou stránku. Když se Rango snaží najít sebe sama a jeho místo ve světě, jedná se o nejlepší pasáže filmu. Až je škoda, že to více nejede v tomto osobnějším duchu. Ono to však tu řachandu pro děti a dospělejší části kombinuje relativně dobře. Akorát ne mistrovsky. Slabší ****, ale stojí za zhlédnutí. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jeden z nejoriginálnějších animáků poslední doby,který je zábavný a hlavně srší nápady,kterých tu je na 2 filmy.Celé je to navíc tak sympaticky nedětské,že v záplavě mnohdy až dětinských a podbízivých animáků působí trošku jako zjevení...90% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že američané prostě umí tvořit nádherné animované filmy. Do detailu propracované animace, zajímavý a poutavý příběh, vtipný scénář i pěkné charaktery postav. Jako dospělý se na film dívám rád, ale tento "jiný" western je slušně přizpůsobený i dětskému publiku (ale jako primárně film pro děti bych jej neoznačoval). ()

Sandstorm 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem jít do tohoto filmu s takovým velkým očekáváním, jenže když trailer mě tak pěkně nabudil. Verbinski natočil rutinní hollywoodský animovaný snímek s nezajímavým a nezáživným příběhem, rádoby vtipnými hláškami a (ne)kulervoucí akcí. Před usnutím mě zadržely pouze některé povedené odkazy na jiné slavné snímky např. Desperado, Strach a hnus v Las Vegas (poznamenávám, že každý si tam najde to své) a charismatický hlas Johnyho Deppa. 50% ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Bohužel nemohu jít jako většina ve vysokých hodnocení, a dávám pouhé průměrné tři hvězdy. Což o o, graficky zvládnuto na jedničku, obsazení úžasné, a hudba + "zpěvecká kapela" byla úžasná, nicméně to hlavní na filmu, a sice děj, byl zkrátka lehce nudný. Chtěl jsem se zkrátka pořádně bavit, a to se mě bohužel nedostalo...Možná kdybych to sledoval jiný den, byl bych tomu dával jiné hodnocení, ale momentálně si nemůžu pomoct, že Rango si odemě zaslouží jen tři hvězdy. ()

Petoss1 odpad!

všechny recenze uživatele

Že niekedy dám rozprávke odpad som netušil, no prišiel Rango a stalo sa. Totálne nesympatický nie len hlavný hrdina, ale aj celý film. ()

Pugo 

všechny recenze uživatele

Až na tretíkrát sa mi podarilo nevypnúť po 10 minútach film a vyplatilo sa. Vynikajúci animák prekvapivo nezameraný jednoznačne na detské publikum s vynikajúcou westernovou atmosférou, dokonalou animáciou a Zimmerovou hudbou. Všetky tie expresívne scény, i tie za vlasy pritiahnuté momenty, ktoré sa ako keby úplne z iného snímku sem dostali mi tam pasovali a povýšili tento animovaný film . Potešil určite Duch západu. Verbinski spolu s Zimmerom vzdali hold starým westernovkám a po minulotýždňovom traileri na Lone Ranger-a sa na ich ďalšiu spoluprácu (spolu s Deppom) naozaj veľmi teším. Určite zaslúžený Oscar. ()

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama